Skocz do zawartości

Wielkopolanie łączmy się :D

PatiS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem Poznania. Ale często bywam i jeżdżę na rowerze w Zaniemyślu i jego okolicach. Pozdrawiam :icon_cool:

Środa Wlkp. Wita ! :woot:

Kawałek od Zaniemyśla, często tam bywamy ;) Stroje czerwono/białe z napisem "PENCO" na plecach ;) dołącz się do nas jak napotkasz nas :D

Napisano

WItam, w dniu 07.08.2010r godz. 17:00 - Ruszamy w trasę Poznań-Kurnik-Mosina-Poznań. Spotkanie przy źródełku na malcie. Skład - ekipa z II zlotu forum rowerowego + wszyscy chętni. Pozdrawiam.

Napisano

może rowerowy pierścień pozania?;)

bardzo przyjemna strona, na której zamieszone masz kilka ciekawych tras ze skanami map, oraz naniesionymi szlakami (nie koniecznie oznaczonymi) zapewne jakiegoś wielkopolana - http://www.cyklista.ovh.org/

Napisano

Witam wszystkich Wielkopolan.

Wraz z zmianą roweru zaczynam więcej jeździć, jestem z Poznania z Piątkowa na razie jeżdżę w promieniu 30-40 km od domu ale z chęcią wezmę udział w dłuższych wyprawach.

Może zrobimy jakieś logo dla nas żeby łatwiej było się rozpoznać.

Napisano

Witam

Mieszkam na Ratajach. Często można mnie spotkać nad Wartą. Teren Poznania i okolic dopiero poznaję.

Do zobaczenia kiedyś, gdzieś i oby na pewno =)

Pozdrawiam

Napisano

Kurczaki, to i ja się zamelduje. Poznań, a dokładnie - Wilda (żeby nie było, że tu się tylko starymi BMW jeździ :thumbsup: )

Napisano

Tez mieszkam na Ratajach. Ostatnio czesto robie wypady do Strzeszynka. Z domu wychodzi mi w obie strony ~35 km.

Jak mi sie nie chce tyle jechac to smigam przez Staroleke na Debine, pozniej droga wzdluz Warty w kierunku mostu Rocha i dalej na Malte.

W najblizszym czasie planuje sie przejechac do Puszczykowa droga wzdluz Warty. :)

Napisano

To pewnie czasami się mijamy.

Miło pogdybać ale przyjemniej zwiedzać kąty razem. Ma ktoś może czas w sobotę/niedzielę? Tak od 8 rano na zapoznawczą przejażdżkę? Trasa jak nie będzie strasznie wyśrubowana to ja się piszę.

Napisano

Do Puszczykowa trasą nad samą Wartą niestety dojechać się nie da. Drugi mostek (licząc od Poznania: jako pierwszy liczę mostek nad obszarem ochrony ścisłej "Zalewy nadwarciańskie") od kwietnia jest popsuty, i Dyrekcja WPN-u jakoś nie kwapi się do jego naprawy. Szczęściem jest objazd, ale fragment trzeba przejechać wzdłuż drogi na Mosinę (na marginesie też ścieżką rowerową). Zjechać w las można dopiero za przejazdem kolejowym. Ja akurat w niedzielę wybieram się w tamte rejony, z tym, że wjeżdżam w WPN nieco wcześniej i szlakiem żółtym oraz nieco asfaltem dojeżdżam do jeziora Góreckiego, potem na Kociołek i Osowią Górę. Powrót asfaltem przez Mosinę do Puszczykowa i stamtąd na powrót wjeżdżam na szlak wzdłuż Warty. Licząc odwiaduktu na Hetmańskiej i z powrotem trasa liczy ok. 60 km, 50/50 asfalt i lekki szuter. Na niedzielę planuję tempo spacerowe. Z resztą wybieram się z dwójką znajomych, więc bedziemy jechać góra jakieś 20 km/h. Całość trasy pewnie ok. 4 - 4,5 h. Problemem może być podjazd pod Osowią, bo to jakieś 6% i po kamykach wielkości kurzego jajka, ale ogółem trasa przyjemna i na terenie WPN-u bardzo widokowa. Jeśli ktoś jest zainteresowany możemy się umówić. hex81@op.pl

Napisano

Z chęcią.

no to fajowo:) podaj jakiś namiar do siebie lub napisz na mail hex81@op.pl i będziemy kontynuoować tematy logistyki wyprawy:)

Napisano

Być może wybiorę się z wami na tą wycieczkę, dzisiaj wróciłem z spływu, jutro jadę na dziewiczą góre bo chcę wystartować w thule cup ale nie wiem jak z formą :D

Napisano

Witam, również jestem z Rataj, chętnie się przyłącze do waszej ekipy. Dajcie znać co i jak na pw lub ogólnym.

A czy jest ktoś chętny na małą wyprawę w sobotę rano tak ok 9:00 ??

Napisano

A pewnie, pewnie, że dopiszę. Wszyscy chętni już wiedzą dzięki Orbie, gdzie jest start. Wprawdzie sugerowałem trasę, ale zwycięży wola większości - w końcu żyjemy w demokracji:) Jak dla mnie możemy robić wariacje.:) W sobotę też bym się chętnie zabrał ale mam w planie jazdę "etapową" po szosie (w sumie coś ok. 160 km), na którą już jestem umówiony od dawna. Stąd niedziela - z mojej strony:). Jeśli chodzi o niedzielną wycieczkę będę mniej-więcej w punkcie oznaczonym na mapie "Meta" czekał od ok. 9:45. Cechy charakterystyczne - czarno - żółta rama, czarno - żółta koszulka, czarno - żółte spodenki i czarno - żółte rękawiczki:) Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w niedzielę rano:)

Napisano

No tak...wycieczka, wycieczka i po wycieczce... Chciałbym skreślić słów kilka tytułem podsumowania:

- ilość uczestników: 4

- wspólnych kilometrów: 45

- jedna przeprawa przez "rzekę" rodem z Indiany Jonesa

- jedna dziura w skarpetce (moja:))

- jedne zatopione okulary (Macieja)

- jeden poznany pomocnik Indiany Jonesea, który pomógł się nam przez wspomnianą uprzednio "rzekę" przeprawić

- nowych doświadczeń: mnóstwo,

- apetyt na kolejną wspólną wyprawę: olbrzymi

- ogólne podsumowanie: POZYTYWNIE!!!

Pozdrawiam Jolę, Piotrka i Macieja.

Wstępnie jesteśmy umówieni na następny weekend, nawet, jeśli pogoda będzie "nie teges".

Wszystkich chętnych zapraszamy!

Napisano

Mi pasuje =) Troszkę pomarudzę ale cóż, grunt to wyśmienite towarzystwo i powrót na własnych 2 kółkach =)

Przemku masz możliwość zrzutu mapki z przejazdu? Chętnie bym zerknęła.

Dzięki jeszcze raz, było naprawdę super =)

Do zobaczenia w weekend.

Napisano

w sobote pod wiaduktem na solaczu - powiedzmy 10 - można do 15 min się spóźnić.Sa 3 osoby :D

tempo - spokojne :icon_lol: ponieważ jedzie osoba po kontuzji :devil:

Dystans ok 70 km w każdej chwili można go skrócić bo będziemy jechać w okolicy Poznania:) trudność trasy - średnia - nawet łatwa.

prawdopodobna trasa: z sołacza - rusałka-strzeszynek-kiekrz-sobota-chludowo-zlotniki-poligon biedrusko-puszcza zielonka i powrót przez kobylnicę-swarzędz-malte :)

Nie posiada kontakt do tworcy trasy. Za to posiada zepsta klawiatre =/

Osobiscie zainteresowana bede niedziela. Przemku masz propozyce?

Pozdrawia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...