sebol14 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Cześć Wam. Ma ktoś ochotę pojeździć po Poznaniu albo w okolicach? Trasy ok. 50km. Mam 18 lat, jeżdżę na góralu.
sandro Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 ja jak naprawie dętke (prowizorycznie zakleje/kupie nową/kupie i założę łatki) to we wtorek planuje gdzieś znowu pojechać, wstępnie planuję tą trasę przejechać: http://pedaluj.pl/trasa/193/poznan-gluszyna-puszczykowo/ choć jeśli czasu i chęci starczy to może przedłużę trochę te trasę, zależnie od trasy (dokładnie nie orientuję się jakimi drogami się jedzie przez połowę trasy) gdzieś odbić a w następnym miesiącu chcę się wypróbować na tej trasie: http://pedaluj.pl/trasa/86/pierscien-rowerowy-powiatu-poznanskiego/ kiedy to jeszcze od pracy zależy choć nie wiem czy dam radę (na razie zrobione mam 250km po zakupie roweru i pierwszych jazd od 3-4lat, z czego najwięcej w 2 dni 110km, średnio jadę koło 20km/h z tego też względu, że mimo nie znania terenów staram się rzadko zerkać na mapę i często zbaczać) jeżdżę na rowerze Kellys Mash 2010 przejeżdżałem ostatnio przez fajny las, mniej więcej tak wygladała moja trasa: http://www.tinyurl.pl?FS3CprQP chodzi mi o trasę przy warcie, od strony Poznania, tylko zalegający śnieg i kilka błotnych kąpieli nie pozwoliło mi w pełni nacieszyć się tamtą trasą jeśli nie uda się nikogo ze znajomych namówić, też będę zainteresowany jakąś wspólną wyprawą z ludźmi z forum
sebol14 Napisano 27 Marca 2011 Napisano 27 Marca 2011 Siema. Ja jeżdżę na Unibike mission. W Poznaniu jeżdżę rowerem dopiero od tygodnia więc jestem otwarty na propozycje. Może ktoś zna jakieś ciekawe trasy. Mój numer gg: 9718748. Jak ktoś jest zainteresowany wspólną jazdą to pisać. Pozdrawiam.
sandro Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 8 kwietnia zainteresowany ktoś wycieczką rowerową? Planuję pojechać tą trasą (zawsze można skrócić, gdyby okazała sie za długa): http://pedaluj.pl/trasa/86/pierscien-rowerowy-powiatu-poznanskiego/
bartek_1990 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Jacyś chętni na Pierścień w niedziele? 22st, bezchmurnie i bezwietrznie:D
sebol14 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Ja byłbym chętny na 8 kwietnia. Niestety 22 wyjeżdżam do Włocławka na święta. Dziś właśnie zrobiłem sobie taką małą trasę http://pedaluj.pl/trasa/205/poznan-biedrusko-strzeszynek/ . Trochę pobłądziłem i wyszło mi ok. 55km. Jak będą jakieś dodatkowe informacje to na forum albo na moje gg. Pozdrawiam.
michalbike Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 Jacyś chętni na Pierścień w niedziele? 22st, bezchmurnie i bezwietrznie:D Pomysł podoba mi się bardzo. Sam poszukuję towarzysza na dalszy wyjazd na najbliższy weekend Jak by to miało wyglądać (tempo, godzina wyjazdu, przyjazdu itd.), generalnie jazda wyczynowa czy rekreacja, a może coś pomiędzy?
sandro Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 ja żałuje, co do niedzieli, ale gdybym po nocce w pracy zamierzał jechać gdzieś na rowerze to sadze, ze po drodze bym usnął ;P jeśli ktoś jest jeszcze 8 zainteresowany, nich pisze, na pewno będzie raźniej
bartek_1990 Napisano 30 Marca 2011 Napisano 30 Marca 2011 U mnie 8 kwietnia odpada, bo 9tego jade do Wawy na AZS MTP CUP A co do pierścienia, to nie wiem zbytnio, jak wyglada nawierzchnia na trasie. W każdym razie nie planuje się wlec, bardziej ukłon w stronę wyczynu niż rekreacji:P Wyjazd koło 8, i wyrobić sie w 8h ze wszystkim
sebol14 Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Jestem raczej nowy w temacie wycieczek rowerowych jak by ktoś mógł mnie oświecić o co chodzi z jazdą wyczynową? Chodzi o prędkość? Jeśli tak to na jakim poziomie trzeba ją utrzymywać?
TocaS Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Również jestem chętny na pierścień, ale nie jutro; jutro to ewentualnie jakiś odcinek pierścienia. Mało jeżdżę swego czasu więc trochę się muszę oswoić z pokonywaniem większych km. Prędkość średnia musi być w miarę rozsądna jak na taki kilometraż, wiadomo, że nikt nie będzie napierał nie wiadomo ile. Myślę, że średnia w okolicach 20-23 powinna być dobra. Co do nawierzchni trasy to odcinek od Zielonki do Niepruszewa przejezdny. ps. Jestem zaś ciekawy czy odcinek od Poznania do Mosiny nadwarciańskiego szlaku jest przejezdny.
RafalB Napisano 2 Kwietnia 2011 Napisano 2 Kwietnia 2011 Od dawna nie jest i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie, nikt nie pali sie do odbudowy mostku. Dodatkowo wysoki poziom Warty robi swoje.
SZALONY92 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam ja Również z Poznania a dokładniej Wilda jestem amatorem i szukam towarzystwa do wspólnej jazdy moje tempo od 25km/h w górę często jestem gościem Malty, niebieski stary góral i pół łysy łepek na nim
micropoint Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Dziś widziałem na Malcie na zakręcie tuż przed metą jak jeden z nas zasłabł. Może to użytkownik forum albo któryś z jego kolegów się tu udziela? Jeśli tak to co z nim? Mam nadzieje, że to tylko był incydent.
TocaS Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Jeżeli piszemy o tej samej osobie to ma się dobrze. Wyszedł z karetki i pojechał dalej
speq Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Miałem się właśnie pytać o ten szlak. To się mocno zmartwiłem.
orba Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Rafał kłodę obok zwalonego mostku też zniosło? Piotrku jakbyś wieczorem wybierał się na maltę to zahacz o mnie bo samej jakoś mi nie bardzo po zmroku.
RafalB Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Rafał kłodę obok zwalonego mostku też zniosło? Tam teraz wyglada jak na plazy... Lezy drzewo jakies 200-300m dalej, przez ktore mozna przejsc z rowerem Pare zdjec jest w moim sports trackerze http://www.sports-tracker.com/#/workout/Rafalek27/poeq9v4rr2fe7431
sandro Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Ja na razie przynajmniej na tydzien odpadam, po zajechaniu przez L drogi i podjezdzie pod zbyt ostrym katem do kraweznika, w celu unikniecia konfrontacji z tylem samochodu, skonczylo sie zniszczeniem rekawiczek, spodni, uszkodzeniem dosc powaznie kolana i lokcia (chyba wybiore sie na przeswietlenie sprawdzic czy nie bedzie z tego wiekszych problemow) Choc pogada zacheca, nie jestem w stanie jezdzic na rowerze :/
czervco Napisano 15 Kwietnia 2011 Napisano 15 Kwietnia 2011 Ostatnia ostoja Wielkopolski, czyli najbardziej wysunięty powiat na Północy tego województw. ZŁOTÓW ZAPRASZAMY Dla mniej zorientowanych w geografii 32 km od Piły na północny-wschód Również ZŁOTÓW !!!
renifer1 Napisano 16 Kwietnia 2011 Napisano 16 Kwietnia 2011 Jakby był ktoś chętny pośmigać w tygodniu po poznaniu i okolicach (trasy tak do 60km) to bardzo chętnie się dołączę. Z godzinami różnie, zależy jak się zajęcia na studiach ułożą, ale głownie po południu/wieczorem/w nocy. Na ogół jeżdżę tak koło 22-25km/h. Bardzo lubię śmigać po zmroku i mam jak coś do tego stosowne oświetlenie Pisać na gg:9996405. Samemu to mi się często nie chce ruszać dupska, a z kimś to nawet się nie zastanawiam, od razu znoszę rower ;]
SZALONY92 Napisano 19 Kwietnia 2011 Napisano 19 Kwietnia 2011 Rafał kłodę obok zwalonego mostku też zniosło? Piotrku jakbyś wieczorem wybierał się na maltę to zahacz o mnie bo samej jakoś mi nie bardzo po zmroku. Orba ja na razie passuje :/ ale jak zreperuje sprzęt to będziemy śmigać PS sobotni wypad mega udany ale zakończenie okropne
orba Napisano 20 Kwietnia 2011 Napisano 20 Kwietnia 2011 Dzielny byłeś a powrót "technicznym" no cóż, nie miałeś wyjścia. Wyjazd jeden z weselszych jakie odbyłam w gronie rowerowym. Co do pasowania to niedobrze bo chciałam wieczorem wyskoczyć na kilka kółek na maltę i wyskok do lasku ale jak nie masz czym to pojadę sama. W końcu mam lampkę, kellys'a-wiadomo :laugh:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.