Mikkonen Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem "weekendowym" rowerzystą który lubi pojeździć sobie po okolicy spacerowym tempem. Posiadam Krossa Trans Pacific, średnio robię sobie różne pętle po około 50-60km. Mieszkam w górach świętokrzyskich więc tereny są ładne, ale powoli zaczyna nudzić mnie okolica i kończą mi się pomysły na trasy. Wpadłem na pomysł przewożenia roweru na przykład 30-50 km od miasta, i rozpoczynać pętle stamtąd. Da mi to o wieeele większe pole do ustalania ciekawych, całodziennych wypadów. Mam samochód z hakiem, dlatego w grę wchodzi tylko taki bagażnik. Mam na oku Thule Xpress 970, jest to swego rodzaju "pewniak", jednak czy faktycznie potrzebuję takiego bagażnika na wyjazd kilka razy w roku max do 50km ? Są bardzo podobne bagażniki sprzedawane za ułamek tej ceny, tylko ciekaw jestem czy ktoś miał z tym jakieś doświadczenia. Poniżej wklejam link do bagażnika nad którym się zastanawiam. http://allegro.pl/bagaznik-rowerowy-na-hak-2-rowery-szybki-montaz-i5482721476.html Cena śmieszna, czy nie wystarczy na takie krótkie wycieczki z jednym rowerem ? Obawiam się tylko o to, czy nie rozleci się podczas jazdy.
Garp Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Jak dla mnie to on się wygina od samego patrzenia. Rowery wieszasz, bez żadnych zaczepów. W Thule są. Nie podają max wagi roweru ani czasu gwarancji. Wolałbym Thule zdecydowanie. A jak chcesz troszkę taniej i nie tak badziewnie jak ten najtańszy, to za jakieś 160 zł kupisz bagażnik Amos.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.