Skocz do zawartości

[Koła] Nowe koło do crossa na tył

scartout

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Tylna obręcz Mach1 810 w moim crossie po 10k km popękała i nie nadaje się już do jazdy (wyszło przy centrowaniu). Poza tym nawet się spisywała - po prostu za bardzo jej nie szanowałem :D . Chciałbym zakupić nowe koło z wyrobów gotowych. Wymagania:

- rozmiar: 28 cali (używane opony: 28x1,6")

- waga: nie musi być lżejsza ale raczej nie cięższa, byle bardziej wytrzymała

- hamulce: v-brake

- kolor: czarny

- budżet: 100-200 zł (górny zakres o ile będzie tego warta)

Co Drodzy Forumowicze możecie mi polecić :) ? Ewentualnie czy kupić identyczne jak stare bo może mój egzemplarz był nietrafiony, albo jazda zbyt ostra. W poprzednim egzemplarzu były piasty RM430, w nowych bodajże już HB-M590 więc może warto.

Napisano

Dziękuję za pierwsza odpowiedź ;)

Co prawda koła nie czarne, ale to się znajdzie coś :D

Mach1, które zaproponowałeś jest na 36 szprych. Domyślam się, że jest to propozycja ze względu na wytrzymałość? Myślę, że to dobry pomysł bo co prawda waga średnio ~75 kg ale jednak styl jazdy momentami przesadny. Pytanie tylko czy piasta FH-RM30 to jakiś przeskok podług RM-430?

Chciałbym jeszcze zapytać czy zaproponowany Kellys ma jakąś znaczącą przewagę nad Mach1.

Zapomniałem jeszcze dodać szczegół, że koło na kasetę 9 biegową. W specyfikacji Mach1 w podanym linku jest, że tylko na kasety siedmiorzędowe - jako laik nie wiem jak duże ma to znaczenie.

Inna sprawa: opłaca się zamiast tego zapleść coś do 200 zł ? Liczę, że zaplatanie wyniesie ok. 50 zł więc reszta na komponenty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...