Voytek_1 Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Hej, Poszukuję torby podsiodłowej pod rower MTB i mój wzrok pokierował się w stronę Topeak Wedge Pack II w wersji medium. Generalnie zależy mi by zmieścić do torby zapasową dętkę, multitool, łyżki do opon, łatki samoprzylepne, jakiś kawałek gumy. Czy ktoś używa tej torby? Jak się sprawuje? Ewentualnie co możecie polecić w zamian?
Darek14 Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Ja używam tej torby, ale w wersji z mocowaniem na paski (zdecydowanie wolę takie rozwiązanie ze względu na możliwość przekładania między rowerami). Torba jest w porządku.
Voytek_1 Napisano 11 Maja 2016 Autor Napisano 11 Maja 2016 No właśnie ja nie będę przenosił pomiędzy rowerami, Żonie kupiłem mniejszą na pasek i nie wiem jak to mocowanie pod siodło będzie się sprawowało?
Poochaty Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Ja używam wersjo mondo pack, bo przy mojej jezdzie torby poziome po prostu bardziej się chwieją, dlatego wolę te mocowane pionowo. I używam w wersji właśnie na klik i właśnie z tego powodu, że przekładam je między rowerami W drugim mam klips i przekładka trwa 2 sekundy. Niemniej którą wersję byś wybrał, to wybór samego topeaka jest bardzo dobry, u mnie sprawdza się od lat i zero zużycia.
Darek14 Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 I "właśnie z tego powodu" trzeba dokupić osobne mocowanie (lub mocowania jeśli ma się więcej niż dwa rowery).
Poochaty Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 tak, trzeba, za 15 zł, ale uważam, że rozwiązanie jest warte swojej ceny. Poza tym umożliwia też przypięcie innej torebki, co mnie się też zdarza w zależności od tego, czy jadę na 2 godziny czy na 2 dni.
Kiciok Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Heh praktycznie to samo co było w lidlu za 25zł z kompletem łyżek, multitoolem, łatkami... Może niedługo znów będą? Zaoszczędzisz trochę.
hanus Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Ja mam tą torbę z Lidla i jest naprawdę spoko. W środku szmatka, multitool, łyżki, łatki i mam jeszcze dużo wolnego miejsca. Moto
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.