Skocz do zawartości

Wielkopolanie łączmy się :D

PatiS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takiego plana z kumplem pogadam z nim dzisiaj na gg, a jak go nie będzie to jutro w pracy, chyba, że odezwie się tu na forum i zobaczymy co z tego wyjdzie, choć aktualnie używam Finisha Line'a zielonego to Rohloffem nie pogardzę ;) .

Napisano

Też używam zielonego, tyle że przyjdzie lato a w okolicy mam pełno piaszczystych tras więc już się trzęsę na myśl ile syfu zacznie zbierać napęd. W centrumrowerowym mają 1 litr za około 200pln z przesyłką, pisałbym się na ~200ml.

• Mod Team
Napisano

Czytam wasze posty uczeni bracia i mam pytanie - wnioskuje że Rohloff na lato lepszy od Finisha. Ja z lenistwa Rohloffa używam cały rok - błąd? Wyjaśnijcie

Napisano

Rohloff można używać cały rok, nie łapie zbyt dużo syfu i starcza na okres 300-400kmów. Co do Finish Line to zielony np. nadaje się głównie do trudnych warunków, czyli zima czy długi okres deszczowy, latem w piaszczyste trasy nie polecam, piasek klei się do niego i strasznie brudzi łańcuch, jedno smarowanie starczy na około 300 kmów podobnie sprawa wygląda ze złotym finishem choć tego używałem tylko raz nie mniej opiniodawcy twierdzą, że łapie mniej syfu od zielonego. Czerwony stosowałem głównie latem jak nie miałem Rohloffa, napędu nie brudzi, ładnie go wycisza, nie mnie starcza na około 80-150 kmów. Srebrny zaś ponoć najgorszy podobny do czerwonego.

• Mod Team
Napisano

Czyli rozumiem że Rohloff to najwyższa półka. Jeszcze pytanko - czy jego gęstość nie powoduje zasyfienia napędu (no bo nadmiar nie spłynie)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.