Skocz do zawartości

Wielkopolanie łączmy się :D

PatiS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mi znów brakuję czasami odwagi o ile raz przejadę przez gruby grząski śnieg z bruzdami, o tyle zdarza mi się zatrzymać. Wówczas najbardziej denerwuje mnie śnieg wchodzący pod ochraniacze, w wyniku czego czubki ochraniaczy podnoszą mi się do góry.

No i muszę się pochwalić do kolekcji kolejna gleba, obróciłem się rowerem o 180 stopni na lodzie schowanym pod "sypkim" śniegiem podpierając prawą stopą, wszystko działo się na zakręcie :D

Dzisiaj też na lodzie wywijas ale "wyskoczyłem" z roweru.

Właśnie. Też mnie to denerwuje. Zastanawiam się czy nie przydałyby się mniejsze ochraniacze, choć już ta ciężko wchodzą. Może ktoś ma jakiś patent na nietrzymanie się ochraniaczy?

Napisano

Zastanawiałem się nad tym czy nie dać czegoś co by trzymało czubek ochraniacza.

Poprzednie ochraniacze miałem na rozmiar obuwia mtb 47-49 przy moim rozmiarze 43 i pomyślałem że to wina tego iż są za duże. W tym roku zakupiłem rozmiar 43-45 i dzieje się to samo więc zastanawiam się teraz czy nie potrzebny będzie rozmiar 42-44.

Napisano

Witajcie Wielkopolanie :)

są tu może w środ was jakieś osoby pochodząca z okolic Rawicza , ktore były by chętne na wspólne wyprawy.

jeśli tak to się odezwijcie;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

siema bartek!:D

zawitaleś w końcu do Poznania?

mój rower na chwilę obecną nie nadaje się do jazdy, potrzebuję ze dwa dni na jego odrdzewienie (wstyd się przyznać;) )

ale w niedzielę i potem mogę jeździć, więc można by się jakoś gdzieś zgadac

Napisano

Halo Poznań... Miałby ktoś ochotę juto trochę popedałować :)?

A to my nie jesteśmy z tych, których ochota na rowerowe hasanie NIGDY nie opuszcza?? ;-)))

Napisano

Może skoczymy gdzieś w najbliższą niedzielę (6.02.11)? Dla mnie to byłby pierwszy dłuższy wypad w nowym sezonie, a zarazem przetestowanie nowych oponek, pedałów i butków SPD.

Jakieś propozycje? :icon_wink:

Napisano

Witam,

Od kilku lat mieszkam w Poznaniu i nie znam za wiele ciekawych miejsc , chętnie przyłączył bym się na jakiś wypadzik rowerowy po okolicy (sobota lub niedziela) i poznał ciekawe trasy. Co polecicie tak do 50 km na zimowe warunki ??

Napisano

Pomysł fajny , nie było mnie tam jeszcze :) Pogoda na weekend ma być w miarę , najważniejsze by nie padało. Ostatnio po odwilży wybrałem się na przejażdżkę do lasu i była masakra. W ostatnich dniach mróz w nocy trzyma , więc teraz są lepsze warunki. Ustal jakieś szczegóły to się dostosuje.

Napisano

Chętnie pojechał bym Cysterskim Szlakiem rowerowym zaczynając od Malty,a kierując się w stronę Puszczy Zielonki dalej kierunek Biedrusko i Strzeszyn tj. zielony szlak :) Takie kółko i jakieś 70 km :)

Mam nadzieje, że w lasach lodowiska już nie ma.

Napisano

nieborak --> miejscami? 10 dni temu jak jezdzilem po Zielonce to na glownych drogach przez las byl jednolity lod, troche posypany sniegiem. A od dziesieciu dni caly czas mroz i chyba nie mialo sie kiedy stopic ;).

Napisano

"Od dnia 01 lutego br. do dnia 28 lutego na terenie poligonu Biedrusko będą odbywać się strzelania i ćwiczenia z użyciem amunicji bojowej. W związku z tym obowiązuje kategoryczny zakaz wstępu na teren poligonu. Jednocześnie informujemy, że obecnie w czasie strzelań granice Poligonu Wojskowego nie są strzeżone przez żołnierzy, a jedynym zabezpieczeniem terenu przed osobami postronnymi są tablice ostrzegawcze z napisem: POLIGON WOJSKOWY WSTĘP WZBRONIONY."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...