Logan85 Napisano 13 Marca 2011 Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Wczoraj byliśmy w Jakuszycach, z Jeleniej przez Jagniątków, później góra - lasem do Szklarskiej. W Jakuszycach masa ludzi na biegówkach, po zmarzniętym śniegu jechało się dobrze, na mokrym musieliśmy pchać. Trasa: http://www.bikemap.net/route/851274 Razem 72 km. Fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Pozdrawiam z Siedlęcina widzę że tutaj się coś dzieje a myślałem że gorzej w okolicy JG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Witajcie! Jestem z Kowar i tutaj jeżdżę sobie często na rowerze głównie kierunek przełęcz kowarska okraj albo nadleśnictwo Jeśli ktoś zna trasy mniej asfaltowe w moich okolicach godne polecenia :)to będę wdzięczna za podzielenie się nimi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm0 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Witajcie! Jestem z Kowar i tutaj jeżdżę sobie często na rowerze głównie kierunek przełęcz kowarska okraj albo nadleśnictwo Jeśli ktoś zna trasy mniej asfaltowe w moich okolicach godne polecenia :)to będę wdzięczna za podzielenie się nimi Pozdrawiam Polecam kupno tej mapy http://www.naszesudety.pl/bazar/?p=productMore&iProduct=556 Po drugiej stronie granicy jest mnóstwo szlaków rowerowych: http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=50.74688|15.81533|13 oraz na mapach czeskiego wydawnictwa Shocart i VKU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wielkie dzięki hm0 Jutro sobie kupię taką mapkę i oby na weekend dopisała pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Taka piękna pogoda więc warto korzystać i tak wczoraj wybrałam się na wycieczkę Trasa Kowary-Bukowiec-Wojków-Gruszków-Strużnica-Karpniki-Bukowiec-Kowary wyszło jakieś 24 km. Dziś nie dam rady urwać się od codziennych obowiązków ale jutro planuje kolejną wycieczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 I co bikerzy nikt z okolic jeleniej Góry nie jeździ już??? Ja wczoraj kupiłam sobie w księgarni szlaki rowerowe ziemi kamiennogórskiej, bo na weekend majowy właśnie zamierzam tam jechać najbardziej interesuje mnie tzw.: szlak cystersów, ale nie wiem czy dam radę, z moją kondycją (dopiero zaczęłam przygodę z rowerem ) i mam takie pytanko jechał ktoś tą trasą ciężka jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm0 Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Ja wczoraj kupiłam sobie w księgarni szlaki rowerowe ziemi kamiennogórskiej, bo na weekend majowy właśnie zamierzam tam jechać najbardziej interesuje mnie tzw.: szlak cystersów, ale nie wiem czy dam radę, z moją kondycją (dopiero zaczęłam przygodę z rowerem ) i mam takie pytanko jechał ktoś tą trasą ciężka jest??? Chodzi o ten szlak: http://www.rowery.kamienna-gora.pl/t_cysters.htm? Jest opisany jako rodzinny, cały czas asfaltem, więc pewnie dasz radę. A jak będzie ciężko, to możesz skrócić go przez Jawiszów. Bardzo malownicze tereny - kiedyś obowiązkowo jeździłem tam co roku, szczególnie odcinek Różana - Chełmsko Śl jest bardzo przyjemny. W Łącznej podobno jest minizoo. Tutaj znajdziesz dużo informacji nt. tamtych okolic: http://marian.gabrowski.eu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Chodzi o ten szlak: http://www.rowery.kamienna-gora.pl/t_cysters.htm? Jest opisany jako rodzinny, cały czas asfaltem, więc pewnie dasz radę. A jak będzie ciężko, to możesz skrócić go przez Jawiszów. Bardzo malownicze tereny - kiedyś obowiązkowo jeździłem tam co roku, szczególnie odcinek Różana - Chełmsko Śl jest bardzo przyjemny. W Łącznej podobno jest minizoo. Tutaj znajdziesz dużo informacji nt. tamtych okolic: http://marian.gabrowski.eu/ O dokładnie o ten szlak chodzi, najważniejsze są chęci a one są więc na pewno dam radę . Ostatnio wyruszyłam sobie na wycieczkę w las na moje Kowarskie Jedlinki i tak jechałam do góryi do góry, że się znalazłam na przełęczy Okraj sama byłam zdziwiona Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 13 Maja 2011 Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Taka piękna pogoda więc warto korzystać i tak wczoraj wybrałam się na wycieczkę Trasa Kowary-Bukowiec-Wojków-Gruszków-Strużnica-Karpniki-Bukowiec-Kowary wyszło jakieś 24 km. Dziś nie dam rady urwać się od codziennych obowiązków ale jutro planuje kolejną wycieczkę Lubie pojeździć po tych szosach A obok po Rudawach na góralu. Widok na Kowary i Karkonosze przy zjeździe od Gruszkowa bezcenny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Wczoraj zrobiłam 52 kilometry Trasa: kierunek Perła Zachodu Kowary - Bukowiec(żółty szlak ) - Wojanów wjazd na ER-6 i do Perły zachodu tym szlakiem Powrót przez Mysłakowice Świetna wycieczka i piękne widoki już na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logan85 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Na Paradzie Rowerów byliście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Ja niestety nie byłam , ponieważ pisałam egzamin w tym czasie , ale za to w tą niedzielę (12.06) biorę udział w maratonie w Karpaczu będzie ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lm3matt Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam. Studiuje w jeleniej, a dokładniej w cieplicach więc przez okres październik-koniec czerwca jestem chetny na wypady... wolałbym coś po lesie gdyż mam krossa crime I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek1981 Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam wszystkich maniaków 2-óch kółek z JG. Mam na imię Piotrek i miło mi tutaj gościć Teraz apel;) Rowerzyści z JG Apeluje do Was, fajnie się czyta Wasze posty, ale tutaj trzeba działać, organizować, budować Proponuję następujące rozwiązanie: Kto ma ochotę na wspólną jazdę-proszę wysłać maila do mnie: piotrekj81@gmail.com Ja to wszystko zorganizuje, spotkamy się, pogadamy, poznamy i zorganizujemy jakiś wypad. Płeć, wiek nie gra roli. Sounds good? Jak tak, to pisać, zgramy to i będziemy śmigać na naszych dwukołowych "czortach" PS.Szukamy z kolegą osób na drugi etap naszej wyprawy dookoła Europy....www.euro-bike.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lm3matt Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 dookoła Europy? uu brzmi zachęcająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tysia87 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Ja chętnie się pisze na wspólne jazdy... mail wysłany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.