Skocz do zawartości

[Świdnica]

Noritsu

Rekomendowane odpowiedzi

ja smigam :thumbsup: ale nie w niedziele...

wczoraj i jutro (17:00) modliszowskie zakamarki, porobili tam nowe trasy ;)

680.jpg

Modliszów - nowy szlak pomiędzy leżącymi ofiarami ludzkiej "gospodarności"

A w sobotę na 100% ok 8mej start, miało być dookoła Skalnego Miasta off-road ale kolega jeden odpadł (a głównie jego miałem tam przeczołgac bo teren już zwiedziłem kilka razy) i przekładamy o tydzień, także jak nie wpadnie mi jakaś nagła wizja, bo Sowy i okolicy unikam ze znudzenia, to jedziemy w tą sobotę:

S-ca - Jedlina - Głuszyca - może Andrzejówka - Osówka - Rzeczka - Sowa - Przełęcz Jugowska - Rościszów - Lutomia - R9 do Ś-cy :)

oczywiście małe zmiany mogą w trakcie powstać ... bardzo przyjemna turystycznie trasa, minimum asfaltu.

ach wy śpiochy :whistling:

jutro 8:00 :) hehe , ale może trase skróce bo zapomniałem, że zona robi jutro imieniny :D...

wczoraj zrobiłem mały rekonesans po okolicy sprawdzając ścieżki stare i nowe, w każdym razie przejazd brzegiem Bystrzycy kończy się w Bystrzycy dolnej (ale przynajmniej do tamtąd nie trzeba tłuc się asfaltem) :) ... a i w lesie nowa trasa ze wtorku urywa się po kilkudziesięciu metrach przełajem, zawróciłem bo późno się robiło, widać to na GPS (przy powiekszeniu) ...

GPS wtorek

powodzenia.... .. .. ..

Ktoś chętny na Skalne na nastepny weekend ????

heh koledzy mi wymiękli i musiałem to przełożyć na jutro (chodź dziś może i tak gdzieś wyskoczę) .. liczą że nie będzie deszczu hehe

jutro 8:00...

może spotkamy się gdzieś po drodze ze startującymi spod neptuna :D - a może i wy ruszycie z nami, ze względu na tempo turystyczne i okrężną trasę 10 to za późno, zapraszam o 8mej :) po co marnować dzień na spanie.

no ewentualnie KOMPROMIS 9:00 ale to musimy się tu dziś ugadać, dajcie znać.

S-ca - Jedlina (tunele kolejowe nieczynne dla pociągów, kto chce wjechac musi zabrać lampki a jest ciekawie :P ) - Głuszyca (single stawy)- może Andrzejówka - Osówka - Rzeczka - Sowa - Przełęcz Jugowska - Rościszów - Lutomia - R9 do Ś-cy

pozdro

Singiel zaliczylem kilka razy, naprawdę godny uwagi, najgorzej jest zaatakować ze złej strony bo potem ciągnie sie długo pod góre ;)

Jutro może być na nim troche hardcorowo z uwagi na pogode xD Ale powodzonka ;]

ps

Bez gps`a można go znaleźc, zielona trasa głuszycka

http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/mtb_gluszyca.jpg - na środku mapy przy wawrzyniaku i jałowcu :)

a nam dziś wypadło jakieś 78km :)

dzień udany, ciekawa trasa, a i po drodze udało nam się spotkać kolegów z forum, nawet jeden okazał się Mistrzem Chirurgicznej Wymiany Dętki :)

niestety awaria sprzetowa na podjeździe na Sowę spowodowała zmianę planów,

GPS: G SOWIE 25-07-2010

Fotki z opisem: Fotki dziś

po prostu w tej okolicy coraz mniej jest dróg na których nie byłem :) a jak mam jeździć po tym samym dla samego kręcenia pedałami ze wzrokiem na przednim kole ... to chyba po to zrobili rowery stacjonarne hehe :D

po za tym tylko na jednej fotce kolega prowadzi rower i to przez miejsce gdzie kolega widoczny z tyłu przejechał :P to jest singiel w Głuszyczym na pewno nim jechałeś, aktualnie tak wygląda jego początek ...

Nie powiem bo sam czasem przecieram szlaki, pchając sie w błoto i krzaczory, aż nagle wyjade gdzieś na scieżkę którą objezdzilem w tą i z powrotem nieznając wczesniejszego skrótu etc. Wybierając się forumowiczami zazyczaj jezdzimy znane trasy coby przejechac- wrocic, miło spedzic czas, nie błądząc nigdzie :down:

Po dwóch zlotach wiem że mógłbys robic za przewodnika, potrafisz niezle przeciągnąć ludzi, zmieszac pot z błotem i jeszcze sprawić że chce się wiecej :D

spoko najważniejsze jest jeździć, a że mam wbudowaną funkcję "ciętej riposty:" od urodzenia to w takim tonie odpisuję ;)...

nawiązując do znanych terenów i mile spędzonego czasu w moim stylu ;)

Zgodnie z tradycją jednego dłuższego wypadu na sezon, szukając rozsądnego finansowo rozwiązania a zarazem ciekawego padło na:

Wyjazd ostatni weekend sierpnia na 3 dni do

SZWECJI

SZWECJA

i dalej do Borne ...

BORNE

kuleś był tam niedawno i mówi że to ostatnie chwile żeby tam zajechać i załapać jeszcze klimat "z lat wojsk ZSRR". Aktualnie na tym terenie budynki są wyburzane a reszta przywracana do normalności ...

3 dni w lasach, bunkrach, nocleg namiot, domki nad jeziorem (ustali się), w borne jest juz turystyka rozwinięta wiec nad jeziorkiem nocleg itd ...

obcykam temat i zainteresowanym podeślę szczegóły, decyzja musi być do końca lipca (na mtbswidnica@o2.pl) ...

koszty tniemy do minimum ....

źródło mej wizji i więcej tu:

borne w RowerTour

borne w BikeBoard

do tej pory każdy wybrany przeze mnie kilkudniowy wypad był wypaśny, więc tym razem nie może być inaczej.

jutro Skalne Miasto teren do okoła ktoś chętny max. 7:00 wyjazd autem, chyba jest jeszcze 1 miejsce wolne...

tym razem trasa znana bez błądzenia :(

lub Szklarska (ale to mniej prawdopodobne)...

sprawdze porum za godzine jak chętni to piszcie.

co tu za cisza ?

Wczoraj znów się udało pośmigać, zrobiliśmy wyprawę ku chwale "Forfitera", co najlepsze spora część trasy nowymi ścieżkami :)... Wyprawa udana, widoki piękne, góry, lasy, łąki i na koniec przeprawa przez bagienka.

GPS: GPS SKALNE MIASTO

Fotki dla zachęty bo może niedługo tam wrócimy:

FOTKI SKALNE MIASTO

pozdro

PS Wyjazd do Szwecji i Borne przeniesiony na pierwszy weekend Września ! polecam

kurde widzę, że ostatnio piszę tu sam z sobą , ale potrzebujemy 4tego do auta:

3-5 wrzesień (2noce) do SZWECJA - BORNE SULINOWO (jak pisałem wcześniej...

Nocleg już zaklepany, 30zł za dobę, więc nie jest drogo,

w dodatkowo w klimatycznym ośrodku "PRL" który reklamuje się głównie plakatem:

OŚRODEK PRL - mistrzowska reklama.

Kto pierwszy ten lepszy ... dodam, że bierzemy kamerę itd :) ...

Ukasz

heh

2x30 to nocleg.. bo dwie noce, jemy co chcemy, zaboerasz z domu konserwy i już ....

+ dojazd - ale to znośnie powinno wyjść, nie ma mnie teraz wróce do ś-cy to możemy pogadać ..

1 miejsce nadal wolne, o ile pojedziemy moim "pługiem"...

a jutro roweruje w poszukiwaniu bunkrów i pozostałości największego działa niemieckiego: "DORY" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...