radosuaf Napisano 3 Października 2006 Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Do Strzegomia jest kawałek, to już bym sobie do Piotrowskiego do Wałbrzycha podskoczył... Ze Świdnicy mam małżonkę, więc i w weekendy wpadam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 3 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2006 W Strzegomiu pracuje więc i tam kupuje części. Facet jest o tyle fajny, że nigdy nie proponuje mi czegoś droższego twierdząc, że lepsze. Poza tym daje mi upusty, bo jak zamawiam to tylko u niego dlatego tam kupuje. Radosuaf, Wilda? Na Kilińskiego mam siostrę a na Przybyszewskiego się wychowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 No to szacun ;>. A dowiedziałbyś się przy okazji (nie fatyguj się specjalnie), jakie i po ile ma sztyce 27.2 dłuższe niż 330? Może się w tym roku na Chełmiec albo Ślężę ustawimy? Ostrzegam, że strasznie się wlokę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 To ja już wolę na Wielką Sowę, na Chełmcu ponoć zdarza się dużo kradzieży rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Na WS za daleko... Jak jeszcze jeździł pociąg do Kłodzka to był sens, wsiadało się w Jawo i się śmigało, a tak to trzeba dymać ze 30 km żeby dojechać . Ja na Chełmcu byłem 2 razy i 2 osoby może spotkałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 eeeee....ja zawsze na WS jadę ze Świdnicy przez Modliszów i potem Michałkową i nie ma problemu. To samo do Głuszycy jak jadę... Może to i są dodatkowe km ale o to właśnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 tez chciałbym miec tyle czasu ...po maturce biore sie za siebie, na razie kompletuje sprzęt, koszulinke i spodenki juz mam, teraz odchudzanie roweru i sprzed typu SPD i buciki, kask i bede git, tylko czekam na kase . na dniach jeszce zaczynam prawko więc bedzie cieżko. Ale jasne możemy sie ustawić kiedyś, ale na razie beze mnie. Jak na razie szukam człowieka co ma Manitou Axela bo chce kupic w miare dobry i nie drogi amorek do Rincona, bo Suntour to poroniony pomysł w tym rowerze.Znacie kogos ??? Radosuaf jak bede w sklepie to se zapytam o te 27-emki bo sam szukam cos dobrego i do tego San Marco SKN i bedzie giciorek. na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Wax, miałem przyjemność jeżdzić na Axelu, chwile potem z ryzykiem kupiłem Axona DRL z blokadą. I jeden i drugi jest ok, jednak zostałem przy Axonie, świetnie tłumi (nie działa jak katapulta) to tego blokada. Jestem zadowolony. Ps. ponad 1500 km i zero luzów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Noritsu, kurde w tym sęk, że jakoś nie mam zaufania do SR Suntourów , myslałem o czymś lepsiejszym. A co możesz jeszcze powiedzieć o Axelku ??? bardzo mnie ciekawi ten model i nie ukrywam że poluje na ludzi którzy jeżdza na takich, nawet na ulicy byłbym w stanie zatrzymać człowieka z takim i zapytac . Mam jeszce duzo czasu bo na przyszły rok kupie coś, na razie katuje mojego Suntourka. Powiem że sie dziwie bo zero luzów a ma 2 tys. . na razie GG: 774 34 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ja mam Axela Elite - do d**y moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 a co z nim ? a jaki model masz ??? opisz jak mozesz. naraazie...ahaa i ile przebiegu i czy katowałes go ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 4 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Wax, jak chcesz to zgadamy sie któregoś dnia i sobie zobaczysz jak się na nim jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 dobra nie ma problemu. Ale Ty masz Axona tak ??? dobra niech bedzie ten Axon. Jak masz GG o zapodaj to będzie szybszy kontakt. A jak nie to na forum no problemo. Dzieki za propozycje na bank skorzystam . To sie zgadamy tam na kiedyś (tylko przed 1 śniegiem ). na razie Radosuaf jak bedziesz miał chwilke to napisz analize i interpreacje () Axela. yo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Szerokiej analizy to raczej nie napiszę... Powiem tylko, że w drugim rowerze mam Suntoura XC60 i nie widzę różnicy. A skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać? . Swoją drogą pośmigać w Rzeczce po stokach na śniegu też mogłoby być miło ;>. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Ja właśnie mam XC-60 75 mm (35mm realnego) fakt jest wardy jak szlag, ludzie na niego bluzgają ale ma 2 tys. w sumie zdarzało sie poszaleć a luzów zero ani troszke. Myślałem, że sie posypie po 1 sezonie (rower kupiłem w marcu 2006). Mówisz, że nie maa różnicy ??? Kurde ale co Manitou to Manitou, firma posrednia pomiędzy SR Suntourem a Marzocchi hmm ??? Tzn. Srki dolna półka, potem Manitou i najwyższa półka Marzocchi (Bombery) i Rock Shox (Sid Race'y). Ahh...to teraz już nic nie wiem. wydawało mi sie że ten Manitou bedzie dobry, nie zmieni za zbytni geometrii, wygląd super bo czarny pasuje do mojego potwora i podkowa z tyłu a nie z przodu co za######*** wygląda. Dobra obaczym. Dzieki na razie. Jak bede kóregoś dnia na Wroblewskiego o napisze co maja z tych sztyc. Tylko jakie ceny Cie interesują ewentualnie firmy modele ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 4 Października 2006 Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Coś do stówy, jak najlżejsze i wytrzymałe . Długość powyżej 330. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 a co powiecie na to ??? http://allegro.pl/item130104957_marzocchi_...2006_nowy_.html w sumie troche dużo bo 105 mm, nie wiem czy sie opłaca aż taki wielki skok, wolałbym coś mniejszego ale z 85 mm Marzocchiego, ale najlepiej nie używane, powoli sie rozmyślam z tego Axelka, wolałbym dołożyć i mieć Bombera . wiem, że w Rinconie jakiś wypaśny Bomber nie bedzie wyglądał super. polecicie coś z Marcoków sprawdzonego dobrego do roche mocniejszego XC ale ze skokiem nie przekraczającym 90mm ??? (zależy mi na geometrii) ahaa no i cena max 600 zł, jak na dzień dzisiejszy, bo amorek i tak na przyszły rok, ale musze sie na coś ustawić. Swoja drogę czekam na Axona (spotkanie z Noritsu ). na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noritsu Napisano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Wax po weekendzie możemy się umawiać Mam twoje GG to się zgadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Ok Noritsu, też mam Twoje GG to jakoś sie tam ugadamy. A co Ty sądzisz o 105mm ??? na razie do usłyszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Jak dla mnie to XC raczej 80mm, za to czuły i ładnie wybierający... Chyba, że trochę bardziej szalejesz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 w tym sęk, że mam czasami ciągoty freeridowe po lasach albo po jakis tam górkach, marzy mi sie coś wiekszego niż ta podsawowa 80, ja mam w XC-60 75mm z czego czynne jest tylko ze 3 - 3,5 cm wiec wolałbym coś wiekszego, zobaczymy. Chwila (5h) namysłu , kilkanaście stron internetowych i opinii na tematy amortyzatrów i tak: hehe ale ze mnie BLOND , walić 105 mm skoku, przemyślałem sprawe dość poważnie i Bomber odpada, jak bym go zamontował to i on by się męczył i moja rama, to nie jest dobry pomysł i to jeszce do Rincona pozostaje przy Axelu (tylko którym ???): 1)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel3x05 2)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel2x05 3)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel1x05 (naapisane jest skok: 80-100mm to co on a regulowane pomiędzy 80 a 100mm za taką cene ??? ja zwykle pewnie chwyt reklamowy) 4) ahaa no i jeszce biore pod uwagę Axona (na którym bede miał sie okazje śmignąć ). na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 8 Października 2006 Udostępnij Napisano 8 Października 2006 http://www.marzocchi.com/Template/detailSP...IDOggetto=30784 Piękny widelec . http://sram.com/en/rockshox/crosscountry/tora/#tab1 Też niezgorszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 9 Października 2006 Udostępnij Napisano 9 Października 2006 gdybym miał te 1300 zł , człowieku skąd ja Ci tyle wezme pieniędzy ??? maxymalnie do 600 zł , fakt piekne są szczególnie ten Bomber, ale niestety nie stać mnie , ale dzięki za zainteresowanie i pomoc, na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarod Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Swoją drogą pośmigać w Rzeczce po stokach na śniegu też mogłoby być miło ;>. Raz byłem - wcale nie takie to super jakby sie moglo wydawac. Snieg zapieprzal w twarz, wejsc na gore ciezko, snieg do jazdy na rowerze musi byc mocno ubity a tam sie troche kola w snieg zapadaly i nie bylo sterownosci Jedynie upadki byly mile i wjazdy w zaspy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 8 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Czy ktoś obadał może te sztyce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.