bioly87 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Jeżdżę amatorsko XC obecne pedały z korpusem plastikowym zaczynają trzeszczeć i chciałbym je wymienić. Warto dokładać do APD-27 na łożyskach maszynowych, a może polecicie coś innego sprawdzonego?
Sami12 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Hm jezeli jezdzisz juz XC, nawet i amatorsko to kup sobie spd. A jezeli jezdzisz amatorsko ale nie XC, to dartmoor candy pro (wymienne korpusy)
bioly87 Napisano 9 Maja 2016 Autor Napisano 9 Maja 2016 Rzeczywiście nie XC, a bardziej AM (gdzie się da tam wyjadę i zjadę), więc SPD odpada. Candy PRO będą lepsze to takiej jazdy?
modrzew Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Dlaczego SPD odpada? Ba, możesz mieć nawet kombinację platform z pinami z zatrzaskiem SPD.
bioly87 Napisano 9 Maja 2016 Autor Napisano 9 Maja 2016 SPD i buty większa cena, oraz wypinanie podczas kraksy trudniejsze. Dlatego wolę zwykłe, tylko nie wiem które będą lepsze?
modrzew Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Akurat dobre buty na platformy wcale nie są tańsze, a bywają też bardzo drogie...
bioly87 Napisano 9 Maja 2016 Autor Napisano 9 Maja 2016 A do takich APD-27 nie trzeba specjalnych butów? Jeździłem na Dartmoor Stream Pro w zwykłych butach i podeszwę mam całą, więc specjalnych butów chyba nie potrzebuję, a co do ślizgania się podeszwy to nigdy nie jeżdżę w deszczu, ani jak jest mokro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.