MatiK Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 Ja też jestem z mistrzejowic. Jakby ktoś chciał sie wybrać do Tynca czy cos to piszcie na gg 768134.
biker27 Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 Hej. Właśnie mam zamiar niedługo zacząć mój sezon;) Jest ktoś z Krakowa lub okolic chętny na jakieś wypady? Pozdrawiam!
Zileon Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Ja byłbym chętny na jakiś wypadzik z krakowa, tylko ze mną jest taki problem że nic nie znam terenów więc byłbym czyimś ogonem.
d0cent Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Dla zainteresowanych króciutkimi "zawodami": jeździmy co 2 tygodnie, mamy dwie konkurencje: sprint (1,21km) oraz podjazd (1,33km asfaltem). Wymagany jest oldschoolowy rower z bagażnikiem, sakwami i błotnikiem pełnym (ew. cokolwiek zbliżonego do 20kg wagi) i dużo dobrego humoru Więcej szczegółów tutaj: http://www.makaronzserem.eu/2011/03/24/rozpoczynamy-zawody-druzynowe-sprint-podjazd/ - gorąco zapraszamy
darek8600 Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich. Nazywam się Darek, mam 20 lat i mieszkam na Krowodrzy niedaleko pętli KG. Właśnie zacząłem sezon rowerowy, ale niestety rozleniwieni koledzy zawodzą. W weekendy zazwyczaj mam czas, bardzo lubię całodniowe wycieczki, zwłaszcza do Puszczy Niepołomickiej, albo Puszczy Dulowskiej, lub dolinek, czy Ojcowskiego Parku Narodowego. Także półdniowe wycieczki po Krk: Bodzów, Tyniec, Swoszowice, czy inne rejony. Jak na początek sezonu, to myślę że maksymalny zasięg w jedną stronę 60 km wchodzi w grę. Bardzo dobrze znam Kraków, więc mogę też robić za przewodnika ;-) Zainteresowanych proszę o kontakt na gg: 5587364 Pozdrawiam Darek Aha i jeszcze jedna sprawa. Przez miasto preferuję jazdę głównymi ulicami w celu szybkiego przemieszczenia się i wydostania po za miasto ;-)
Pavvel Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 Witam, I ja się dopiszę. Roweruję od tygodnia. a wcześniej ostatni raz z roweru zsiadłem noooo... 10 lat temu, przy czym nie powiedziałbym, że jeździłem wtedy... Jestem z Prokocimia, a jak będę coś wiedział o jakimś wypadzie (któremu podołam;p) to się co jakiś czas mogę zabrać. Pzdr, P.
Nilus Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Jestem z Krakowa. Hala targowa tak dokładnie. Szukam kogoś z kim mógłbym pojeździć Moje GG: 8989013
Popiel Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Witam wszystkich. To mój pierwszy post i od razu tam gdzie napis Kraków widać Kręcę na rowerku tak od 4 lat ale nie jakoś hardcorowo tak bardziej na spokojnie. Preferuję turystykę rowerową oraz jazdę rekreacyjną z postojami na podziwianie otaczającego nas świata. Niestety z powodu mam nadzieje przejściowych problemów z moim organicznym napędem obecnie tylko lekkie wypady bez szaleństw. Od jakiś 4 tygodni jestem użytkownikiem roweru typu crossowego. Wcześniej ATB. Mój rejon to Górka Narodowa. Zapraszam też na naszą grupową stronę (grupa liczy całe 3 osoby w tym jedna obecnie nieaktywna ) Krakowska Amatorska Grupa Rowerowa
kresowiak Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Ja też chętnie nawiąże znajomośc z innymi kolarzami z krakowa (jestem z mistrzejowic konkretnie) preferuje wycieczki po okolicy na rowerku mtb, najlepiej teren pzodrawiam
marekw Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 W takim razie ja też się przywitam. Jestem z Krakowa, na góralu kręcę od 15 lat. Preferuję jazdę poza asfaltem, ale na asfalcie też mnie można spotkać.
Kateem Napisano 29 Czerwca 2011 Napisano 29 Czerwca 2011 Witam wszystkich z Krakowa i okolic. Czy ktoś z Was wybiera się na Powerade Suzuki MTB Maraton w Krakowie i miałby ochotę na wspólne treningi? Będzie to mój pierwszy maraton w związku z czym póki co moim celem jest trasa MINI.
kresowiak Napisano 30 Czerwca 2011 Napisano 30 Czerwca 2011 mozemy potrenowac, tylko rower wpierw kupie
marekw Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 trasę zmienili w mini z 23 zrobiło się 32 km ciekawe czemu ??
Kateem Napisano 3 Lipca 2011 Napisano 3 Lipca 2011 trasę zmienili w mini z 23 zrobiło się 32 km ciekawe czemu ?? skąd te wiadomości? na oficjalnej stronie nie ma o tym ani słowa?
MirekH81 Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Ja sie wybieram na pewno na ten maraton i tez na mini...mam nadzieje ze tym razem się uda bo teraz właśnie mnie omija Ustroń (choroba i antybiotyki)
Kenobi Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Witam, szukam kogoś z kim mógłbym pojeździć, gg : 11751338 ;d
Kenobi Napisano 12 Lipca 2011 Napisano 12 Lipca 2011 Tak przy okazji, jeździ ktoś na placu Centralnym freestajlowo ?
dzemowiec Napisano 20 Sierpnia 2011 Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam wszystkich! Nie wiem czy piszę w dobrym temacie. Otóż kilka miesięcy temu dane mi było zmienić ośrodek życia z Gdańska na Kraków Zaczynam tu rowerowo poznawać okolice i w związku z tym moje pytanie. Mieszkam na Krowodrzy, bardzo blisko pętli Krowodrza Górka. Ostatnio obczaiłem całkiem przyjemną trasę do Ojcowa przez Zielonki, Trojanowice, Januszowice, Korzkiew, Prądnik Korzkiewski i dalej . Znam też trochę trasę do Krzeszowic przez Rząskę, Szczyglice, Skałę Kmity i dalej. Proszę "miejscowych" o wskazanie innych ciekawych tras w okolicy, o różnej długości, od 1 godzinnego wypadu do całodniowych wypraw. Stopień skomplikowania też może być różny, byle nie była zbyt duża część trasy prowadzona jakimiś mocno obładowanymi ruchem zmotoryzowanym drogami Dziękuję za pomoc. pozdrawiam
piezak Napisano 21 Sierpnia 2011 Napisano 21 Sierpnia 2011 Opcji jest dość dużo. Jak swojego czasu jechałem do Alwerni przez Liszki etc.. to dużego ruchu nie było; - można walczyć na Niepołomice przez Bierzanowską, na Kokotów etc... odkąd jest autostrada nie ma ogromnego ruchu; - Trasa na Tyniec wałami Wisły; - Na Proszowice, ładna widokowo teraz remontują wiec są pewne niedogodności; - Na Myślenice(kilka do wyboru)przez Siepraw, przez Wieliczkę, Dziekanowice,Dobczyce, przez Skawinę no i zakopianka ale to nieee; - Do ojcowa można tez walczyć trasa zaczynająca się w Krk od ulicy Władysława Łokietka i dalej się łapie szlak rowerowy. Jak mi coś wpadnie do głowy to napiszę.
nisan Napisano 22 Sierpnia 2011 Napisano 22 Sierpnia 2011 Też jestem z Krowodrzy. Kilka przykładowych propozycji: Na spacer jak jest mało czasu na błonia przez Głowackiego, kółko, dwa i do domu. Na troszkę dłużej: kopiec Kościuszki, zoo, Piłsudski, lasek wolski, wały Rudawy, Balice, Tyniec wzdłuż Wisły. Na jeszcze troszkę dłużej: wzdłuż Wisły Mirowską (można tam dotrzeć przez zoo, lub obserwatorium żeby ominąć ruch), do przeprawy promowej, skręca się gdzieś w lewo, nie pamiętam miejscowości, potrzebne drobne na prom, 1-2zł też nie pamiętam dokładnie , powrót przez most w trakcie budowy i dalej Tyniec. Za Kryspinowem są fajne tereny, tylko nie jedź główną tylko "eksploruj" . Na cały dzień: Tak jak napisałeś, przez zielonki na ojców, w ojcowie na szczycie w parku, skręcasz w lewo i przebijasz się przez 94 drogą czajowice->bębło. A tam... można zjechać w prawo w dolinki i jechać przed siebie radośnie. Ale też bez przegięć bo bez kompasu i gps ciężko się stamtąd wydostać za pierwszym razem (sprawdzone na sobie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.