Skocz do zawartości

Ślązacy wpisujcie się!

koco

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

jeszcze w śląskim... mieszkam między Żywcem a Suchą B.

Preferuję jazdę w terenie jak i po asfalcie...byle bez nadmiernej ilości ciepłej spalinki

rekreacyjnie... pożeranie km i wyścigi to nie dla mnie.

jestem chętna do wszystkich wycieczek w okolicy :o

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam! Jako pierwszy jestem chyba tutaj z Orzesza (12 km od Mikołowa) :). Lubię średnie i dłuższe trasy. Chętnie popedałuje z jakąś rowerzystką, rowerzystą lub większą grupką osób z okolic ;D Moje gg: 3247926

Napisano

Imie : MIKOŁAJ

Pseudo: MIKI

Miejscowosc : KATOWICE

Rower : KROSS LEVEL a2 Export Deore XT ALivio Przód amor XCR

Max Spead 71km/h

Max Trip : 210km (Katowice - Kraków)

srednia predkosc : 22km/h

maratony :

1.Silesia MTB Cup WPKiWu w Chorzowie 2008 i 2009

2.Kraków MTB powerade 2008

w planach

Ustroń Fuji film eska 2009 15 sierpnia

Kraków Powerade 2009 30 sierpnia

o mnie:

jestem bikerem z zacieciem lubie dlugie jak i krótkie dystansy na rowerze jezdze na codzien do sklepu i poruszania sie po miescie czesto wyskakuje na rowerze na kolko trennigowe po parku WPKiWu w chorzowie gdzie sobie smigam zaliczylem juz wycieczki do Tych Pszczyny bielska bialej tarnowskich gor chorzowa sosnowca bytomia itp

lubie organizowac spontaniczne wypady na rowerze jak i sam brac w nich udzial

nie jestem osoba ktora przeklada swoja maszyne ponad wszystko nie jestem tez super fanem lekkosci sprzetu aczkolwiek przy przyplywie gotówki lubie sobie cos zmodyfikowac tanim kosztem :) jak kazdy biker staram sie jezdzic coraz dalej i coraz lepiej aby szlifowac kondycje i pielegnowac te pasje

poza rowerem insteresuje sie komputerami naprawiam serwisuje i takie tam :D

prowadze wlasne forum dyskusyjne gdzie jest dostepna rowniez galeria www.mikiziko.fora.pl

serdecznie zapraszam

chetnie tez moge posmigac z kims na 2 kolkach w katowicach czy tez po województwie slaskim

jutro wlasnie wybieram sie ponownie do krakowa

kontakt do mnie

GG 638330

KOM 696-298-582

POZDRAWIAM MIKOLAJ

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć, Sławek z Katowic Ligoty, jeżdzę amatorsko na góralu, 20-70 km/trip zależnie od czasu. Srednia 20-26km/h Bujam się po dolnce , chorzowskim, czasem ścieżka np na Pszczynę. Górki chyba troche za bardzo karkołomne jak dla mnie.. no moze tez z amatorami bez kasków i spd :). Chętnie popedałuję z kimś z okolicy. (lejdis invited too ;))

Napisano

Witam wszystkich.

Imie - Tomek

Miasto - Wodzisław Śląski

Rower - Trek 4400

Najwięcej na rowerze - 315km w 24h

v max - 67 km/h lipiec 2009 - zjazd z przełęczy STELVIO we wŁoszech

max wysokośc - 2758m npm Włochy - Passo Dell Stelvio

max dystanse wyprawowy - 9.07-22.07.2009 Ceske Budejovice - Genewa - wiecej na www.przedsiebie.cba.pl

Szukam kompanów do wspólnych wypadów tak naprawdę byle gdzie, preferuje szose, może być w góry ;) może być w ciekawe płaskie miejsca. POZDRAWIAM :)

bikee84@o2.pl

gg 6929455

Napisano

Witam

Błażej, Mszana (koło Wodzisławia Śląskiego), lat 23.

Po paru latach przerwy wróciłem do rowerowania, obecnie jeżdżę na białym Kelly's Magnus 2009 :)

Chętny na ciekawe wycieczki, może coś się kroi?

Napisano

Witam!

Jeżdżę na czerwonym Giancie Rincon (z którego została rama i parę innych rzeczy, ale ogólnie przerobiony jest na typowe XC). Tereny to Będzin, Czeladź, Sosnowiec, Katowice, Dąbrowa Górnicza, Siewierz, Tarnowskie Góry - lasy i trasy rowerowe w tych okolicach. Większość czasu spędzam na krążeniu po ścieżkach w okolicach jezior Pogoria, Przeczyce, po pobliskich lasach, wsiach itp. w celach treningowych. Jak mam ochotę, to robię też dalsze wypady np. do Ogrodzieńca.

Ogólnie robie przebiegi od 50 do 100 km jednorazowo. Średnia z takich wypadów (teren przeplatany asfaltem) 22-24km/h. Można mnie rozpoznać po białym kasku Rudy Project. Jakby ktoś chciał wspólnie pojeździć, to musicie mnie dogonić na trasie albo napisać na priv :P

Mam też szare ostre koło (na którym obecnie spędzam najwięcej czasu). Jakby ktoś się chciał wspólnie pouczyć jazdy na takim rowerze albo po prostu pośmigać gdzieś po okolicach, to zapraszam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć

Mieszkam w Zawierciu i intensywnie kręcę się na moim rowerku dookoła mojego miasta w promieniu mniej więcej 30 km ;) A jako, że tereny jurajskie są przepiękne więc zawsze coś nowego do sprawdzenia swojej techniki jazdy jak i do zobaczenia się znajduje.

Pozdrawiam Jacek

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam jestem z Chorzowa nowy na forum ale chetnie pojeżdże z kimś z okolic i poznam jakieś ciekawe trasy rowerowe niezależnie od pogody moje GG 5748226 . Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Siemka!

Adam 22 lata z Bielska - Białej.

Głównie jeżdżę szosą, choć szosówki nie posiadam ;)

Pozdrawiam!!! ;)

Napisano

Witam wszystkich Ślązaków.

Mam na imię Robert mieszkam w Pszowie koło Wodzisławia Śląskiego i Rybnika.

To będzie mój 3 sezon na "poważnie" na rowerze. Mam 2 rowery Kelly's Phanatic oraz Merida Road Race 905.

Najdłuższa przejechana trasa 320 km z Konina do domu ( powrót z małej wyprawy po Polsce ).

Najlepsza średnia to 30 km/h na 100 km na Phanatic'u. Meride kupiłem tydzień temu i dopiero zaczynam jeździc na szosie.

W tym roku zrobione 400 km ;)

Jeżeli jest ktos z okolic to jestem chętny na wspólne wycieczki po okolicy jak też i dalsze wyprawy z sakwami...

Napisano

Witam :D

Jestem Rafał mam 16 lat śmigam na rowerku od 4 lat.

Ścigam dię od 3 lat.

W tym roku juz mam 1000 km mam 1 rower boplight.

Pozdro wszystkich Ślązoków (tych za brynicy też ale troszke mniej :P) !

Napisano

Witam P I O T R E K - Katowice

Śmigam na AUTHOR VERSUS, Od początku marca 5 dni w tygodniu 20 - 30 km okolice Katowic.

Chętnie posmigałbym z kimś, chciałbym w tym roku szczelić jakąś trasę np. do Budapesztu.

GaduGadu 3271071

e-mail: meoplus@mikolow.net

Napisano

Napisano 27 marzec 2010 - 13:26

Mam na imię Robert mieszkam w Pszowie koło Wodzisławia Śląskiego i Rybnika.

To będzie mój 3 sezon na "poważnie" na rowerze. Mam 2 rowery Kelly's Phanatic oraz Merida Road Race 905.

Najdłuższa przejechana trasa 320 km z Konina do domu ( powrót z małej wyprawy po Polsce ).

Najlepsza średnia to 30 km/h na 100 km na Phanatic'u. Meride kupiłem tydzień temu i dopiero zaczynam jeździc na szosie.

W tym roku zrobione 400 km ;)

Rydułtowy się kłaniają . Z miłą chęcią spotkam "wyczynowca " który robi na Phanatic'u srednią na 100km 30km/h . w tym roku od lutego 800km . ;)

Napisano

Wyczynowiec to za dużo powiedziane ;)

Rekordowa średnia padła na Sokole we Wrześniu zeszłego roku. Pewnie się orientujesz co to za impreza.

Wtedy kondycja była dosyć dobra i oponki zmienione ;)

Też chętnie bym się spotkał...

Napisano

Wyczynowiec to za dużo powiedziane :)

Rekordowa średnia padła na Sokole we Wrześniu zeszłego roku. Pewnie się orientujesz co to za impreza.

Wtedy kondycja była dosyć dobra i oponki zmienione :)

Też chętnie bym się spotkał...

Tylko że ja delikatnie mówiąc jestem wiekowym amatorem 58-lat i takie średnie jakimi się "pochwaliłeś " są dla mnie nie osiągalne !!! Wejdź do działu

Trening rowerowy i zdrowie pod.tyt. "Trening po zawale " tam znajdziesz moje " osiągnięcia " :thumbsup: Jeżeli nadal będziesz wyrażał chęci spotkania to dlaczego nie zawsze miło będzie spotkać niezłego " wyczynowca " ;)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Siemka mam na imie Kuba i mam 15 lat jezdze juz troche najczesciej w terenie jestem z Jaworzna i jestem chętny na jakies wypady w okolicach katowic ;D

• 2 tygodnie później...
Napisano

jestem Marcin. Mam 16 lat. Jestem z Jastrzębia Zdroju. Najczęściej śmigam po Jastrzębiu i innych okolicznych miastach/wsiach. Chętnie pojeździłbym z kimś z okolicy. Pogoda nie ma dla mnie przesadnie dużego znaczenia.

Nr Gadu-Gadu:7066417

Napisano

Witam!

Jestem Paweł. Aktualnie z Chorzowa a oryginalnie z Bukowna w małopolsce. Ostatni rok rowerowo mam spisany na straty ze względu na zmiany życiowe ale pora powrócić do formy i pomęczyć się trochę. Jeśli jest ktoś chętny do wspólnego śmigania to zapraszam na PW. Pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Chyba czas się przywitać, dopiero trafiłem na ten temat.

Łukasz, z Tychów. Chętny na przebieżki po lasach i nie tylko, 1x1 lub w szerszym gronie :)

Napisano

O siema glesh :icon_wink: Ja to jestem z Mikołowa pewnie się orientujesz :D Często jeżdżę w lasach tyskich i okolicach, a też lubię śmignąć do Gliwic. Jakbyś chciał się zgadać na jakieś terenowe szaleństwo to ja chętnie :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...