YgreK Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Wielu ludzi pyta się o tą wodę... Tak właściwie to pewnie nic oficjalnego w tym temacie nie wiadomo, ale nie słyszałem nigdy od nikogo, żeby ta woda mu zaszkodziła. Sam czasami z niej piję i do tej pory żyję.
michalbike Napisano 30 Maja 2011 Napisano 30 Maja 2011 Tabliczka cały czas wisi, zaniedbana, bo zaniedbana, ale wisi. Sporo ludzi popija na miejscu, myje się no i nalewa do bidonów. Nie słyszałem, by coś komuś... Osobiście jednak nie korzystam z niej. Brakuje wody jak cholera, bo dwa bidony to za mało (tym bardziej w tak upalny dzień jak dzisiaj), ale wolę nie wypić i mieć pewność, że wtedy na pewno nie zaszkodzi.
dejot Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Z tym źródełkiem to różnie bywa. W zeszłym roku od maja do października obowiązywał zakaz spożywania i używania do jakichkolwiek celów przez sanepid bo wykryto tam E. Coli. : http://owa24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=296:zakaz-picia-wody-ze-rodeka-nad-malt&catid=42:awarie&Itemid=48 http://epoznan.pl/news-news-21296?mb=1 Najprościej byłoby po prostu zadzwonić do lokalnego sanepidu i się zapytać czy przeprowadzano ostatnio badania i co wykazały. Pozdrower! Jaca.
miskov17 Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 ale nie słyszałem nigdy od nikogo, żeby ta woda mu zaszkodziła To właśnie usłyszałeś Mnie zaszkodziła, raz dość konkretnie i powiedziałem koniec, wolę wydać złotówkę czy dwie na czystą wodę niż pić kranówę. Bo nie ma co się oszukiwać, koło wody źródlanej nawet nie przepływała, a jeśli jest to woda oczyszczana z Cybiny to naprawdę, nie chcielibyście wiedzieć co w niej pływało.
IslasBaleares Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 A ta woda to skad tam sie w ogole bierze? Napisałeś "kranówa", no ja cale zycie jade na kranówie (no dobra, moze lekko przesadzam) i zyje, nic nigdy nie mialem zadnych problemow. Wode ze zrodelka tez pije regularnie, no ale skoro piszczecie, ze na dwoje babka wrozyla, no to tez chyba sobie podaruje.
dejot Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 Kranówa w Poznaniu jest całkowicie bezpieczna i można ją pić bez przegotowania. Smak to już odrębna kwestia A źródełko to woda ot najzwyczajniej źródlana z niepewnego źródła (płytkie)
maroko777 Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Siema, jeździ ktoś jeszcze na wyprawy weekendowe ?? Może byśmy coś zorganizowali w przyszły weekend ? co Wy na to ?
bubupn Napisano 17 Lipca 2011 Napisano 17 Lipca 2011 Jakby ktoś chciał nad Maltą i w okolicach pośmigać, to jestem chętny Póki co zawrotnych prędkości nie osiągam, ale mam nadzieję, że szybko znowu rozruszam nogi
YgreK Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Hey. Może wybierzemy się jakąś większą ekipą przejechać trasę BM z zeszłego roku? Nie ma na stronce BM-u jeszcze trasy na Poznań, ale coś mi się zdaje, że będzie podobna. Mówię tutaj o trasie Mega/Giga. Osobiście nie znam jej, więc może ktoś kto startował w 2010 chce pojechać?
miskov17 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 To kiedy Wam pasuje? Od wtorku/środy pogoda ma być znacznie lepsza, moja propozycja to środa. Trasę znam na pamięć, jedno tylko zastrzeżenie - bez jakiś mega szaleństw.
YgreK Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 A może celować w weekend? W środę mam niestety trening, a chciałbym się na nim pokazać bo byłem miesiąc w górach... W sobotę byśmy może zebrali się jakąś większą grupą...
bartek_1990 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 O ile się plany nie zmienią, to w sobotę też bym sie pisał
miskov17 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Ja w sobotę raczej odpadam, w niedzielę jest Suchy las a z Wami to nie będzie rekreacyjna przejażdżka
RafalB Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Mnie sroda odpowiada ok 18, w sobote jest Swierardow.
RafalB Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Dzisiaj wstepnie zgadalem sie ze znajomymi z teamu, nie ustalilem jeszcze miejsca, zrodelko na Malcie o 18?
koliber Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 W sumie mógłbym z wami pojeździć ale na malte mam trochę daleko.
YgreK Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 miskov17 będziesz o 18 przy źródełko? Ja mogę się stawić. Eh.. Jednak plany zmieniły się. Diametralnie. Rower w serwisie, nie będzie mnie.
miskov17 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Ja już dzisiaj po rowerze, nie śledziłem tematu. Jednak jutro - pojutrze chętnie pojadę.
YgreK Napisano 5 Sierpnia 2011 Napisano 5 Sierpnia 2011 Mi sobota i niedziela pasuje. Tylko nie wiem czy ktoś bedzie umiał poprawić, bo miskov odpada. :/
miskov17 Napisano 6 Sierpnia 2011 Napisano 6 Sierpnia 2011 @YgreK, a nie możecie pojechać sami? Trasę do Gruszczyna pewnie znasz, a potem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.