Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

to chyba jednak nie smigales po świerzawce:P:P na tej trasie ktora opisales jest tylko podjazd konkretny... ale to caly czas asfalt... a sa konkretne lesne temty kolo nas... :):) zapraszam :):):)

Ja przeważnie śmigam po asfalcie.I tamtędy ostatnio wracałem do Jelonki! :) Nie wszyscy jeżdżą na góralach!Pozdro. ;)

Witam! : Dzisiejsza trasa to:J.G.-Stara Kamienica-Czerniawa/Nove Mesto - Frydland-Bogatynia-Radomierzyce/Hagenwerder-Gorlitz-Zgorzelec-Lubań-Lwówek Śl.-Sobota-Bystrzyca-Wleń-J.G.-Sobieszów-Podgórzyn-J.G. W sumie 230 km. ^_^

Respect czy jak to sie tam pisze ;)

Czwartek, 3 maja 2007r.

Zabobrze --> Cieplice --> Sobieszów, tutaj wjechalem na szlak zielony "Obwodnica Jeleniogórska" --> Pakoszów (przypadkiem zjezdzam z zielonego szlaku i jade dalej czarnym --> Zimna Przełęcz (faktycznie jakis zimny wiatr tam wiał icon_biggrin.gif ) wjeżdżam na szlak niebieski "Obwodnica Izersko-Kamienicka" --> Kopaniec --> Chromiec, wracam na szlak zielony --> Mała Kamienica --> Barcinek --> Wrzeszczyn (spotkalem fantastycznego zaskrońca), teraz szlakiem ER-6 "Obwodnica Dolina Bobru" --> Siedlęcin --> Perełka Zachodu -- Zabobrze

Razem troszke ponad 50 km.

Witam!Dzisiejszy wypad to:J.G.>Świerzawa>Złotoryja>Legnica>Jawor(Za Legnicą skręt w boczne drogi,kierunek Lubień-Ogonowice-Godziszowa)>Jawor(Za Jaworem skręt w lewo na boczne drogi przez Wiadrów-Roztoka-Wolbromek)>Bolków.W Bolkowie wjazd na drogę nr.5 do Kamiennej Góry.Z Kamiennej Góry drogą 367 Na Przełęcz Kowarską>Kowary>Mysłakowice>Jelenia Góra.

Dystans-173 km. :P

Gość Gość_mischa_*
Hej kto w środę jechał na okraj?? mijałem kogoś wyglądal mi na uzytkownika XC zone ;)

może to ja, hehe ale raczej z okraju...bo jezdzilem cały tydzień po stronie czeskiej...

Witam!No i wróciłem z trasy,a przejechałem następującą:J.G.-Czernica-Rząśnik-Pielgrzymka-Nowa Wieś Grodziska-Raciborowice-Iwiny-Warta Bolesławiecka (I tu zapowiadało się nie najlepiej!Na horyzoncie pojawiły sie ciemne chmury)-Bolesławiec(A tu zaczęło nieźle padać,podjełem decyzję że jednak wracam do Jeleniej.Nie było sensu jechać w deszcz dodatkowe jakieś 30 km.)Z Bolesławca pojechałem do Lwówka dalej przez Pławną,Pasiecznik do Jeleniej Góry.

W sumie 126 km.Od Bolesławca do J.G.Jazda w deszczu. :029:

13 maja 2007: Zabobrze, szlakiem ER-6 "Dolina Bobru" do Wrzeszczyna, dalej szlakiem zielonym "Obwodnica Jeleniogórska" przez Barcinek --> Stara Kamienica. Dalej czarnym szlakiem w kierunku Kromnowa --> Kopaniec i powrot na zielony szlak "O JG". Wjazd na Kozia Szyje (748m icon_biggrin.gif ) --> Piechowice --> Sobieszow. Tutaj zjezdzam ze szlaku i wracam przez Celwiskoze na Zabobrze.

Dystans: 60km

Fotki: http://www.panoramio.com/user/462567

Zdjecia mozna zobaczyc na mapie w programie Google Earth: http://www.panoramio.com/kml/?user=462567

Pozdrawiam serdecznie icon_smile.gif

18.V.2007r WueF vol. 3

Trasa: Kolegium Karkonowskie --> Maciejowa --> Wojanow --> Trzcinsko --> Karpniki --> Gruszkow --> Kowary --> Karpacz. W sobote powrot: Karpacz --> Milkow --> Sosnowka --> Podgorzyn --> Cieplice --> Zabobrze

Łącznie prawie 80 km.

Fotki: http://www.panoramio.com/user/462567

Zdjecia mozna zobaczyc na mapie w programie Google Earth: http://www.panoramio.com/kml/?user=462567

Pozdrawiam serdecznie icon_smile.gif

• 3 tygodnie później...

Witam po dłuższej nieobecności na forum.Ale niestety obowiązki,praca itp.

Ostatnio mało mogę sobie pojeździć na dalsze trasy,ale myślę że w lipcu nadrobię(urlop)

Wczoraj pojechałem sobie do Harrachowa.J.G.-Sobieszów-Jagniątków-Leśną drogą pod Reglami do Szklarskiej Poręby i dalej przez dawną kopalnię,polną drogą do Jakuszyc i dalej do Harrachowa.I powrót do J.G.W sumie 80 km.

Pozdro. :)

Witam!Dzisiaj pojechałem tak:J.G-Mysłakowice-Kowary-Przełęcz Kowarska-Ogorzelec-Leszczyniec-Pisarzowice-Wieściszowice-Ciechanowice (I tu zaraz za skrzyżowaniem w stronę Miedzianki zaliczyłem asfalt.Zdarty cały łokieć i kolano.Koła zcętrowane! :) )Jakoś się pozbieralem i doturlałem się do Jelonki.Nie był to udany wypadzik! :frown:

Witam po dłuzej nieobecnosci praca itd. Zaczynam odrabiac zalezgłosc zwiazane z rowerkiem na razie krece płaskie rundki cieplice - podgórzyn - sobieszów - cieplice trzeba wkoncu sie rozjedzic tak dzienie około 50 km prawie 3 tygdnie na rowerze nie siedizałem wiec i tak patrzac na pulsomer nie jest tak ze man zle.

Gość BarteX88

Cześć :)

Jak będziecie się wybierać gdzieś w stronę Legnicy to dajcie znać ! Można by się spotkać gdzieś w okolicach np. Kondratów czy Stanisławów (fajny zjazd) :)

16.06.2007r

Jelenia Góra --> szlakiem ER-6 "Dolina Bobru" przez Dąbrowice, Wojanów, Trzcińsko, Janowice Wielkie, ciekawy podjazd na Miedzianke, Ciechanowice, Marciszów. W Marciszowie szlakiem czerwonym "Obwodnica Marciszowska" w kierunku miejscowości Przybkowice i tą samą drogą do domciu. Razem 54km.

Czy ktoś z forumowiczów ma jakies informacje na temat Masy Krytycznej w Jeleniej Górze ?

• 2 tygodnie później...

Witam!Dzisiejsza moja traska to:J.G.-Dziwiszów-Kapella-Podgórki-Wojcieszów-Kaczorów-Radomierz-Janowice Wlk.-Karpniki-Krogulec-Bukowiec-Kostrzyca-Miłków-Sosnówka-Podgórzyn-Cieplice-Wojcieszyce-Kromnów-Stara Kamienica-Rybnica-Jelenia Góra.

W sumie wyszło równe 100 km.Na drugi tydzień planuję wyjazd w okolice Wrocławia.Chce w jeden dzień przejechać 300 km.Mam nadzieję że mi się uda. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...