Skocz do zawartości

Wielkopolanie łączmy się :D

PatiS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Środa Wielkopolska, ~30km od Poznania, 25 od Wrześni, często bywam tam na torze, może ktoś mnie widział? Czerwony Hexagon V6, najczęściej strój Krossa. I czy jest ktoś może okolic Środy ?

Ja jestem z Środy Wielkopolskiej;D Miasto niskich podatków i Ludzi aktywnych zaprasza!!

Napisano

Witajcie.

Jestem z Murowanej Gośliny. Ulubiona okolica to oczywiście Puszcza Zielonka łącznie z Dziewiczą Górą :whistling: Preferowana trasa to kombinacja trasy Mini z MTB Powerade Marathon z własnymi, leśnymi kątami.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Napisano

w Krotoszynie jest mała ekipa, ale raczej pracująca. pewnie w okolicy lata coś będziemy jeździć, bo póki co ja wszystkie rowery mam w Poznaniu.

Napisano

no wiem. właśnie mam w planach pojezdzić z kimś z większym doświadczeniem bo jak na razie aby z jednym ziomkiem jezdzimy :) reszta ekipy z krotoszyna to chłopaki w moim wieku <18 lat tagże każdy woli jezdzić po mieście nie dalej niż 35km. :sorcerer: cieżko ich zmotywować do jazdy, troche smutne to no ale bywa :D

nic ... trzeba sie zbierać na rower chodź zimno :D -15*C z tego co tata tu mi mówi :D

Napisano

w krotoszynie przy pttk sa rowerzysci.bylem z nimi na setce jesienia.extra jazda.w sumie wyszlo 125km.a po jezdzie prosto na nocke do pracy ;)

pozdrawiam z ostrowa wlkp

• Mod Team
Napisano

Witam!

Poznań rulezzzz ... Kiedys Wilda, potem Rataje, pozniej Grunwald, jeszcze pozniej okolice Malty, a na starosc - Stare Miasto ...

Chetnie podczepilbym sie pod jakas mniej lub bardziej zorganizowana grupe celem uskuteczniania mniej lub bardziej cyklicznych wycieczek.

Kiedys na goralu, teraz jednak - na starosc :) - na trekkingu.

Pozdrawiam!

Jakob

Witam wszystkie pyry z Poznania i Wielkopolski a szczególnie smakoszy dużego jasnego u pani Halinki nad Rusałką.

Jakob co to jest starość?

Napisano

Bardzo ładne tereny, po prostu uwielbiam tam jeździć. A najlepszy wg mnie jest szlak czerwony z Białobrzegów do Lądu (ale omijając Zagórów). Kupa piachu, błota :), szuwarów i krzaczorów, łatwo zabłądzić, co nieraz mi się przydarzyło.

Ja te tereny poznawałem najpierw za pomocą atlasu drogowego o takiej skali (zeskanować sobie odpowiednie strony, print i wio - polecam ten sposó:D, żeby były widoczne wszystkie ścieżynki, a potem to już się zapuszczałem gdzie popadnie. Teraz to już się tam nie zgubie :D No chyba, że na wspomnianym czerwonym szlaku, cały czas mnie zadziwia :P

Napisano

Mam takie coś "WIELKOPOLSKA atlas turystyczno-drogowy" skala 1:75000. Atlas jest z TOPMAP-y (topmapa.pl)"Zasięgu" nie podam :) cała Pyrlandia (plus cosik) Wyszła tez taka mapka "POWIAT Wrzesiński mapa turystyczna" tam tez jest kawałek wokół Pyzdr, mapa sięga kawałek poza granice powiatu.Też z TOPMAP-y. "Zasieg" wyznaczaja linie przebiegające przez: południe się kończy na linii Boguszyn(Chocicza)-Żerków-Gizałki, zachód Brzeźno(za Neklą)Boguszyn (Solec, Chocicza), wschód lotnisko wojskowe pod Powidzem-Słupca-Nowy Toporów, północ Czerniejewo-kilometr pod Witkowem. Na obu papierowcach są szlaki pozaznaczane, kilka opisów co warto i gdzie(według autorów).

Zdrówka

Napisano

dzieki

wlasnie w tym atlasie znalazlem okolice pyzdr i zaskoczyla mnie duza ilosc znakowanych szlakow.ale szukam cos jasniejszego i z opisem.napisalem maila do starostwa we wrzesni moze podesla jakies foldey itp.

zapraszam w moje okolice.powiat ostrowski czeka :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...