Skocz do zawartości
  • 0

Cross do 1000zł

Gość Paweł

Pytanie

Gość Paweł

Witam, wiem że temat się dość często przewija ale i oferta się non stop zmienia :) poszukuję dla siebie crossa do 1000zł, mój wzrost to 174cm waga 77kg, (jeżeli dobrze zmierzyłem nogę to wewnątrz od ziemi do krocza mam ok 81cm). Znalazłem takie "cudo" i zastanawiam się czy będzie ok: http://allegro.pl/rower-crossowy-arkus-safari-m-disc-promocja-i6173263657.html#thumb/2 w budżecie mieści się idealnie :) jeżeli chodzi o dopłatę to odpada wcześniej chciałem wydać ok 700zł ale po przeczytaniu kilku wpisów i recenzji naciągnąłem budżet do 1000zł ale niestety to jest maksymalny budżet który jestem w stanie przeznaczyć. Rower będzie używany do jazdy po asfalcie oraz lesie/parku. Z góry wielkie dzięki za pomoc :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł

Ok jeszcze tylko pytanie czy jako amator poczuję różnicę między kasetą a wolnobiegiem? Czy da się kupić wył sensowny cross jeszcze taniej? Np za 800zł? Moim jedynym wymaganiem odnośnie takiego roweru to amortyzator w przednim widelcu - chodzi o to żeby na tych krzywych chodnikach i alejach nie urwało mi nadgarskòw :P

Ok jeszcze tylko pytanie czy jako amator poczuję różnicę między kasetą a wolnobiegiem?
Tak. Kaseta ma najmniejszą koronkę 11 a wolnobieg 14

Kaseta jest znacznie mniej awaryjna

Moim jedynym wymaganiem odnośnie takiego roweru to amortyzator w przednim widelcu
Chyba uginacz a nie amortyzator... Działający amortyzator to wydatek minimum 600zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...