Skocz do zawartości

[siodło] Siodło + jakieś amortyzatory na pośladki

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam niedowagę, z tego powodu siedzenie jest dla mnie dosyć uciążliwe. Wiadomo, że po dłuższej jeździe nic nie wyszło ma prawo boleć, ale po 2 dniach jazdy nie da się usiedzieć. Szukam jakiegoś siodła do 200 zł +/- tylko żeby dało się jeździć :(. Może jakieś podkładki też istnieją dla osób wychudzonych, które troche ochronią cztery litery?

Napisano

Jak masz problem z doborem siodełka bo gniecie czy coś innego to pierwsze co powinieneś zrobić to zmierzyć sobie rozstaw kości kulszowych i szukać siodła ok 20mm szerszego od uzyskanego wyniku, później szukaj opinii o siodełkach danej szerokości. Pamiętaj jednak że to że wydasz 200 zł na siodełko nie daje Ci gwarancji że będzie ok, często niestety trafiasz na odpowiednie dla siebie metodą prób i błędów. 

pzdr

Napisano

Nie znam się ale zawsze myślałem, że to nadwaga jest bardziej dotkliwa dla tyłka przy jeździe na rowerze

Napisano

Mam niedowagę, z tego powodu siedzenie jest dla mnie dosyć uciążliwe. Wiadomo, że po dłuższej jeździe nic nie wyszło ma prawo boleć, ale po 2 dniach jazdy nie da się usiedzieć. Szukam jakiegoś siodła do 200 zł +/- tylko żeby dało się jeździć :(. Może jakieś podkładki też istnieją dla osób wychudzonych, które troche ochronią cztery litery?

Z górą od 8 lat używam sztycy amortyzowanej Suntour 27,2 mm , np tu używana

http://allegro.pl/sztyca-amortyzowana-suntour-27-2mm-czarna-uzywa-i6183413153.html  moja już 3 z rzędu.

Moja waga to 85 kg.Sztyca pracuje w zakresie 55-95 kg. Od momentu jak jej używam przestał boleć mnie kręgosłup, amortyzator elastomer+sprężyna nieźle zbiera nierówności drogi. A co do siodełka to można wydać dużą kasę i siodła nie dobrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...