Adam620 Napisano 6 Sierpnia 2010 Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam, jestem Poznania. Ale często bywam i jeżdżę na rowerze w Zaniemyślu i jego okolicach. Pozdrawiam Środa Wlkp. Wita ! Kawałek od Zaniemyśla, często tam bywamy Stroje czerwono/białe z napisem "PENCO" na plecach dołącz się do nas jak napotkasz nas
maroko777 Napisano 7 Sierpnia 2010 Napisano 7 Sierpnia 2010 WItam, w dniu 07.08.2010r godz. 17:00 - Ruszamy w trasę Poznań-Kurnik-Mosina-Poznań. Spotkanie przy źródełku na malcie. Skład - ekipa z II zlotu forum rowerowego + wszyscy chętni. Pozdrawiam.
jasskulainen Napisano 14 Sierpnia 2010 Napisano 14 Sierpnia 2010 witam moze sie ktos podzielic ciekawymi trasami w okolicach poznania ? interesuja mnei petle w okolicach 80km
wood Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 może rowerowy pierścień pozania? bardzo przyjemna strona, na której zamieszone masz kilka ciekawych tras ze skanami map, oraz naniesionymi szlakami (nie koniecznie oznaczonymi) zapewne jakiegoś wielkopolana - http://www.cyklista.ovh.org/
TomaszW Napisano 15 Sierpnia 2010 Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam wszystkich Wielkopolan. Wraz z zmianą roweru zaczynam więcej jeździć, jestem z Poznania z Piątkowa na razie jeżdżę w promieniu 30-40 km od domu ale z chęcią wezmę udział w dłuższych wyprawach. Może zrobimy jakieś logo dla nas żeby łatwiej było się rozpoznać.
orba Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Mieszkam na Ratajach. Często można mnie spotkać nad Wartą. Teren Poznania i okolic dopiero poznaję. Do zobaczenia kiedyś, gdzieś i oby na pewno =) Pozdrawiam
Hex81 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 Kurczaki, to i ja się zamelduje. Poznań, a dokładnie - Wilda (żeby nie było, że tu się tylko starymi BMW jeździ )
swierzak1 Napisano 17 Sierpnia 2010 Napisano 17 Sierpnia 2010 A jest ktoś z Wągrowca? Jakieś 50km od Poznania?
mdepesz Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 Tez mieszkam na Ratajach. Ostatnio czesto robie wypady do Strzeszynka. Z domu wychodzi mi w obie strony ~35 km. Jak mi sie nie chce tyle jechac to smigam przez Staroleke na Debine, pozniej droga wzdluz Warty w kierunku mostu Rocha i dalej na Malte. W najblizszym czasie planuje sie przejechac do Puszczykowa droga wzdluz Warty.
orba Napisano 18 Sierpnia 2010 Napisano 18 Sierpnia 2010 To pewnie czasami się mijamy. Miło pogdybać ale przyjemniej zwiedzać kąty razem. Ma ktoś może czas w sobotę/niedzielę? Tak od 8 rano na zapoznawczą przejażdżkę? Trasa jak nie będzie strasznie wyśrubowana to ja się piszę.
Hex81 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Do Puszczykowa trasą nad samą Wartą niestety dojechać się nie da. Drugi mostek (licząc od Poznania: jako pierwszy liczę mostek nad obszarem ochrony ścisłej "Zalewy nadwarciańskie") od kwietnia jest popsuty, i Dyrekcja WPN-u jakoś nie kwapi się do jego naprawy. Szczęściem jest objazd, ale fragment trzeba przejechać wzdłuż drogi na Mosinę (na marginesie też ścieżką rowerową). Zjechać w las można dopiero za przejazdem kolejowym. Ja akurat w niedzielę wybieram się w tamte rejony, z tym, że wjeżdżam w WPN nieco wcześniej i szlakiem żółtym oraz nieco asfaltem dojeżdżam do jeziora Góreckiego, potem na Kociołek i Osowią Górę. Powrót asfaltem przez Mosinę do Puszczykowa i stamtąd na powrót wjeżdżam na szlak wzdłuż Warty. Licząc odwiaduktu na Hetmańskiej i z powrotem trasa liczy ok. 60 km, 50/50 asfalt i lekki szuter. Na niedzielę planuję tempo spacerowe. Z resztą wybieram się z dwójką znajomych, więc bedziemy jechać góra jakieś 20 km/h. Całość trasy pewnie ok. 4 - 4,5 h. Problemem może być podjazd pod Osowią, bo to jakieś 6% i po kamykach wielkości kurzego jajka, ale ogółem trasa przyjemna i na terenie WPN-u bardzo widokowa. Jeśli ktoś jest zainteresowany możemy się umówić. hex81@op.pl
Hex81 Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Z chęcią. no to fajowo:) podaj jakiś namiar do siebie lub napisz na mail hex81@op.pl i będziemy kontynuoować tematy logistyki wyprawy:)
orba Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Moja skrzynka krzyczy że Twój @ nie działa. pw zadowala? bo poszło.....
TomaszW Napisano 19 Sierpnia 2010 Napisano 19 Sierpnia 2010 Być może wybiorę się z wami na tą wycieczkę, dzisiaj wróciłem z spływu, jutro jadę na dziewiczą góre bo chcę wystartować w thule cup ale nie wiem jak z formą
maroko777 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 Witam, również jestem z Rataj, chętnie się przyłącze do waszej ekipy. Dajcie znać co i jak na pw lub ogólnym. A czy jest ktoś chętny na małą wyprawę w sobotę rano tak ok 9:00 ??
orba Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 pw to trzeba sobie włączyć Jutro ok. Co do niedzieli miejsce spotkania od kolegi Hex81 http://zapodaj.net/09178129af22.jpg.html na 10. Pewnie Przemek coś jeszcze dopisze. Dopisek. Oczywiści mapka tyczy mojego dojazdu na początek wyprawy a nie całość
Hex81 Napisano 20 Sierpnia 2010 Napisano 20 Sierpnia 2010 A pewnie, pewnie, że dopiszę. Wszyscy chętni już wiedzą dzięki Orbie, gdzie jest start. Wprawdzie sugerowałem trasę, ale zwycięży wola większości - w końcu żyjemy w demokracji:) Jak dla mnie możemy robić wariacje. W sobotę też bym się chętnie zabrał ale mam w planie jazdę "etapową" po szosie (w sumie coś ok. 160 km), na którą już jestem umówiony od dawna. Stąd niedziela - z mojej strony:). Jeśli chodzi o niedzielną wycieczkę będę mniej-więcej w punkcie oznaczonym na mapie "Meta" czekał od ok. 9:45. Cechy charakterystyczne - czarno - żółta rama, czarno - żółta koszulka, czarno - żółte spodenki i czarno - żółte rękawiczki:) Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w niedzielę rano:)
orba Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Marcin, Maciej dzięki za przejażdżkę oraz szkolenie techniczne. Do zobaczenia jutro.
maroko777 Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam, ja i kolega Piotrulek84 piszemy się na wyprawę do Puszczykowa organizowaną przez kolegę Hex81.
kubaszos Napisano 21 Sierpnia 2010 Napisano 21 Sierpnia 2010 chciałbym do was dołączyć na nastepny wyjazd ale dopiero w nastepny weekend gg 9101929
Hex81 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 No tak...wycieczka, wycieczka i po wycieczce... Chciałbym skreślić słów kilka tytułem podsumowania: - ilość uczestników: 4 - wspólnych kilometrów: 45 - jedna przeprawa przez "rzekę" rodem z Indiany Jonesa - jedna dziura w skarpetce (moja:)) - jedne zatopione okulary (Macieja) - jeden poznany pomocnik Indiany Jonesea, który pomógł się nam przez wspomnianą uprzednio "rzekę" przeprawić - nowych doświadczeń: mnóstwo, - apetyt na kolejną wspólną wyprawę: olbrzymi - ogólne podsumowanie: POZYTYWNIE!!! Pozdrawiam Jolę, Piotrka i Macieja. Wstępnie jesteśmy umówieni na następny weekend, nawet, jeśli pogoda będzie "nie teges". Wszystkich chętnych zapraszamy!
orba Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Mi pasuje =) Troszkę pomarudzę ale cóż, grunt to wyśmienite towarzystwo i powrót na własnych 2 kółkach =) Przemku masz możliwość zrzutu mapki z przejazdu? Chętnie bym zerknęła. Dzięki jeszcze raz, było naprawdę super =) Do zobaczenia w weekend.
Hex81 Napisano 22 Sierpnia 2010 Napisano 22 Sierpnia 2010 Jasne, jak najbardziej. Zrzucę i wyslę mailem najdalej jutro. Lub pojutrze:)
orba Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 w sobote pod wiaduktem na solaczu - powiedzmy 10 - można do 15 min się spóźnić.Sa 3 osoby tempo - spokojne ponieważ jedzie osoba po kontuzji Dystans ok 70 km w każdej chwili można go skrócić bo będziemy jechać w okolicy Poznania:) trudność trasy - średnia - nawet łatwa. prawdopodobna trasa: z sołacza - rusałka-strzeszynek-kiekrz-sobota-chludowo-zlotniki-poligon biedrusko-puszcza zielonka i powrót przez kobylnicę-swarzędz-malte Nie posiada kontakt do tworcy trasy. Za to posiada zepsta klawiatre =/ Osobiscie zainteresowana bede niedziela. Przemku masz propozyce? Pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.