Skocz do zawartości

[spodenki] Spodenki rowerowe na szelkach z wkładką

yambey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam. Szycie bez zarzutu. Wkładka (zielona La FOnte) na szybkie dojazdy do pracy i krótkie treningi w zupełności się sprawdzi.

Szeroki mankiet na nogawce dobrze trzyma, szelki (jak na mój wzrost) dość mocno ściągają. Generalnie - super za tą cenę.

Napisano

Dzisiaj zrobiłem 80 kilometrow w spodenkach forza z zieloną wkładką. Dobrze spasowane do mnie, wkładka spoko, zauważyłem kilka odstających nitek. W sumie wygodnie, duża różnica w porównaniu do starych ugniecionych. Mam wersję z jaskrawo zielonymi pasami, co dobrze wygląda, bo wizualnie "ściemnia" moje blade nogi. 

Napisano

XL... Ale przytyłem 15 kilo przez rok, więc wiesz..  :whistling: nie każ mi podawać swoich wymiarów  :laugh:

Napisano

Pytam, bo się zastanawiam czy rozmiar L będzie ok na mnie, 186cm Wzrostu, 94cm w pasie, waga ok 82.

Jak będę zamawiał, to chyba będę robił indywidualny projekt aby gatki pasowały chociaż trochę do roweru kolorystycznie

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Zwróć uwagę na tabelkę producenta. Dość wiarygodne dane. Mi spasowały.

tabela_rozmiarow_spodenki.jpg

I jeszcze jedna fotka.

JJIz8rk.jpg

Napisano

Mam dokładnie takie same, ale z czerwoną wkładką. Zrobiłem na razie dwie jazdy i generalnie spodnie OK, niezły materiał, fajnie uszyte itd, (przymierzałem m.in. Btwin 700 i Forza jest o niebo lepsza) ale jest jeden zasadniczy minus. Moim zdaniem wkładka jest chyba nieprawidłowo wszyta, w każdym razie w moim odczuciu jest za bardzo "do przodu" lub "za krótka". Efekt jest taki, że "końcówka tyłka" spoczywa na brzegu wkładki, co powoduje "pewien dyskomfort" ;). Nie wiem czy to feler tego konkretnego egzemplarza, czy też może "tak ma być"? Fakt faktem, że to jak na razie najlepsza wkładka na jakiej jeździłem (dotychczas używałem "budżetówek:, głównie w Collmaxu), i pierwsze moje spodnie na szelkach, ale jednak nie było istotnej różnicy w stosunku do budżetówek i jazdy w gatkach bez szelek. Trochę jestem rozczarowany, dodatkowo przy rozmiarze L i moich 176 miałem wrażenie, że szelko są jednak za krótkie (ale to może być efekt barku doświadczenia).

Następnym razem spróbuję innego nabytku - bokserek Berkner ich wkładką żelową (oczywiście założę coś na to ;)

Napisano

Na szosa.org dużo osób narzekało na źle wszytą wkładkę w spodenkach Attiq, a mam wrażenie, że Forza i Attiq to jeden pies.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...