Skocz do zawartości

[1400-1500 zł] MTB/Cross dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Zostałem poproszony przez znajomą z pracy o doradztwo odnośnie roweru (z racji że trochę jeżdżę i sam przy nich grzebię). Budżet to około 1400 zł.
Rower oczywiście musi być nowy, rama 17-18".

Wstępnie znalazłem Lazaro.
http://allegro.pl/full-alivio-wysoka-polka-mtb-lazaro-ev-3-lady-i6175465153.html

W tej cenie znajdzie coś z lepszym osprzętem, czy nie ma opcji znaleźć już czegoś lepszego?
Wydaje mi się, że grupa Alivio w pełni Jej wystarczy na wycieczki typu 30-40 km, bo o takich wspominała. No ale może można znaleźć jeszcze coś lepszego.

No i na pewno musie się jeszcze przejść do jakiegoś sklepu i zobaczyć czy bardziej jej będzie pasować koło 26 czy 28".

Pozdro

Napisano

Co do ostatecznego wyboru 26/28" to bym polemizował ;) Wiem, że teoretycznie na asfalt 28" lepsze, ale jak się śmiga po mieście, czyli światła, krawężniki, itp. to takie koło nie zawsze jest fajne. Moja narzeczona ma crossa na 28" i jak jedziemy dłuższą wycieczkę, to jest spoko, ale krótko po mieście, to ma problemy z jego szybszym rozbujaniem. Tak więc są plusy i są minusy takiego rozwiązania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...