Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!wczorajsza moja trasa to:J.G.>>Trzcińsko>>Janowice Wlk.>>Miedzianka>>Marciszów>>Jaczków>>Stare Bogaczowice(pozdrowienia dla grupki bikerów z Wałbrzycha których tu spotkalem i przejechałem z nimi jakieś 5 km. :) )>>Świebodzice>>Strzegom>>Goczałków>>Targoszyn>>Wądroże Wielkie>>Mikołajowice>>Legnickie Pole>>Małuszów>>Jawor>>Piotrowice>>Chełmiec>>Muchów>>Stara Kraśnica>>Wojcieszów>>Kaczorów>>Maciejowa>>Łomnica>>Mysłakowice>>Miłków>>Sosnówka>>Staniszów (kąpiel w Balatonie)>>J.G. DST 200 km. :P

Gość BarteX88

Cześć. W niedzielę udało mi się odwiedzić waszą wieś, a to dlatego że wszystkie budki z kebabami były zamknięte ;) To ja myślałem że się nażrem a tu lipa ;) Ale na szczęście była pizzeria.

Tutaj krótka relacja ;)

pozdrowienia dla rowerzysty na kolarce któremu nie zdążyłem pozdrowić ;)

Cześć. W niedzielę udało mi się odwiedzić waszą wieś, a to dlatego że wszystkie budki z kebabami były zamknięte :P To ja myślałem że się nażrem a tu lipa :) Ale na szczęście była pizzeria.

Tutaj krótka relacja :)

pozdrowienia dla rowerzysty na kolarce któremu nie zdążyłem pozdrowić :)

Piekny opis!!! skad ja to znam te nasza Jg zamułe ale z selonem u Kazia rozwaliłes mnie ten gosc co prowadzi salon (nazwa na wyrost0 to chyba wszystkie PRL zaliczył na PKP . Na MC smiec mogłes od 8 jesc nie trzeba było szukac ale tam zarcie bez szału. Pozdro z JG

Bład co do Salonu u KaZIA miało byc RP :P

Gość BarteX88

hehe dzięki :D traska faktycznie ładna, bardzo podobało mi się to że teren był pagórkowaty :P no i do tego te super widoki, ale i tak najfajniejsze to były zjazdy, 60 km/h na liczniku i nie trzeba pedałować :P

waha333 ja jadąc w poniedziałek na Łysą Górę odwiedziłem Świerzawę :) Też ładna okolica (i Kaczawa chyba trochę czystsza), szkoda tylko, że macie taką małą, zabidzoną stację :woot: A co do zjazdu, o którym pisze Bartek to też go pokonałem :D ... z tą tylko różnicą, że w drugą stronę B)

Pozdrawiam :)

Dzisiaj 4x Podgórzyn - Sobieszów - Cieplice (w tym 3 interwały) + dojazd z Zabobrza i powrót. Razem wyszło 61 km :D Ale robienie takich rundek męczące jest :P

Widze ze te rundki co Ci zaproponowałem przejachałas, Meczace sa a jak zawieje na od podgórzyna do sobieszowa to dopiero daja w kosc na jakim odcinku interwały???

to były lata 90, pierwsze wyscigi itd Sprzetu nie było a jak był to za kosmiczna kase jak przechodziłem do juniora to trzeba było zainwestowac a kasy brak był no i szkoła nie było tez na rower czasu bo uczyłem sie poza JG i jak wrcacałem o 17 -16 to marzyłem sie wyspac ale nie da sie ukryc byłem w takim wieku ze zaczał sie czas imprezek itd... teraz od roku jezdze ale to bardzie rekreacyjnie by moja nadwage zbic i miesien piwny heheh

Start 15.VIII.2007r.

Rano pociagiem z Warszawy przyjechał do mnie Jurek. We dwóch postanowiliśmy zwiedzić Polske.

Etap I „Nad morze”

Dzień 1 (90 km):

Jelenia Góra --> Siedlęcin --> Wrzeszczyn --> Strzyżowiec --> Pilchowice --> Nielestno --> Wleń --> Bystrzyca --> Bełczyna --> Radomiłowice --> Górczyca --> Sobota --> Lwówek Śląski --> Radłówka --> Gościszów --> Milików --> Nowogrodziec --> Kierzno.

Dzień 2 (80 km):

Kierzno --> Osieczów --> Osiecznica --> Świętoszów --> Trzebów --> Żagań --> droga wojewódzka do Nowogrodu Bobrzańskiego.

Dzień 3 (110 km):

Nowogród Bobrzański --> Bogaczów --> Wysoka --> Bobrowice --> Dychów --> Stary Raduszec --> Retno --> Sarbia --> Czarnowo --> Maszewo --> droga wojewódzka do Siedliska --> Gądków Wielki --> droga wojewódzka przez Rzepin do Lubiechnia Wielkiego.

Dzień 4 (75 km):

Droga wojewódzka z Lubiechnia Wielkiego przez Ośno Lubuskie --> Lemierzyce --> Kłopotowo --> Witnica --> Mosina --> Barnówko --> Ostrowiec.

Dzień 5 (130 km):

Drogami wojewódzkimi z Ostrowca przez Myślibórz, Rów, Banie, Rożnowo --> Borzym --> Sobieradz --> Gardno --> Żelisławiec --> Binowo --> przez Góry Bukowe w okolice Szczecina --> Pucice --> Komarowo.

Dzień 6 (80 km):

Komarowo --> Modrzewie, droga wojewódzką do Stępniczki --> Recław -->Kukułowo --> Kamień Pomorski --> Dziwnówek.

Dzień 7 (0km) wolne :)

Razem 570 km.

Etap II „Wzdłuż Wybrzeża”

Dzień 8 (120 km):

Drogą wojewódzką z Dziwnówka przez Trzebiatów do Kętrzyna --> Gościnno --> Kłopotowo --> Skoczów --> Strachomino --> Gąski --> Mielno --> Unieście.

Dzień 9 ( 105 km):

Unieście --> Łazy --> Sucha Kosz. Drogą wojewódzka przez Darłowo, Darłowko do Ustki --> Machowinko.

Dzień 10 (100 km):

Machowinko --> Gąbino --> Smołdzino --> drogą wojewódzką z Będziechowa, Wicko, Choczewo do Słuchowa --> Nadole.

Dzień 11 (100 km):

Nadole --> Luzino --> Pobłocie --> Miechucino --> Chmielno --> Ręboszewo --> Brodnica Grn. --> Szymbark --> Gołubie.

Dzień 12 (120 km):

Gołubie --> Stężyca --> Kościerzyna --> Nw. Kiszewa --> Wdzydze Tucholskie --> Wiele --> Czersk, drogą wojewódzką przez Tuchole do Świtu.

Dzień 13 (105 km):

Świt --> Gostycyn --> Sępólno Krajeńskie, drogą wojewódzką przez Więcbork , Mroczę Nakło N. Notecią, Szubin do Smolników. Następnego ranka Jurek udaje się do Bydgoszczy, skąd pociągiem wraca do Warszawy.

Razem 650km

Etap III „Logan goł hom”

Dzień 14 (90 km):

Smolniki --> Szubin, krajową 5 przez 10 km, później zjazd na Brzyskorzystew --> Cerekwica --> Janowice Wlkp. --> Charbowo --> Kiszkowa --> Stęszewko.

Dzień 15 (135 km):

Stęszewko --> Krześlice --> Pobiedziska --> Kostrzyn --> Czerlejno --> Trzek --> drogą wojewódzką przez Kleszczewo, Kórnik, Śrem, Jerka, Krzywiń --> Ziemnice --> Kąkolewo --> Rydzyna --> Czernina.

Dzień 16 (145 km)

Czernina --> drogą wojewódzką przez Górę, Luboszyce, Radoszyce, Rudną, Lubin --> krajową 3 przez Legnicę, Małuszów (tu się zaczyna błądzenie po Parku Krajobrazowym Chełmy) --> Przybyłowice --> Słup --> Chroślice --> Pomocne --> drogą wojewódzką przez Starą Kraśnicę, Kapele, Dziwiszów, Jelenia Góra.

Razem prawie 1600 km w 15 dni.

KONIEC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...