Skocz do zawartości

[Świdnica]

Noritsu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak ktoś chętny proszę maila na mtbswidnica@o2.pl .. to odeślę mapkę jpg, ma ok. 2,6 mega.

PS

czy ktoś z Was lub ktoś z waszych znajomych itd tworzy jakąś muzę (techno rock cokolwiek;) potrzebujemy legal audio do filmików :)

Napisano

Hehe http://www.mtbswidnica.xt.pl/ to Twoja stronka Ukasz? Jakiś czas temu spotkałem z kumplem bikera pod sklepem na wróblewskiego i mówił właśnie o tej trasie Bardo-Świdnica :) no i o stronce^^ Ps. Oglądałem większosc waszych filmów. Jak dla mnie, montaż pierwsza klasa:) Pozdrawiam!

Napisano

Witam,

Czy wy macie jakąś zamkniętą grupę, czy też można ewentualnie na jakiś taki wypad się do was przyłączyć? Ja we wrocławiu cierpię trochę na brak znajomych bajkerów, chętnych na częste wypady w górki.

No i czy tempo jest wyścigowe, czy takie że moża coś zobaczyć poza przednim kołem ;-))

pozdrawiam,

Piotr

Napisano

Grupy zamkniętej nie mamy, przyłączyc się możesz bez problemu :027:

Tempo,hmmm...jest różne ;)

Czasami widac tylko przednie koło, ale też można pooglądac widoki a nawet zrobic fotkę :)

Wiec zapraszam!

Napisano

to wobec powyższego ja się piszę na wszelkie imprezy wyjazdowe rowerowe!

Jeśli można dać mnie wtedy jakąś linkę to będę zobowiązany wielce

Skoro tempo jest różne to powinienem dać radę :)

mail: piotrkwiatek@o2.pl

Napisano

jak chcesz możemy ciebie zamknąć w takiej sztolni np :rolleyes: hehe

a jak miał na imię koleś spod sklepu (jaki rower) ..może to brachol mój ..

strona też nie jest zamknięta, chodź chwilowo się kończy robić i każdy będzie mógł dodać coś od siebie.

Napisano
jak chcesz możemy ciebie zamknąć w takiej sztolni np :rolleyes: hehe

Już ja trochę te sztolnie znam walimskie i inne ;-)

Wezmę sobie na wszelki wypadek saperkę :-)

Piotr

Napisano
a jak miał na imię koleś spod sklepu (jaki rower) ..może to brachol mój ..

No to juz pare ładnych tygodni minelo od tego czasu i roweru nie pamietam:) A i przedstawić się sobie nie zdążylismy:p

Napisano

inferek, jeździjcie po bocznych drogach a nie mi gula huśtacie :P ja z pracy zmęczony jadę samochodem, a Wy pomykacie we trójkę (chyba na łysajkę) :);)

Ja bym z chęcią w niedzielę zrobił tą trase z Barda co Ukasz proponował. Byśmy podjechali pociągiem z samego rańca i jazda wycieczkowym tępem Co Wy na to??

Napisano

Hej, to ja też poproszę o przesłanie emaila z mapką, jak znajdę czas to też chętnie pojadę. To mój adres pamula1@o2.pl

Z góry dziękuję ;)

Napisano

Hej, właśnie zarejestrowałem się na waszym (naszym) forum. Nie wiem czy mnie pamiętacie z objazdu Ślęży (szczupły biker na niebiesko - szarym authorze).

Chętnie dołączę się do paru planowanych wycieczek (Bardo). Przy okazji dorzucę kilka mam nadzieję interesujących propozycji.

O dłuższego czasu mam plan zdobycia Hvezdy w Broumowskich Stenach (byłem już parę razy w tamtych okolicach i muszę przyznać że Czesi mają lepiej rozwinięte szlaki rowerowe), w obie strony wyjdzie 100-120 km. Znam bardzo szybki sposób na dotarcie do Broumowa (bez trudnego podjazdu w Górach Suchych, ale nie przez Tłumaczów).

Jeśli chodzi o polską część Gór Stołowych to także bardzo chętnie pojadę, byłem tylko dwa razy i jest jeszcze wiele do zobaczenie (klimat na pewno inny niż w Sowich)

-------

Planuję także wyjazd na Pradziad obmyśloną przeze mnie trasą Bielawa-Śnieżnik-Pradziad-Śnieżnik-Bielawa z dwukrotnym noclegiem w schronisku pod Śnieżnikiem i drugim dniem z bardzo interesującą jak na Sudety sumą przewyższeń. Przy tym układzie drugi dzień można robić bez kłopotliwego bagażu. W grę wchodzi też dojazd pociągiem bezpośrednim w okolice Międzygórza tak by pierwszego lub trzeciego dnia pośmigać trochę wiecej po Masywie Śnieżnika, a nie tłuc się z Bielawa/Świdnicy i okolic. Ktoś chętny???

Napisano

Nie ma ktoś na sprzedaż siodła? Bo ja swoje połamałam w niedzielę... "małe" OTB było, ledwo się ruszam, więc ja chwilowo na wyjazdy się nie piszę.

Napisano

Międzygórze też już mam rozplanowane trasy :) więc z chęcią ....i na Stołowe choruję bo też byłem tam 2razy -_-

ale to w sierpniu się ustali bo teraz znikam z rodzinką na urlop .. jedyne co już ustalone to 14 - 18 (około) sierpień Mazury MTB z namiotem itd :P

właśnie wyznaczam trasy.

po za tym mam kilka tras nieprzejechanych od barda w kierunku Kłodzko itd.. więc jest co robić.

powodzenia w niedzielę :D

Napisano

a jeszcze jedno co do Bardo - Świdnica ..

jak już dojedziecie do Srebrnej Góry do Asfaltu, potem w lewo lecicie kawałek asfaltem i dla wytrwałych ;) zamiast od razu pchać się na Fort Donjon możecie po prawej z asfaltu zjechać na szuter i dalej na most kamienny kolejowy, wypaśny :P torów nie ma i można pocisnąć wykutym wąwozem do następnego mostu i trochę dalej na dół Srebrnej Góry, z tym że potem come back trzeba zbutować pod górę :D

na pierwszy most jest niedaleko (ze 150m od asfaltu) i jak ktoś nie był to polecam fajne widoczki...

Napisano

jakoś 15 lat temu z tego mostu zjeżdżałem na linach. Faktycznie bardzo fajne miejsce!! Czas na powtórkę krajoznawczą (na linach może już nie ;)).

pozdr.

Piotr

Napisano

Byłem tam na wycieczce i też zjeżdzałem na linie z mostu :D

Tamte tereny super mi sie podobały i żałowałem że nie mam roweru ze sobą :)

W pamięci utknął mi taki fajny zjazd. Zaczynał się od drogi asfaltowej przez polane(pole) wjeżdżał do lasku i robiła sie taka rynna (singielek).

Jak trafimy to mozna tam sie przejechac :)

Napisano

jechałem "z" i "do" :P

i lepiej "z" czyli lepiej się wywieźć pociągiem i wrócić "z" Barda ;)

do Srebrnej nie ma pociągu ;) ...

PS jak to piszą "z innej bajki ;) "

jak wpominałem planujemy Mazurki ..14-18 sierpień

trasa szlakami, kilka pętli (bunkry, parki krajobrazowe, zamki, inne) itd ale ogólnie wzdłuż osi Kętrzyn -> Suwałki -> Augustów....

mazury trasa ogólnie

ok. 90km/dzień tempo turistik ze zwiedzaniem (foto, kamerką itd)...

dojazd PKP, nocleg jak wypadnie (namiot, agroturystyka)

priorytet nr2. minimalne koszty ;)

jak coś zapraszam, chętni dajcie znać: mtbswidnica@o2.pl

ja znikam i przez dwa tyg mogę nie odbierać forum i maili (ale maila odbiera brat i kumpel)

Napisano

około 7 rano jest pociąg do Barda (ewentualnie o 10, ale to chyba za późno;/) Wiec chętni do pociągu i ruszamy. Ja jadę na 99% 1% jakby padało ;/

Ukasz co do Sierpnia to jeszcze dam znać. Podoba mi się plan, ale to wszystko zależy od kaski, pracy i sprzętu :P

Napisano
a tak z innej bajki... startujecie może w Zieleńcu w sierpniu?

Piotr

Jakieś dokładniejsze info?

Ja się chyba tam wybieram, jeśli o to samo chodzi.

I na bike festival w szklarskiej obowiązkowo

Napisano
To jak Panowie jedziemy do tego Barda czy Srebnej Góry?

Kto chetny?

Ja chętny do Barda! A mowimy o sobocie czy niedzieli?

Napisano

Co do wycieczki do Bardo, to ja muszę jakoś to poważnie przemyśleć, bo raczej inaczej jak autkiem nie dojadę chyba.... ale jestem bardzo na tak. Dzisiaj wieczorem siądę jak się obrobię z pracą (coś mnie przygniata ostatnio nadmiar) i opracuję sobie plan dojazdu z Wrocławia. :-] No właśnie... sobota czy niedziela? :-)

A co do Zieleńca to poniżej link do strony:

http://www.memorial.bikebrother.pl/

Mój kolega był w tamtym roku i miał pozytywne wrażenia, z tym, że nie dotyczące np. bufetów czy oznakowania (bo on taki mocno turystyczny zawodnik) tylko ogólnych wrażeń. Opisy innych ludzi na stronie/forach brzmią zachęcająco na tyle że ja się piszę. Ot co :-).

posdrav

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...