Skocz do zawartości

[Świdnica]

Noritsu

Rekomendowane odpowiedzi

Sidi z dolnej półki sobie odpuść, bo nic nie oferują. Shimano w dobrej cenie i koniecznie z klamrą, regulacja to pikuś, ważniejsze jest to, że klamra nie popuszcza i trzyma stopę cały czas tak samo, rzep słabnie bo błoto, woda itd.

Obczaj ofertę DMT, dobre buty, w dobrych cenach, bardzo fajnie wykonane i ładne :)

Dlaczego nie jeździcie z 'grupa Gienka'? Byłem z nimi na przejażdżce parę razy.

Jeżdżą spokojnie, jak sie komus nudzi to można zrobic 2 razy ten sam podjazd. A jak ktos chce bardziej turystycznie to jedzie w grupie. Jak nie ma sily to poczekają.

Jak by co to spotkania są o 10 w niedziele pod sklepem ;)

ja tam z nimi raz czy kilka pojechałem spod sklepu z "ekipa" G.

Dla mnie za późno 10ta, po za tym ciągle prawie ta sama trasa , ale towarzystko OK.

Ten weekend odpada (slub brata) ale na nastepny szukam inspiracji - jakiś pomysł ?

na razie słynny singiel czeski lub stołowe w głowie. Czy ktoś z tu obecnych lubi turystykę rowerową = tempo średnie, nowe tereny, dystans znośny (50do100km) przerwy na pooglądanie ... czy sami sprinterzy lub ujeżdzacze dla samego krecenia korbą ? Pytam bo za wiele wizji na coś "więcej" tu nie powstaje a szkoda :).

-----------

Dzięki za porady co do butów, w końcu niby padło na SH-M123 ale jak to w życiu bywa zamówione są SH-M182

Co do 'ekipy Gienka' pomyślałem, że możne dobrym pomysłem było by gdyby zebrała się większa grupa. Cala Świdnica jeździ razem :)

Miałem kilku letnią przerwę od roweru i w kwietniu ponownie zacząłem jeździć. Nie planuje startów w wyścigach w tym roku, ale jazda w grupie jest jak najbardziej wskazana. Problem w tym, że 'grupa Gineka' nie jest mocna. Miałem nadzieje, że możne tu spotkam kogoś mocniejszego :D

Od 2 tyg. czekam na pogodę w Rychlebach. Miałem ostatnio wolne tylko niedziele, a w dwie ostatnie progozy dla Jeseników były nieciekawe. W tym tygodniu nie odpuszczę. Jakby znalzała się jakaś ekipa (lub chociaż ekipka) to mogę przygarnąć jedną osobę do autka ( brak bagażnika, upchać się trzeba do środka )

"Grupa Gienka" to grupa zaprzyjaźniona ze sklepem na Osiedlu Młodych ?

Tak

Zależy co to znaczy "mocniejszego" i "turystycznie". Ja sam preferuję ostrzejszą jazdę maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami :D

Mocniejszego niż ludzie z tej grupy :). Niektórzy z nich startują z maratonach i przyjeżdżają na ok. 100pozycji open(mega, giga).

Ja sam preferuję ostrzejszą jazdę maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami :D

Umiejętności jazdy w terenie to raczej jesienią/zima teraz bardziej długie podjazdy :).

Nie jeżdżę z tą grupą, nigdy nie jeździłem - nie wiem nawet kto tam śmiga.

To nie wiem gdzie jeździsz skoro mówisz, że umiejętność jazdy jesienią/zimą skoro teraz w lasach miejscami błoto sięga po piasty, dużo technicznych podjazdów i zjazdów po telewizorach.

Nie twierdze, że teraz nie ma warunków do jazdy terenowej, bo one zawsze są.

Chodziło mi o to, że ja ostrą jazdę, maxymalnie dużo w terenie, w błocie, z długimi zjazdami uskuteczniam raczej jesienią/zimą. Teraz raczej koncentruje się na poprawie kondycji :icon_mrgreen:

Czyli jazda do góry a nie na dół.

Zrobilismy wczoraj z Ukaszem wypad do Czech do Broumovskich ścian.

Trasa wiedzie dookoła formacji sklanych takich jak skalne miasto.

Przejazd przez labirynt skałek jest oczywiście niemożliwy.

Jednak my się niemożliwego nie boimy i mimo ostrzeżeń nawiedzonej Czeszki zaatakowaliśmy skałki.

Po godzinie noszenia rowerów dalismy spokój ;) . co zresztą widać na sladzie gps ;)

Malownicze miejsce trasa light (z wyjątkiem skałek) jakieś 40 km.

wysokość: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/3061-03-07-10-broumovske-steny-wysokosc/

mapka: http://www.forumrowerowe.org/gallery/image/3062-03-07-10-broumovske-steny-map/

Ha Ha i jeszcze jedna ciekawostka kulturalna. Tubylcy mają tam takie megafony na słupach pozakładane i nadają wiejskie radio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...