Ukasz Napisano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 ja umarniety po zlocie ten tydzień luzuję .. w niedzielę tylko małe co nie co ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 wiem, że to może nie ten temat ale : SH-M086 czy SH-M122 czy Sidi Tork pytam tu, zeby w razie czego winny złej odpowiedzi nie mieszkał za daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 SH-M086 będą wygodniejsze bo mają klamrę i możesz sobie wyregulować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Sidi z dolnej półki sobie odpuść, bo nic nie oferują. Shimano w dobrej cenie i koniecznie z klamrą, regulacja to pikuś, ważniejsze jest to, że klamra nie popuszcza i trzyma stopę cały czas tak samo, rzep słabnie bo błoto, woda itd. Obczaj ofertę DMT, dobre buty, w dobrych cenach, bardzo fajnie wykonane i ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Shimano butki polecam wygodne dobrze trzymaja własnie dzieki klamrze wygodna regulacja a i cena przystepna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Padło na shimano SH-m123 bo kolce które mam w butach juz potestowałem a i wygląd ok te 086 z klamrą jakoś na nodze mi nie leżały ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Jak kto woli ja mam te z klamra i dobrze mi noge trzyma zadowolony jestem:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dlaczego nie jeździcie z 'grupa Gienka'? Byłem z nimi na przejażdżce parę razy. Jeżdżą spokojnie, jak sie komus nudzi to można zrobic 2 razy ten sam podjazd. A jak ktos chce bardziej turystycznie to jedzie w grupie. Jak nie ma sily to poczekają. Jak by co to spotkania są o 10 w niedziele pod sklepem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ukasz Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ja tam z nimi raz czy kilka pojechałem spod sklepu z "ekipa" G. Dla mnie za późno 10ta, po za tym ciągle prawie ta sama trasa , ale towarzystko OK. Ten weekend odpada (slub brata) ale na nastepny szukam inspiracji - jakiś pomysł ? na razie słynny singiel czeski lub stołowe w głowie. Czy ktoś z tu obecnych lubi turystykę rowerową = tempo średnie, nowe tereny, dystans znośny (50do100km) przerwy na pooglądanie ... czy sami sprinterzy lub ujeżdzacze dla samego krecenia korbą ? Pytam bo za wiele wizji na coś "więcej" tu nie powstaje a szkoda . ----------- Dzięki za porady co do butów, w końcu niby padło na SH-M123 ale jak to w życiu bywa zamówione są SH-M182 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A co to grupa Gienka? Co racja to racja, trasę na Modliszów i czerwonym od Lutomii to juz z zamkniętymi oczami można przejechac... Mnie natchnęło teraz na Rychlaby Czeskie, jak tylko bedzie weekend wolny to tam się przejade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatryQ Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 po tym fimiku cała Świdnica tam się wybiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 No to ja tez polece jak sie ktos znajdzie ;p A co do nadchodzacego weekendu to proponuje w niedziele rano klasycznie pod neptunem spotkanko i jakis wypad ekipka kto sie pisze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Co do 'ekipy Gienka' pomyślałem, że możne dobrym pomysłem było by gdyby zebrała się większa grupa. Cala Świdnica jeździ razem Miałem kilku letnią przerwę od roweru i w kwietniu ponownie zacząłem jeździć. Nie planuje startów w wyścigach w tym roku, ale jazda w grupie jest jak najbardziej wskazana. Problem w tym, że 'grupa Gineka' nie jest mocna. Miałem nadzieje, że możne tu spotkam kogoś mocniejszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Od 2 tyg. czekam na pogodę w Rychlebach. Miałem ostatnio wolne tylko niedziele, a w dwie ostatnie progozy dla Jeseników były nieciekawe. W tym tygodniu nie odpuszczę. Jakby znalzała się jakaś ekipa (lub chociaż ekipka) to mogę przygarnąć jedną osobę do autka ( brak bagażnika, upchać się trzeba do środka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 "Grupa Gienka" to grupa zaprzyjaźniona ze sklepem na Osiedlu Młodych ? Zależy co to znaczy "mocniejszego" i "turystycznie". Ja sam preferuję ostrzejszą jazdę maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 "Grupa Gienka" to grupa zaprzyjaźniona ze sklepem na Osiedlu Młodych ? Tak Zależy co to znaczy "mocniejszego" i "turystycznie". Ja sam preferuję ostrzejszą jazdę maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami Mocniejszego niż ludzie z tej grupy . Niektórzy z nich startują z maratonach i przyjeżdżają na ok. 100pozycji open(mega, giga). Ja sam preferuję ostrzejszą jazdę maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami Umiejętności jazdy w terenie to raczej jesienią/zima teraz bardziej długie podjazdy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nie jeżdżę z tą grupą, nigdy nie jeździłem - nie wiem nawet kto tam śmiga. To nie wiem gdzie jeździsz skoro mówisz, że umiejętność jazdy jesienią/zimą skoro teraz w lasach miejscami błoto sięga po piasty, dużo technicznych podjazdów i zjazdów po telewizorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nasza ostatnia wycieczka jest tego dowodem bloto po piasty i gleby co chwile teren bardzo techniczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nie twierdze, że teraz nie ma warunków do jazdy terenowej, bo one zawsze są. Chodziło mi o to, że ja ostrą jazdę, maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami uskuteczniam raczej jesienią/zimą. Teraz raczej koncentruje się na poprawie kondycji Czyli jazda do góry a nie na dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Wiec jakie plany na jutro? gdzie, skąd, dokąd i o ktorej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Rozumiem że nie jezdzicie jutro... Słomiany zapał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jav Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Rozumiem że nie jezdzicie jutro... Słomiany zapał... Ja jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatryQ Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Zrobilismy wczoraj z Ukaszem wypad do Czech do Broumovskich ścian. Trasa wiedzie dookoła formacji sklanych takich jak skalne miasto. Przejazd przez labirynt skałek jest oczywiście niemożliwy. Jednak my się niemożliwego nie boimy i mimo ostrzeżeń nawiedzonej Czeszki zaatakowaliśmy skałki. Po godzinie noszenia rowerów dalismy spokój . co zresztą widać na sladzie gps Malownicze miejsce trasa light (z wyjątkiem skałek) jakieś 40 km. wysokość: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/3061-03-07-10-broumovske-steny-wysokosc/ mapka: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/3062-03-07-10-broumovske-steny-map/ Ha Ha i jeszcze jedna ciekawostka kulturalna. Tubylcy mają tam takie megafony na słupach pozakładane i nadają wiejskie radio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inferek Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Jakieś fotki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.