retip94 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Siemanko jakiś czas temu kupiłem używany rower na allegro. Zamontowano w nim przednią przerzutkę Shimano Deore FD-M511. Problem w tym że bardzo ciężko chodzi (wskakuje na większe koła). Podejrzewam, że problem leży w przerzutce, bo jak odkręcę śrubę mocującą linkę, to manetka ładnie pracuje. Ciężko jest też odgiąć samą przerzutkę ręką. A sprężyna bardzo mocno odbija z powrotem. Istnieje jakaś możliwość poluzowania tej sprężyny? Nigdzie się z tym nie spotkałem. Czy może coś innego pomoże?
no1 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Ja kiedyś miałem sprężynę całą w zeschniętym błocie przez co chodziła bardzo ciężko. Jeśli jest brudna to psiknij na sprężynę czymś penetrującym.
Mod Team Puklus Napisano 9 Maja 2016 Mod Team Napisano 9 Maja 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.