Sel Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Wroc, mialo byc nawrotek ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 inferek "zepsul" hamulce Szczerze, to wykrakałeś, właśnie "zepsulem hamulce". Jechałem zatankować auto i przez krzyżówke przeleciałem przy 60km/h. Wjechałbym na auto jadące z przodu a przy okazji skosiłbym przydrożne drzewo i mostek. Dobrze ze jedno koło, lewy przód, działał bo pewnie musiałbym spadochron z tyłu otwierać albo katapultować sie. K***a Śmierć w oczach Proszę Cie, nie myl sie juz tak więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 o kurde, sel Ty to jakiś prorok jesteś Lepiej się już nie odzywaj Kurde, ja już skończyłem swoją robotę. Gdybym wiedział, że się tak szybko uwinę to mogłem jechać. Ale jak nie ma i tak wszystkich, to dopiero jutro wyjazd, Dzisiaj jadę do Tobo pod pompować amortyzator. A jutro jaki mniej więcej profil trasy będzie? Płasko, czy jakieś góreczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 leciutkie góreczki takie po 450 metrów nad poziomem morza. A ja pomalowałem jedną ścianę, i już mi się nie chce :D Hamulce zrobiłem za to, tylko dzisiaj je jeszcze wysmażę w piekarniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Nic o hamulcach ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Ale zdążymy jutro wrócić tak do 14?? Bo ja jutro muszę iść na jakieś szczepienie- dostałem wezwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dobra to ja juz moze nie bede nic pisac o hamulcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfram Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 A po za tym ja nie cyborg Hehe każdy cyborg tak mówi (to taki żarcik na rozluźnienie żebyś zapomniał o hamulcach ^^ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Prawie się tam zabiłem... ale.... spoko.... luz.... jak wrocilem do domu dopiero to do mnie dotarło... Po za tym czeska myśl technologiczna przyczyniła sie do tego : stalowy wężyk od hamulca(lewy tył) jest umieszczony na wahaczu w takim miejscu ze od góry uderza w o belke poprzeczną a od dołu o tłumik (inteligentne nie?) ten wężyk na długości 5cm był tak sklepany jakby ktoś młotkiem uderzał w niego, a płaski jak ostrze noża. Jutro idziemy na rowerek w standartowym miejscu i standartowej porze A w czwartek moze do Pepików skoczymy (ech;/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolfram Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 W żadnym razie nie chciałem zbagatelizować tego zdarzenia.. Kolega 2 razy w ciągu roku stracił hamulce podczas jazdy.. Raz jak właśnie miał zahamować przed skrętem o 90 stopni (na mokrej kostce) ( ale na szczeście o 6 rano to nikogo nie bylo jak brał ten zakręt:) a innym razem wracaliśmy z wałbrzycha po tych górkach przed świebodzicami ale wtedy tez szcześliwie, bo w porę się zorientował i hamując silnikiem dojechaliśmy do płaskiego terenu:) No w każdym razie ważne ześ cały;) Dozobaczenia na trasie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Ty też musisz kiedyś z nami uderzyc ;p bo leniuchujesz za duzo, brzuch ci urosnie i bedziemy sie wstydzic jezdzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Dobrze ze nic Ci sie nie stalo, to najwazniejsze, a dzisiaj sobie odreagujesz ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 @Arek_wro ja jutro jadę do Wrocka, więc rowerek wieczorkiem tak rekreacyjnie jakoś z 40 km mogę walnąć A w czwartek jedziemy do czech, spokojne tempo łatwo i przyjemnie bez większych górek. Piszesz się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Do Czech? Do Czech to ja mam za darmo Wstepnie sie pisze. A jaka dokladnie trasa? Asfalt, czy szukacie jakichs przelajow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 hahaha Trasa taka gdzieś 80% asfaltu trochę leśnych dróg i w sumie łatwa i przyjemna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 A jak tam dzisiaj było na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 To juz bedzie nas 5, tzn. Nawrotek, Inferek, Arek-Wro, Zabiel i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeszcze kilku by było z moich stron ale okres wakacyjny wiec wiadomo jedni na wyjeździe, inni chcą dorobić. Po za tym Bielawscy kolarze mają góry pod nosem wiec po co wozić drzewo do lasu. Do Czechosłowacji plan wsępny były taki, że jedziemy Pieszyce>Bielawa>Nowa Ruda> Przejscie w Tłumaczowie>Broumov>Mezimesti>Golińsk>Mieroszów>w Głuszycy rozjazd, każdy do swojego betonowego miasta. Robimy takie kółko mniej wiecej wiec każdemu dystans wyjdzie taki sam. Ś-ca>Bielawa 20; Do Tłumaczowa 21; ok 15km w Czechach; Mieroszów>Głuszyca 16; Ew. jak bedą siły i chęci mozna wiecej pokręcic w Czechach i zajechać do Polic, Żdar i Teplic. Pytam czy pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mnie tam pasi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Obejdziemy praktycznie dookoła Góry Sowie i Góry Kammienne, w tym bedą dwa dłuższe asfaltowe podjazdy na przeł.Woliborską i przy samej Głuszycy pod Rybice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ja tam zawsze chetny na wszystko (no dobra prawie ;P). maps.google.pl wskazalo mi 142 km ! ;P O ile bedziemy mieli na to caly dzien i wyruszymy wczesnie to mam nadzieje ze sie doczlapiemy z powrotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 spoko będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jakies czeskie 142km! Ze Świebodzic do mnie masz 30km potem do granicy 28,5km u Knedlików 19(najkrótszą), Mieroszów > Świebodzice 26,4km (dr. nr 35) suma= 113km wejdz na mapgo.pl dokładnie pokazana marszostrada chyba ze bedziemy kluczyc to i nawet 200 zrobimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja też zawsze chętny( no dzisiaj szczepionka mi popsuła wyjazd) Więcej km= większe wyzwanie- będzie fajnie Jutro nie szaleje za piłką, zrobię kilka km rowerem dla "rozciągnięcia" i w czwartek jedziemy Kto się wybiera z Tobo do szklarskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Wskazówki dojazdu samochodem do Świebodzice 142 km – około 2 godz. 59 min Browarowa 1. Kieruj się Browarowa na północ w stronę Adama Mickiewicza 25 m 2. Skręć w prawo, pozostając na Browarowa 69 m 3. Skręć w prawo na Świdnicka 0,8 km 4. Skręć w prawo, pozostając na Świdnicka 46 m 5. Skręć w lewo w 35 12,8 km 6. Skręć w prawo na Łączna 0,5 km 7. Skręć łagodnie w prawo na Wrocławska 0,9 km 8. Skręć łagodnie w prawo na Plac Wolności 65 m 9. Skręć w lewo, pozostając na Plac Wolności 48 m 10. Skręć w prawo na Westerplatte Przejedź przez 1 rondo 2,2 km 11. Dalej ulicą 382 11,8 km 12. Skręć w prawo na Nowowiejska 0,7 km 13. Skręć w prawo w kierunku Brzegowa 50 m 14. Skręć w prawo na Brzegowa 0,7 km 15. Skręć w lewo w kierunku 383 3,2 km 16. Skręć w prawo na 383 1,0 km Pieszyce 17. Kieruj się na północ w stronę 383 36 m 18. Skręć łagodnie w prawo na 383 1,1 km 19. Skręć ostro w prawo 0,4 km 20. Skręć w lewo w kierunku 384 3,6 km 21. Skręć w prawo na 384 1,5 km 22. Skręć w lewo 0,7 km Bielawa 23. Kieruj się na północny wschód 0,3 km 24. Skręć w lewo w kierunku 384 1,1 km 25. Skręć łagodnie w lewo na 384 2,0 km 26. Skręć w lewo, pozostając na 384 11,9 km 27. Skręć w prawo na 385 4,2 km 28. Skręć w lewo, pozostając na 385 0,6 km 29. Na rondzie zjedź 1. na Niepodległości 1,5 km Nowa Ruda 30. Kieruj się Mikołaja Kopernika na zachód w stronę marszałka Józefa Piłsudskiego 0,3 km 31. Skręć łagodnie w prawo na marszałka Józefa Piłsudskiego 0,6 km 32. Skręć ostro w lewo na Cmentarna 0,7 km 33. Dalej ulicą Aleksandra Fredry 1,0 km 34. Dalej ulicą 385 1,2 km 35. Skręć w lewo, pozostając na 385 5,9 km Tłumaczów 36. Kieruj się 385 na południowy zachód Granica z Czechy 1,6 km 37. Dalej ulicą 302 6,6 km 38. Skręć w lewo w Lidická 0,2 km 39. Dalej ulicą Přadlácká 0,3 km 40. Dalej ulicą Smetanova 0,1 km 41. Smetanova skręca łagodnie w prawo i przechodzi w Vančurova 0,3 km 42. Dalej ulicą Šalounova 0,2 km 43. Dalej ulicą Střelnická 0,3 km 44. Skręć w prawo na Pivovarská 37 m 45. Skręć w lewo w Klášterní 0,3 km 46. Skręć w prawo na Růžová 40 m 47. Skręć łagodnie w lewo na Mírové náměstí 69 m 48. Skręć w lewo, pozostając na Mírové náměstí 46 m Broumov Czechy 49. Kieruj się Mírové náměstí na południowy wschód 52 m 50. Zawróć 0,2 km 51. Dalej ulicą generála Svobody 0,2 km 52. Skręć w prawo na U Horní brány 66 m 53. Dalej ulicą Třída Masarykova 0,7 km 54. Skręć w prawo na 302 7,1 km Meziměstí Czechy 55. Kieruj się 302 na północny zachód 9 m 56. Skręć łagodnie w prawo, pozostając na 302 40 m 57. Skręć w lewo, pozostając na 302 Granica z Polska 2,3 km 58. Dalej ulicą 35 1,7 km Golińsk 59. Kieruj się 35 na północny zachód 2,1 km 60. Skręć łagodnie w prawo 56 m Mieroszów 61. Kieruj się na południowy zachód w stronę 35 56 m 62. Skręć ostro w prawo na 35 7,9 km 63. Skręć w prawo na 380 9,4 km 64. Skręć w prawo na 381 1,4 km Głuszyca 65. Kieruj się 381 na północny zachód w stronę 380 9,9 km 66. Skręć łagodnie w lewo na Noworudzka 1,3 km 67. Dalej ulicą 11 Listopada 3,7 km 68. Skręć w prawo na Armii Krajowej 1,3 km 69. Dalej ulicą Wrocławska 6,2 km 70. Dalej ulicą Wałbrzyska 0,7 km 71. Skręć w lewo w 34 0,4 km 72. Skręć łagodnie w prawo na Wałbrzyska 0,7 km Świebodzice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.