grzesiowu Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 witam potrzebuję zakupić budżetowy zestaw tarcz i wyszło że któreś z tych dwu ... różnice w masie są nikłe więc nawet na nie nie patrzę ale ... zastanawiam się czemu 56 są znacznie tańsze - czy to tylko marketing i przyległośći? Cętnie bym je wziął; raz bo tanie, dwa są mniej powyżynane niż 66 ale obawiam się że mogą być fabrycznie nieco cieńsze (grubość) lub z mniej trwałej stali, albo i jedno i drugie. I jeszcze jedno; czy te tarcze dogadają się z metalikami? Ktoś coś rozkminiał? Ma wyniki śledztwa? dziękję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K3RMIT Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Jeśli chodzi o tarcze rt56 posiadam ją w wersji 180mm z przodu. Wydaje mi się dość cienka w porównaniu z tarcza która mam z tylu jakiś no-name z rowerowego ale innej wtedy nie było jest zdecydowanie bardziej podatna na temperaturę przy hamowaniu niejednokrotnie przy dłuższym zjeździe potrafiła delikatnie przez jakiś czas ocierać co do klocków to nie ma co się zastanawiać jeśli tarcze nie są przeznaczone do metalików wcale nie oznacza ze nie będą hamować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 5 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 to co się zorientowałem to 56 są tylko pod żywiczne klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Co zostało wielokrotnie zaprzeczone w praktyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Nie ma tarcz tylko pod klocki żywiczne czy metaliczne, to tylko chwyt marketingowy. Wielokrotnie i osobiście sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.