heniekkrol Napisano 17 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 tak WIATR i Słońce to zaiste najlepsi kompani... jadę samochodem, a pogoda ma być zdaniem "szamanów" z IMGW całkiem, całkiem PS chyba że się sprawdzi czeska wróżba http://www.ct24.cz/pocasi/zitra/ ( f...!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Ukasz, ładnie gumę rozerwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 20 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Jedzie ktoś na Sowe w niedziele? "Z tych jeżdżących" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 ja smigam ale nie w niedziele... wczoraj i jutro (17:00) modliszowskie zakamarki, porobili tam nowe trasy Modliszów - nowy szlak pomiędzy leżącymi ofiarami ludzkiej "gospodarności" A w sobotę na 100% ok 8mej start, miało być dookoła Skalnego Miasta off-road ale kolega jeden odpadł (a głównie jego miałem tam przeczołgac bo teren już zwiedziłem kilka razy) i przekładamy o tydzień, także jak nie wpadnie mi jakaś nagła wizja, bo Sowy i okolicy unikam ze znudzenia, to jedziemy w tą sobotę: S-ca - Jedlina - Głuszyca - może Andrzejówka - Osówka - Rzeczka - Sowa - Przełęcz Jugowska - Rościszów - Lutomia - R9 do Ś-cy oczywiście małe zmiany mogą w trakcie powstać ... bardzo przyjemna turystycznie trasa, minimum asfaltu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wy chcecie an ta sowe jechac w ta nadchodzaca niedziele?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Tak. Jedziemy o 10:00 z pod Neptuna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 ach wy śpiochy jutro 8:00 hehe , ale może trase skróce bo zapomniałem, że zona robi jutro imieniny ... wczoraj zrobiłem mały rekonesans po okolicy sprawdzając ścieżki stare i nowe, w każdym razie przejazd brzegiem Bystrzycy kończy się w Bystrzycy dolnej (ale przynajmniej do tamtąd nie trzeba tłuc się asfaltem) ... a i w lesie nowa trasa ze wtorku urywa się po kilkudziesięciu metrach przełajem, zawróciłem bo późno się robiło, widać to na GPS (przy powiekszeniu) ... GPS wtorek powodzenia.... .. .. .. Ktoś chętny na Skalne na nastepny weekend ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 heh koledzy mi wymiękli i musiałem to przełożyć na jutro (chodź dziś może i tak gdzieś wyskoczę) .. liczą że nie będzie deszczu hehe jutro 8:00... może spotkamy się gdzieś po drodze ze startującymi spod neptuna - a może i wy ruszycie z nami, ze względu na tempo turystyczne i okrężną trasę 10 to za późno, zapraszam o 8mej po co marnować dzień na spanie. no ewentualnie KOMPROMIS 9:00 ale to musimy się tu dziś ugadać, dajcie znać. S-ca - Jedlina (tunele kolejowe nieczynne dla pociągów, kto chce wjechac musi zabrać lampki a jest ciekawie ) - Głuszyca (single stawy)- może Andrzejówka - Osówka - Rzeczka - Sowa - Przełęcz Jugowska - Rościszów - Lutomia - R9 do Ś-cy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 A ma ktoś może tracka GPS obejmującego ten słynny Głuszycki singielek? Albo chociaż namiary na jego początek? Chciałbym się tam kiedyś wreszcie przejechać, ale nie bardzo wiem gdzie on się dokładnie zaczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Jutro o 10 pod Neptunem, kierunek Kalenica-Sowa. Chętni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 my jutro jedziemy w kierunku tego singla zielonego zaczyna się w Jedlinie, w okolicy tunelu kolejowego .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Ja z bratem nie an 100% ale raczej bedziemy pod neptunem o 10 Mam do sprzedania Opony Continental Rubber 2.4 oraz kierownice łamaną Dartmoor Crusider + Mostek (kostka)cena do uzgodnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 my jutro jedziemy w kierunku tego singla zielonego zaczyna się w Jedlinie, w okolicy tunelu kolejowego .. Chętnie bym się zabrał, ale przez kontuzję, do połowy sierpnia pozostają mi jedynie wycieczki po mapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Singiel zaliczylem kilka razy, naprawdę godny uwagi, najgorzej jest zaatakować ze złej strony bo potem ciągnie sie długo pod góre Jutro może być na nim troche hardcorowo z uwagi na pogode xD Ale powodzonka ;] ps Bez gps`a można go znaleźc, zielona trasa głuszycka http://mtb.webworld.pl/galerie_data/mapy/mtb_gluszyca.jpg - na środku mapy przy wawrzyniaku i jałowcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 a nam dziś wypadło jakieś 78km dzień udany, ciekawa trasa, a i po drodze udało nam się spotkać kolegów z forum, nawet jeden okazał się Mistrzem Chirurgicznej Wymiany Dętki niestety awaria sprzetowa na podjeździe na Sowę spowodowała zmianę planów, GPS: G SOWIE 25-07-2010 Fotki z opisem: Fotki dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Po fotkach widać ze lubicie przeprawy Ja tam wole jechac na rowerze niz go prowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 po prostu w tej okolicy coraz mniej jest dróg na których nie byłem a jak mam jeździć po tym samym dla samego kręcenia pedałami ze wzrokiem na przednim kole ... to chyba po to zrobili rowery stacjonarne hehe po za tym tylko na jednej fotce kolega prowadzi rower i to przez miejsce gdzie kolega widoczny z tyłu przejechał to jest singiel w Głuszyczym na pewno nim jechałeś, aktualnie tak wygląda jego początek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 26 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Nie powiem bo sam czasem przecieram szlaki, pchając sie w błoto i krzaczory, aż nagle wyjade gdzieś na scieżkę którą objezdzilem w tą i z powrotem nieznając wczesniejszego skrótu etc. Wybierając się forumowiczami zazyczaj jezdzimy znane trasy coby przejechac- wrocic, miło spedzic czas, nie błądząc nigdzie Po dwóch zlotach wiem że mógłbys robic za przewodnika, potrafisz niezle przeciągnąć ludzi, zmieszac pot z błotem i jeszcze sprawić że chce się wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatryQ Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Po fotkach widać ze lubicie przeprawy Ja tam wole jechac na rowerze niz go prowadzić hi hi czyżby nutka ironii?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 27 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 spoko najważniejsze jest jeździć, a że mam wbudowaną funkcję "ciętej riposty:" od urodzenia to w takim tonie odpisuję ... nawiązując do znanych terenów i mile spędzonego czasu w moim stylu Zgodnie z tradycją jednego dłuższego wypadu na sezon, szukając rozsądnego finansowo rozwiązania a zarazem ciekawego padło na: Wyjazd ostatni weekend sierpnia na 3 dni do SZWECJI SZWECJA i dalej do Borne ... BORNE kuleś był tam niedawno i mówi że to ostatnie chwile żeby tam zajechać i załapać jeszcze klimat "z lat wojsk ZSRR". Aktualnie na tym terenie budynki są wyburzane a reszta przywracana do normalności ... 3 dni w lasach, bunkrach, nocleg namiot, domki nad jeziorem (ustali się), w borne jest juz turystyka rozwinięta wiec nad jeziorkiem nocleg itd ... obcykam temat i zainteresowanym podeślę szczegóły, decyzja musi być do końca lipca (na mtbswidnica@o2.pl) ... koszty tniemy do minimum .... źródło mej wizji i więcej tu: borne w RowerTour borne w BikeBoard do tej pory każdy wybrany przeze mnie kilkudniowy wypad był wypaśny, więc tym razem nie może być inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 30 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 jutro Skalne Miasto teren do okoła ktoś chętny max. 7:00 wyjazd autem, chyba jest jeszcze 1 miejsce wolne... tym razem trasa znana bez błądzenia lub Szklarska (ale to mniej prawdopodobne)... sprawdze porum za godzine jak chętni to piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 co tu za cisza ? Wczoraj znów się udało pośmigać, zrobiliśmy wyprawę ku chwale "Forfitera", co najlepsze spora część trasy nowymi ścieżkami ... Wyprawa udana, widoki piękne, góry, lasy, łąki i na koniec przeprawa przez bagienka. GPS: GPS SKALNE MIASTO Fotki dla zachęty bo może niedługo tam wrócimy: FOTKI SKALNE MIASTO pozdro PS Wyjazd do Szwecji i Borne przeniesiony na pierwszy weekend Września ! polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 kurde widzę, że ostatnio piszę tu sam z sobą , ale potrzebujemy 4tego do auta: 3-5 wrzesień (2noce) do SZWECJA - BORNE SULINOWO (jak pisałem wcześniej... Nocleg już zaklepany, 30zł za dobę, więc nie jest drogo, w dodatkowo w klimatycznym ośrodku "PRL" który reklamuje się głównie plakatem: OŚRODEK PRL - mistrzowska reklama. Kto pierwszy ten lepszy ... dodam, że bierzemy kamerę itd ... Ukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ten wyjazd do Szwecji to an weekend?? i jakie sa koszty za paliwo rozumiem ze te 30 zl to tylko noclegi bez wyzywienia?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 heh 2x30 to nocleg.. bo dwie noce, jemy co chcemy, zaboerasz z domu konserwy i już .... + dojazd - ale to znośnie powinno wyjść, nie ma mnie teraz wróce do ś-cy to możemy pogadać .. 1 miejsce nadal wolne, o ile pojedziemy moim "pługiem"... a jutro roweruje w poszukiwaniu bunkrów i pozostałości największego działa niemieckiego: "DORY" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.