jaskier02 Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Wiem, wiem, może jestem jakiś niepełnosprytny, ale powiedzcie mi proszę, jak zdemontować przednie koło, które jest na sztywnej osi z zaciskiem? Żeby nie było szukałem w necie, ale jakoś mi to średnio pomogło. Widelec to Rockshox XC32 jeśli to ma znaczenie. Zacisk zluzowałem i... No właśnie, co dalej? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Mod Team michuuu Napisano 8 Maja 2016 Mod Team Napisano 8 Maja 2016 Zacisk zluzowałem i... No właśnie, co dalej? I odkręć.
piciu256 Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 no to użyj siły jak już wykręciłeś do końca to nic jej nie trzyma (o ile stoi na ziemii)
jaskier02 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Ciągnę z całej siły i nic nie wyszło . Chyba jestem na to za mało sprytny
vpablov Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Z drugiej strony masz nakrętkę z gwintem, zajrzyj czy oś jest w całości wykręcona. Jeśli tak chwyć za koło poruszaj na boki, jednocześnie pociągając za ośkę.
jaskier02 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Z drugiej strony nie widzę żadnej nakrętki.
Qugar Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 A wykręciłeś oś wyciągnąłem ją z widelca? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Detro Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 No odkręciłem, ale oska nawet nie drgnie. Może masz taką ośkę RockShox
jaskier02 Napisano 8 Maja 2016 Autor Napisano 8 Maja 2016 Dokładnie tak, tylko, że u mnie za cholerę po odkręceniu nie idzie tej ośki ruszyć. na dzisiaj dałem sobie spokój. Jak wrócę do domu w sobotę, to będę dalej z tym walczył. Ale dzięki za filmik, przynajmniej wiem, ze robię wszystko dobrze
Mod Team Puklus Napisano 8 Maja 2016 Mod Team Napisano 8 Maja 2016 Kręcisz w lewo aż się odkręci i ciągniesz. Jak wspominali wyżej, poruszaj kołem i musi wyjść ... chyba ze się zakisło, to pasuje wybić oś. Ale upewnij się ze odkręciła się cały gwint.
PiPoLiNiO Napisano 20 Maja 2016 Napisano 20 Maja 2016 Miałem ten sam problem za pierwszym razem. Otwórz dźwignię i umieść ją w wypustce, i wtedy dopiero odkręcaj oś
jaskier02 Napisano 20 Maja 2016 Autor Napisano 20 Maja 2016 Ej no wiem zapomniałem napisać, że się z tym uporałem, oś była strasznie ciasno spasowana, a bałem się użyć młotka, ale w końcu się przekonałem i delikatnie wybiłem, później już poszło. Dzięki wszystkim za pomoc. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.