Skocz do zawartości

[Świdnica]

Noritsu

Rekomendowane odpowiedzi

W Strzegomiu pracuje więc i tam kupuje części. Facet jest o tyle fajny, że nigdy nie proponuje mi czegoś droższego twierdząc, że lepsze. Poza tym daje mi upusty, bo jak zamawiam to tylko u niego :036: dlatego tam kupuje.

Radosuaf, Wilda? Na Kilińskiego mam siostrę ;) a na Przybyszewskiego się wychowałem ;)

tez chciałbym miec tyle czasu :D...po maturce biore sie za siebie, na razie kompletuje sprzęt, koszulinke i spodenki juz mam, teraz odchudzanie roweru i sprzed typu SPD i buciki, kask i bede git, tylko czekam na kase :D. na dniach jeszce zaczynam prawko więc bedzie cieżko. Ale jasne możemy sie ustawić kiedyś, ale na razie beze mnie.

Jak na razie szukam człowieka co ma Manitou Axela bo chce kupic w miare dobry i nie drogi amorek do Rincona, bo Suntour to poroniony pomysł w tym rowerze.Znacie kogos ???

Radosuaf jak bede w sklepie to se zapytam o te 27-emki bo sam szukam cos dobrego i do tego San Marco SKN i bedzie giciorek. na razie

Noritsu, kurde w tym sęk, że jakoś nie mam zaufania do SR Suntourów :D, myslałem o czymś lepsiejszym. A co możesz jeszcze powiedzieć o Axelku ??? bardzo mnie ciekawi ten model i nie ukrywam że poluje na ludzi którzy jeżdza na takich, nawet na ulicy byłbym w stanie zatrzymać człowieka z takim i zapytac :D. Mam jeszce duzo czasu bo na przyszły rok kupie coś, na razie katuje mojego Suntourka. Powiem że sie dziwie bo zero luzów a ma 2 tys. :D. na razie

GG: 774 34 27

dobra nie ma problemu. Ale Ty masz Axona tak ??? dobra niech bedzie ten Axon. Jak masz GG o zapodaj to będzie szybszy kontakt. A jak nie to na forum no problemo. Dzieki za propozycje na bank skorzystam :(. To sie zgadamy tam na kiedyś (tylko przed 1 śniegiem :)). na razie

Radosuaf jak bedziesz miał chwilke to napisz analize i interpreacje (:D) Axela. yo!

Ja właśnie mam XC-60 75 mm (35mm realnego) fakt jest wardy jak szlag, ludzie na niego bluzgają ale ma 2 tys. w sumie zdarzało sie poszaleć a luzów zero ani troszke. Myślałem, że sie posypie po 1 sezonie (rower kupiłem w marcu 2006). Mówisz, że nie maa różnicy ??? Kurde ale co Manitou to Manitou, firma posrednia pomiędzy SR Suntourem a Marzocchi hmm ??? Tzn. Srki dolna półka, potem Manitou i najwyższa półka Marzocchi (Bombery) i Rock Shox (Sid Race'y). Ahh...to teraz już nic nie wiem. wydawało mi sie że ten Manitou bedzie dobry, nie zmieni za zbytni geometrii, wygląd super bo czarny pasuje do mojego potwora i podkowa z tyłu a nie z przodu co za######*** wygląda. Dobra obaczym. Dzieki na razie.

Jak bede kóregoś dnia na Wroblewskiego o napisze co maja z tych sztyc. Tylko jakie ceny Cie interesują ewentualnie firmy modele ???

a co powiecie na to ???

http://allegro.pl/item130104957_marzocchi_...2006_nowy_.html

w sumie troche dużo bo 105 mm, nie wiem czy sie opłaca aż taki wielki skok, wolałbym coś mniejszego ale z 85 mm Marzocchiego, ale najlepiej nie używane, powoli sie rozmyślam z tego Axelka, wolałbym dołożyć i mieć Bombera :blink:. wiem, że w Rinconie jakiś wypaśny Bomber nie bedzie wyglądał super. polecicie coś z Marcoków sprawdzonego dobrego do roche mocniejszego XC ale ze skokiem nie przekraczającym 90mm ??? (zależy mi na geometrii) ahaa no i cena max 600 zł, jak na dzień dzisiejszy, bo amorek i tak na przyszły rok, ale musze sie na coś ustawić.

Swoja drogę czekam na Axona :P (spotkanie z Noritsu :P). na razie

w tym sęk, że mam czasami ciągoty freeridowe po lasach albo po jakis tam górkach, marzy mi sie coś wiekszego niż ta podsawowa 80, ja mam w XC-60 75mm z czego czynne jest tylko ze 3 - 3,5 cm wiec wolałbym coś wiekszego, zobaczymy.

Chwila (5h) namysłu :P, kilkanaście stron internetowych i opinii na tematy amortyzatrów i tak:

hehe ale ze mnie BLOND :P, walić 105 mm skoku, przemyślałem sprawe dość poważnie i Bomber odpada, jak bym go zamontował to i on by się męczył i moja rama, to nie jest dobry pomysł i to jeszce do Rincona pozostaje przy Axelu (tylko którym ???):

1)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel3x05

2)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel2x05

3)http://www.manitou.com.pl/index.php?id=axel1x05 (naapisane jest skok: 80-100mm to co on a regulowane pomiędzy 80 a 100mm za taką cene ??? ja zwykle pewnie chwyt reklamowy)

4) ahaa no i jeszce biore pod uwagę Axona (na którym bede miał sie okazje śmignąć :P).

na razie.

Swoją drogą pośmigać w Rzeczce po stokach na śniegu też mogłoby być miło ;>.

Raz byłem - wcale nie takie to super jakby sie moglo wydawac.

Snieg zapieprzal w twarz, wejsc na gore ciezko, snieg do jazdy na rowerze musi byc mocno ubity a tam sie troche kola w snieg zapadaly i nie bylo sterownosci

Jedynie upadki byly mile i wjazdy w zaspy <_<

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...