Ludwiczek70 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) Witam od dłuższego czasu myślę nad kupnem roweru,już mija rok od czasu jak rozpadł się mój były rower Mój Wzrost: 175 cm Moja Waga: 145kg Srodki 1000-1300zł Nie chce na nim skakać po hopach. Zwykła jazda wieczorno nocna po mieście ,po za miastem i po lesie. Moim poprzednim rowerem był Scrapper AR2 http://wwww.katalogrowerowy.pl/produkt.php?id_produktu=820&kr=2009 _______________________________ 3 Propozycje Hartail http://olx.pl/oferta/rower-gorski-hartail-gtz-3850-27-5-CID767-IDd9YtR.html#6fba5118de GTZ 3850 26' http://olx.pl/oferta/rower-gorski-mtb-gtz-3850-26-alu-CID767-IDeUbxW.html#35db3138fa Twentyniner Heist 29' http://olx.pl/oferta/rower-gorski-twentyniner-heist-29-CID767-IDda0Ex.html#6fba5118de Czy to są rowery czy produkty rowero-podobny ? Widzę,ze ma jakiś osprzęty od Shimano ale się nie znam. Proszę o pomoc Nie mam zielonego pojęcia czy kupno jednego z tych rowerów się opłaca. Edytowane 11 Maja 2016 przez Ludwiczek70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Są to produkty rowero-podobne niestety. Z takim budżetem radzę poszukać jakiejś fajnej, zadbanej, markowej używki na allegro czy olx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwiczek70 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 @NajaraNy Na jakiej podstawie to stwierdzasz ? Czy one nie dorównują Scrapperowi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emet Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 jesteś na takim samym etapie poszukiwań jak ja (192cm/110kg), przeczytałem dużo, forum przekopałem w szerz i dłuż i uwierz koledze powyżej-w tych pieniądzach tylko dobra używka. Sam szukam czegoś do 2kzł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Scraper był o wiele lepszy. W tych co znalazłeś nie ma praktycznie nic co by prezentowało jako taką klasę. Amor no name, hample to samo, manetki niby shimano ale to najtańsze gówno za przeproszeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwiczek70 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Niby no name ale gwarancje na 12 mieś mają. Jestem z pod Bydgoszczy chciałbym zakupić coś w miarę lokalnie żeby później nie było problemów z gwarancją itd. Nie wiem już co robić.. A bardzo brakuje mi jazdy,na stronach producentów nie ma napisane do ile są KG.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 W Bydgoszczy masz unibike. Radzę dołożyć trochę do takiego np. http://www.unibike.pl/mission27v.html lub spróbować się potargować ale i tak jestem zdania że przyjemniej by Ci się jeździło na jakiejś lepiej wyposażonej używce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwiczek70 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 No tak,jest Unibike za 1500zł Nie posiada hamulców tarczowych i nie widzę nigdzie w specyfikacji dopuszczalnej wagi użytkownika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakac93 Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 (edytowane) Hamulce tarczowe w szczególności no name wcale nie będą lepsze od fałek. Przy większej wadze kolarza to już w ogóleWysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Maja 2016 przez jakac93 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 jeszcze się nie spotkałem żeby jakiś producent podawał max wagę użytkownika w specyfikacji tak że raczej jej nie znajdziesz. Jak już co to podawana jest w warunkach gwarancji itp. Myślę że przy lajtowej jeździe większość ram spokojnie wytrzyma jedyne co może sprawiać problemy to koła (będziesz sobie je musiał centrować) i te atrapy amortyzatorów które w środku zbudowane są z plastiku i bardzo szybko łapią luzy. Dla Ciebie dobrym rozwiązaniem był by sztywny widelec lub powietrzny amor z wyższej półki. Niestety ta druga opcja odpada ze względu na budżet. Te wszystkie xcm, czy xct są o dupę rozbić w środku siedzi delikatna sprężyna która jako tako pracuje przy osobie 70-80 kg. W innych przypadkach jest albo za twarda albo za miękka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludwiczek70 Napisano 11 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Znalazłem 12. Przeznaczenie rowerów ze względu na wiek wraz z dopuszczalnymi masami całkowitymi- rower dziecięcy koła 16” – wiek 3-6 lat, maksymalna waga rowerzysty i bagażu nie może przekraczać 30 kg- rower dziecięcy koła 20” – wiek 6-8 lat, maksymalna waga rowerzysty i bagażu nie może przekraczać 50 kg- rower młodzieżowy koła 24” – wiek 8-13 lat, maksymalna waga rowerzysty i bagażu nie może przekraczać 80 kg- rower na kołach 26” i 28” – maksymalna waga rowerzysty i bagażu nie może przekraczać 140kg" Czyli trzeba zaopatrzyć się w koła 28/29' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi