Skocz do zawartości

Wielkopolanie łączmy się :D

PatiS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wam. Ma ktoś ochotę pojeździć po Poznaniu albo w okolicach? Trasy ok. 50km. Mam 18 lat, jeżdżę na góralu.

Napisano

ja jak naprawie dętke (prowizorycznie zakleje/kupie nową/kupie i założę łatki) to we wtorek planuje gdzieś znowu pojechać, wstępnie planuję tą trasę przejechać:

http://pedaluj.pl/trasa/193/poznan-gluszyna-puszczykowo/

choć jeśli czasu i chęci starczy to może przedłużę trochę te trasę, zależnie od trasy (dokładnie nie orientuję się jakimi drogami się jedzie przez połowę trasy) gdzieś odbić

a w następnym miesiącu chcę się wypróbować na tej trasie:

http://pedaluj.pl/trasa/86/pierscien-rowerowy-powiatu-poznanskiego/

kiedy to jeszcze od pracy zależy

choć nie wiem czy dam radę (na razie zrobione mam 250km po zakupie roweru i pierwszych jazd od 3-4lat, z czego najwięcej w 2 dni 110km, średnio jadę koło 20km/h z tego też względu, że mimo nie znania terenów staram się rzadko zerkać na mapę i często zbaczać)

jeżdżę na rowerze Kellys Mash 2010

przejeżdżałem ostatnio przez fajny las, mniej więcej tak wygladała moja trasa:

http://www.tinyurl.pl?FS3CprQP

chodzi mi o trasę przy warcie, od strony Poznania, tylko zalegający śnieg i kilka błotnych kąpieli nie pozwoliło mi w pełni nacieszyć się tamtą trasą

jeśli nie uda się nikogo ze znajomych namówić, też będę zainteresowany jakąś wspólną wyprawą z ludźmi z forum

Napisano

Siema. Ja jeżdżę na Unibike mission. W Poznaniu jeżdżę rowerem dopiero od tygodnia więc jestem otwarty na propozycje. Może ktoś zna jakieś ciekawe trasy. Mój numer gg: 9718748. Jak ktoś jest zainteresowany wspólną jazdą to pisać. Pozdrawiam.

Napisano

Jacyś chętni na Pierścień w niedziele? 22st, bezchmurnie i bezwietrznie:D

Pomysł podoba mi się bardzo. Sam poszukuję towarzysza na dalszy wyjazd na najbliższy weekend :icon_wink:

Jak by to miało wyglądać (tempo, godzina wyjazdu, przyjazdu itd.), generalnie jazda wyczynowa czy rekreacja, a może coś pomiędzy?

Napisano

ja żałuje, co do niedzieli, ale gdybym po nocce w pracy zamierzał jechać gdzieś na rowerze to sadze, ze po drodze bym usnął ;P

jeśli ktoś jest jeszcze 8 zainteresowany, nich pisze, na pewno będzie raźniej

Napisano

U mnie 8 kwietnia odpada, bo 9tego jade do Wawy na AZS MTP CUP :)

A co do pierścienia, to nie wiem zbytnio, jak wyglada nawierzchnia na trasie. W każdym razie nie planuje się wlec, bardziej ukłon w stronę wyczynu niż rekreacji:P Wyjazd koło 8, i wyrobić sie w 8h ze wszystkim :)

Napisano

Jestem raczej nowy w temacie wycieczek rowerowych jak by ktoś mógł mnie oświecić o co chodzi z jazdą wyczynową? Chodzi o prędkość? Jeśli tak to na jakim poziomie trzeba ją utrzymywać?

Napisano

Również jestem chętny na pierścień, ale nie jutro; jutro to ewentualnie jakiś odcinek pierścienia. Mało jeżdżę swego czasu więc trochę się muszę oswoić z pokonywaniem większych km. Prędkość średnia musi być w miarę rozsądna jak na taki kilometraż, wiadomo, że nikt nie będzie napierał nie wiadomo ile. Myślę, że średnia w okolicach 20-23 powinna być dobra. Co do nawierzchni trasy to odcinek od Zielonki do Niepruszewa przejezdny.

ps. Jestem zaś ciekawy czy odcinek od Poznania do Mosiny nadwarciańskiego szlaku jest przejezdny.

Napisano

Od dawna nie jest i pewnie jeszcze dlugo nie bedzie, nikt nie pali sie do odbudowy mostku. Dodatkowo wysoki poziom Warty robi swoje.

Napisano

Witam ja Również z Poznania a dokładniej Wilda :D

jestem amatorem i szukam towarzystwa do wspólnej jazdy :P moje tempo od 25km/h w górę :D często jestem gościem Malty, niebieski stary góral i pół łysy łepek na nim :P

Napisano

Dziś widziałem na Malcie na zakręcie tuż przed metą jak jeden z nas zasłabł. Może to użytkownik forum albo któryś z jego kolegów się tu udziela? Jeśli tak to co z nim? Mam nadzieje, że to tylko był incydent.

Napisano

Rafał kłodę obok zwalonego mostku też zniosło?

Piotrku jakbyś wieczorem wybierał się na maltę to zahacz o mnie bo samej jakoś mi nie bardzo po zmroku.

Napisano

Ja na razie przynajmniej na tydzien odpadam, po zajechaniu przez L drogi i podjezdzie pod zbyt ostrym katem do kraweznika, w celu unikniecia konfrontacji z tylem samochodu, skonczylo sie zniszczeniem rekawiczek, spodni, uszkodzeniem dosc powaznie kolana i lokcia (chyba wybiore sie na przeswietlenie sprawdzic czy nie bedzie z tego wiekszych problemow)

Choc pogada zacheca, nie jestem w stanie jezdzic na rowerze :/

Napisano

Ostatnia ostoja Wielkopolski, czyli najbardziej wysunięty powiat na Północy tego województw.

ZŁOTÓW

ZAPRASZAMY :)

Dla mniej zorientowanych w geografii 32 km od Piły na północny-wschód

Również ZŁOTÓW !!! :)

Napisano

Jakby był ktoś chętny pośmigać w tygodniu po poznaniu i okolicach (trasy tak do 60km) to bardzo chętnie się dołączę. Z godzinami różnie, zależy jak się zajęcia na studiach ułożą, ale głownie po południu/wieczorem/w nocy. Na ogół jeżdżę tak koło 22-25km/h. Bardzo lubię śmigać po zmroku i mam jak coś do tego stosowne oświetlenie :) Pisać na gg:9996405. Samemu to mi się często nie chce ruszać dupska, a z kimś to nawet się nie zastanawiam, od razu znoszę rower ;]

Napisano

Rafał kłodę obok zwalonego mostku też zniosło?

Piotrku jakbyś wieczorem wybierał się na maltę to zahacz o mnie bo samej jakoś mi nie bardzo po zmroku.

Orba ja na razie passuje :/ ale jak zreperuje sprzęt to będziemy śmigać :D

PS sobotni wypad mega udany ale zakończenie okropne :P

Napisano

Dzielny byłeś a powrót "technicznym" no cóż, nie miałeś wyjścia. Wyjazd jeden z weselszych jakie odbyłam w gronie rowerowym.

Co do pasowania to niedobrze bo chciałam wieczorem wyskoczyć na kilka kółek na maltę i wyskok do lasku ale jak nie masz czym to pojadę sama. W końcu mam lampkę, kellys'a-wiadomo :laugh: :laugh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...