rak71 Napisano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 to chyba jednak nie smigales po świerzawce:P:P na tej trasie ktora opisales jest tylko podjazd konkretny... ale to caly czas asfalt... a sa konkretne lesne temty kolo nas... :) zapraszam :) Ja przeważnie śmigam po asfalcie.I tamtędy ostatnio wracałem do Jelonki! Nie wszyscy jeżdżą na góralach!Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam! : Dzisiejsza trasa to:J.G.-Stara Kamienica-Czerniawa/Nove Mesto - Frydland-Bogatynia-Radomierzyce/Hagenwerder-Gorlitz-Zgorzelec-Lubań-Lwówek Śl.-Sobota-Bystrzyca-Wleń-J.G.-Sobieszów-Podgórzyn-J.G. W sumie 230 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 2 Maja 2007 Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Witam! : Dzisiejsza trasa to:J.G.-Stara Kamienica-Czerniawa/Nove Mesto - Frydland-Bogatynia-Radomierzyce/Hagenwerder-Gorlitz-Zgorzelec-Lubań-Lwówek Śl.-Sobota-Bystrzyca-Wleń-J.G.-Sobieszów-Podgórzyn-J.G. W sumie 230 km. Respect czy jak to sie tam pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Witam!Jutro planuję pojechać w okolice Legnicy.Ale takiego dystansu jak w poniedziałek nie planuję wykręcić. Pogoda zapowiada się super! Pozdro dla was! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin92 Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Hej kto w środę jechał na okraj?? mijałem kogoś wyglądal mi na uzytkownika XC zone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 3 Maja 2007 Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Czwartek, 3 maja 2007r. Zabobrze --> Cieplice --> Sobieszów, tutaj wjechalem na szlak zielony "Obwodnica Jeleniogórska" --> Pakoszów (przypadkiem zjezdzam z zielonego szlaku i jade dalej czarnym --> Zimna Przełęcz (faktycznie jakis zimny wiatr tam wiał ) wjeżdżam na szlak niebieski "Obwodnica Izersko-Kamienicka" --> Kopaniec --> Chromiec, wracam na szlak zielony --> Mała Kamienica --> Barcinek --> Wrzeszczyn (spotkalem fantastycznego zaskrońca), teraz szlakiem ER-6 "Obwodnica Dolina Bobru" --> Siedlęcin --> Perełka Zachodu -- Zabobrze Razem troszke ponad 50 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 4 Maja 2007 Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witam!Dzisiejszy wypad to:J.G.>Świerzawa>Złotoryja>Legnica>Jawor(Za Legnicą skręt w boczne drogi,kierunek Lubień-Ogonowice-Godziszowa)>Jawor(Za Jaworem skręt w lewo na boczne drogi przez Wiadrów-Roztoka-Wolbromek)>Bolków.W Bolkowie wjazd na drogę nr.5 do Kamiennej Góry.Z Kamiennej Góry drogą 367 Na Przełęcz Kowarską>Kowary>Mysłakowice>Jelenia Góra. Dystans-173 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość_mischa_* Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Hej kto w środę jechał na okraj?? mijałem kogoś wyglądal mi na uzytkownika XC zone może to ja, hehe ale raczej z okraju...bo jezdzilem cały tydzień po stronie czeskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Witam!Jutro wybieram się w okolice Bolesławca,a konkretnie do Kliczkowa na zamek.Oby ten wiatr ucichł! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam!No i wróciłem z trasy,a przejechałem następującą:J.G.-Czernica-Rząśnik-Pielgrzymka-Nowa Wieś Grodziska-Raciborowice-Iwiny-Warta Bolesławiecka (I tu zapowiadało się nie najlepiej!Na horyzoncie pojawiły sie ciemne chmury)-Bolesławiec(A tu zaczęło nieźle padać,podjełem decyzję że jednak wracam do Jeleniej.Nie było sensu jechać w deszcz dodatkowe jakieś 30 km.)Z Bolesławca pojechałem do Lwówka dalej przez Pławną,Pasiecznik do Jeleniej Góry. W sumie 126 km.Od Bolesławca do J.G.Jazda w deszczu. :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 13 maja 2007: Zabobrze, szlakiem ER-6 "Dolina Bobru" do Wrzeszczyna, dalej szlakiem zielonym "Obwodnica Jeleniogórska" przez Barcinek --> Stara Kamienica. Dalej czarnym szlakiem w kierunku Kromnowa --> Kopaniec i powrot na zielony szlak "O JG". Wjazd na Kozia Szyje (748m ) --> Piechowice --> Sobieszow. Tutaj zjezdzam ze szlaku i wracam przez Celwiskoze na Zabobrze. Dystans: 60km Fotki: http://www.panoramio.com/user/462567 Zdjecia mozna zobaczyc na mapie w programie Google Earth: http://www.panoramio.com/kml/?user=462567 Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 20 Maja 2007 Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 18.V.2007r WueF vol. 3 Trasa: Kolegium Karkonowskie --> Maciejowa --> Wojanow --> Trzcinsko --> Karpniki --> Gruszkow --> Kowary --> Karpacz. W sobote powrot: Karpacz --> Milkow --> Sosnowka --> Podgorzyn --> Cieplice --> Zabobrze Łącznie prawie 80 km. Fotki: http://www.panoramio.com/user/462567 Zdjecia mozna zobaczyc na mapie w programie Google Earth: http://www.panoramio.com/kml/?user=462567 Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 wielki szacun dla RAK71 rzadzisz czlowieku hehehe:) masz racje to inna technika niz rowerek gorski... ale 230 km... nie do pomyslenia dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam po dłuższej nieobecności na forum.Ale niestety obowiązki,praca itp. Ostatnio mało mogę sobie pojeździć na dalsze trasy,ale myślę że w lipcu nadrobię(urlop) Wczoraj pojechałem sobie do Harrachowa.J.G.-Sobieszów-Jagniątków-Leśną drogą pod Reglami do Szklarskiej Poręby i dalej przez dawną kopalnię,polną drogą do Jakuszyc i dalej do Harrachowa.I powrót do J.G.W sumie 80 km. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Witam!Dzisiaj pojechałem tak:J.G-Mysłakowice-Kowary-Przełęcz Kowarska-Ogorzelec-Leszczyniec-Pisarzowice-Wieściszowice-Ciechanowice (I tu zaraz za skrzyżowaniem w stronę Miedzianki zaliczyłem asfalt.Zdarty cały łokieć i kolano.Koła zcętrowane! )Jakoś się pozbieralem i doturlałem się do Jelonki.Nie był to udany wypadzik! :frown: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam po dłuzej nieobecnosci praca itd. Zaczynam odrabiac zalezgłosc zwiazane z rowerkiem na razie krece płaskie rundki cieplice - podgórzyn - sobieszów - cieplice trzeba wkoncu sie rozjedzic tak dzienie około 50 km prawie 3 tygdnie na rowerze nie siedizałem wiec i tak patrzac na pulsomer nie jest tak ze man zle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Cześć Jak będziecie się wybierać gdzieś w stronę Legnicy to dajcie znać ! Można by się spotkać gdzieś w okolicach np. Kondratów czy Stanisławów (fajny zjazd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Lekka przejazdzka JG - Perła Zachodu - Siedlecin - Goduszyn - Cieplice- Podgórzyn - Cieplice - JG centrum około 40 km. Niby ten siedlecin jest łatwy do wjechania a mecze sie tam zawsze heheh pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 16.06.2007r Jelenia Góra --> szlakiem ER-6 "Dolina Bobru" przez Dąbrowice, Wojanów, Trzcińsko, Janowice Wielkie, ciekawy podjazd na Miedzianke, Ciechanowice, Marciszów. W Marciszowie szlakiem czerwonym "Obwodnica Marciszowska" w kierunku miejscowości Przybkowice i tą samą drogą do domciu. Razem 54km. Czy ktoś z forumowiczów ma jakies informacje na temat Masy Krytycznej w Jeleniej Górze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 @BarteX88 Niedługo planuję wybrać się w tamte strony.Lubię te okolice! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 To wcześniej daj znać Ja też lubię tam jeździć, ale zwykle nie mam na to czasu... no i może chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 JG - Łomnica - Mysłakowice - Western City - Miłków - Sosnówka - Podgórzyn - Sobieszów- Cieplice - Jg około 50 km. 3 bidony picia chyba jakiegos kaca miałem ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rak71 Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam!Dzisiejsza moja traska to:J.G.-Dziwiszów-Kapella-Podgórki-Wojcieszów-Kaczorów-Radomierz-Janowice Wlk.-Karpniki-Krogulec-Bukowiec-Kostrzyca-Miłków-Sosnówka-Podgórzyn-Cieplice-Wojcieszyce-Kromnów-Stara Kamienica-Rybnica-Jelenia Góra. W sumie wyszło równe 100 km.Na drugi tydzień planuję wyjazd w okolice Wrocławia.Chce w jeden dzień przejechać 300 km.Mam nadzieję że mi się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SEJMIR Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Człowiek z Karpacza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majster Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 w sierpniu będę na Zabobrzu, liczę że trochę mnie oprowadzicie po okolicach (na rowerach naturalnie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.