Ratmed97 Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Witam, kupiłem kilka dni temu nową Meridę v20. Wczoraj podczas jazdy wypadła mi osłonka z pedała (prawego) zakrywająca śrubę. Znalazłem ją i wsadziłem, jednakże zauważyłem, że pedał lata na boki i jest luźny. Drugi pedał trzyma się sztywno i nie lata, czyli coś jest nie tak. Próbowałem go dokręcić jednak się nie da bo jest wkręcony na maxa. Co może być przyczyną tego ? Może coś wyleciało ? Pozdrawiam serdecznie.
Garlock Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Oddaj do naprawy gwarancyjnej. Prawdopodobnie uszkodził się pedał (rozleciało lub rozkręciło łożysko)
Ratmed97 Napisano 13 Maja 2016 Autor Napisano 13 Maja 2016 Do serwisu mam 30 km, nie uszkodzi się nic więcej, jeżeli pojadę tam tym rowerem z "latającym" pedałem ?
Kiciok Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Uszkodzi się pedał, który zapewne jest do wymiany. Pytanie, czy jazda 30km na czymś takim będzie bezpieczna.W sumie masz dwa wyjścia, albo poprosić kogoś by Ci go zawiózł/pojechać jakimś środkiem komunikacji, albo olać, kupić inne pedały i samemu wymienić. Biorąc pod uwagę, że zapewne będziesz musiał jeździć dwa razy,bo od ręki wątpię, że zrobią... no ale wybór należy do Ciebie.
Ratmed97 Napisano 13 Maja 2016 Autor Napisano 13 Maja 2016 Rower ma zaledwie cztery dni, więc ich obowiązkiem jest to wymienić. Powinni zrobić to od ręki, w końcu to jakieś 5 minut roboty. Dzięki, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.