bik4done Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Ja mam. Szycie bez zarzutu. Wkładka (zielona La FOnte) na szybkie dojazdy do pracy i krótkie treningi w zupełności się sprawdzi. Szeroki mankiet na nogawce dobrze trzyma, szelki (jak na mój wzrost) dość mocno ściągają. Generalnie - super za tą cenę.
no1 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Dzisiaj zrobiłem 80 kilometrow w spodenkach forza z zieloną wkładką. Dobrze spasowane do mnie, wkładka spoko, zauważyłem kilka odstających nitek. W sumie wygodnie, duża różnica w porównaniu do starych ugniecionych. Mam wersję z jaskrawo zielonymi pasami, co dobrze wygląda, bo wizualnie "ściemnia" moje blade nogi.
majkel20 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Rąbnij zdjęcie jak te spodenki wyglądają na żywca Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
majkel20 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Dzięki, wyglądaja spoko. Jaki rozmiar zamowiles? Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
no1 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 XL... Ale przytyłem 15 kilo przez rok, więc wiesz.. nie każ mi podawać swoich wymiarów
majkel20 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Pytam, bo się zastanawiam czy rozmiar L będzie ok na mnie, 186cm Wzrostu, 94cm w pasie, waga ok 82. Jak będę zamawiał, to chyba będę robił indywidualny projekt aby gatki pasowały chociaż trochę do roweru kolorystycznie Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
no1 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Zwróć uwagę na tabelkę producenta. Dość wiarygodne dane. Mi spasowały. I jeszcze jedna fotka.
majkel20 Napisano 19 Maja 2016 Napisano 19 Maja 2016 Dzięki wielkie, pomogles w decyzji ;-) Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Crah Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 Mam dokładnie takie same, ale z czerwoną wkładką. Zrobiłem na razie dwie jazdy i generalnie spodnie OK, niezły materiał, fajnie uszyte itd, (przymierzałem m.in. Btwin 700 i Forza jest o niebo lepsza) ale jest jeden zasadniczy minus. Moim zdaniem wkładka jest chyba nieprawidłowo wszyta, w każdym razie w moim odczuciu jest za bardzo "do przodu" lub "za krótka". Efekt jest taki, że "końcówka tyłka" spoczywa na brzegu wkładki, co powoduje "pewien dyskomfort" . Nie wiem czy to feler tego konkretnego egzemplarza, czy też może "tak ma być"? Fakt faktem, że to jak na razie najlepsza wkładka na jakiej jeździłem (dotychczas używałem "budżetówek:, głównie w Collmaxu), i pierwsze moje spodnie na szelkach, ale jednak nie było istotnej różnicy w stosunku do budżetówek i jazdy w gatkach bez szelek. Trochę jestem rozczarowany, dodatkowo przy rozmiarze L i moich 176 miałem wrażenie, że szelko są jednak za krótkie (ale to może być efekt barku doświadczenia). Następnym razem spróbuję innego nabytku - bokserek Berkner ich wkładką żelową (oczywiście założę coś na to
szakunec Napisano 22 Maja 2016 Napisano 22 Maja 2016 Na szosa.org dużo osób narzekało na źle wszytą wkładkę w spodenkach Attiq, a mam wrażenie, że Forza i Attiq to jeden pies.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.