szczawek Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Witam odarazu nadmienię, iż w kwestiach wypraw jestem laikiem dlatego pierwszy wypad tygodniowy planuję w polskie góry. Nabyłem rower z oponami Rubena Ocelot 26"x2,1" gdzie maks ciśnienie wg producenta to 3,8 bara. Jeżdżąc sam mam upchnięte 3,5 bara i jest to w moim odczuciu optymalna ilość. Pytanie jednak co w przypadku gdy chcę wrzucić na bagażnik sakwy (załóżmy 25kg maks ciężar)? Czy przy mojej wadze 115 kg (kwestia wzrostu, tusza nieco mniej;]) dopompowanie do 3,8 bar w razie konieczności nie będzie przeciążeniem opony? Czy może odrazu zakupić opony które mają wyższe ciśnienia? Trasa będzie pół na pół asfalt, teren (szutr błoto itp.) Nie znalazłem tematu który odpowiedziałby mi na to pytanie dlatego zakładam oddzielny wątek. Z gór dziękuję za rady.
Mod Team safian Napisano 11 Maja 2016 Mod Team Napisano 11 Maja 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.