Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Jechałem zielonym z Wojanowa dojechaem do szeroki drogi (ok 3 km od mostu w Wojnaowie) jeden szlak w góre(waska droga) a ja w lewo (szeroka) niebieskie szlak chyba i dojechaem w poblize szwajcarki i wtedy na czerwony szlak. Ta trasa co jechałem to nie było problemu choc mam tył dosc dobrze zjechany ale jak pojedizesz ta waska droga w góre to nie wiem czy semi slik bedzie dobre ale kiedys tez na takich tam wjezdzałem. Osobiscie wole ta szeroka droge

Dzisiejsza trasa icon_biggrin.gif Zabobrze --> droga rowerowa na Łomnice --> czarnym szlakiem przez Mysłakowice, Kostrzyce --> zielonym szlakiem przez Miłków, Głebock, Sosnówke oraz Podgórzyn --> osiedle XX-lecia i przez Celwiskoze do domciu. Razem 41 km icon_smile.gif

Pozdrawiam Serdecznie wszystkich forumowiczow i zycze zdrowych, pogodnych oraz radosnych Swiat Wielkiej Nocy icon_smile.gif

Witam!Dzisiejszy rozruch po świętach to traska z J.G.-Jeżów Sud.-Płoszczynka-Czernica-Janówek-Chrośnica-Kapella-Dziwiszów-J.G. w sumie 37 km.

Ciężko po balangowaniu jechać po górkach,ale z upływem kilometrów było już coraz lepiej.. :redface:

Wczoraj luzik ale w swieta jeździłem. Tak wiało w poniedzialek ze w pewnym momencie chciałem zejsc z roweru a trasa była : JG celwiskoza - Sobieszów - Podggórzyn - zielony szlak na sosnówke - miłków - karpacz - sciegny -mysłakowice- jg droga rowerowa(tam wiałno na max) i dom wyszło około 45 km. Czy ktos z was sie szykuje na maraton we wrocku? jaka tam jest trasa?Karpacz odpuszczam bo za ciezo jak na pierwszy raz

W zeszłym roku we Wrocławiu trasa była dość płaska, podjazdy były niewielkie i zazwyczaj stosunkowo krótkie. Ogólnie szerokie drogi szutrowe. Ostatnio było strasznie dużo błota co uniemożliwiało w wielu miejscach jazdę, ilość ziemi i gliny pomieszanej z wodą dała też trochę popalić rowerom. Ale w tym roku chyba nie szykują się takie extremalne warunki i będzie to szybki, łatwy technicznie maraton. Czy się pojawię to jeszcze nie wiem bo następnego dnia wypada mi matura...

Dzięki ATI za info. Dzisiejszy trening(raczej rozjechanie bo po 2 dniach imprezy i jeszcze szprycha mi strzeliła i mi tarcze zdeczka tarła przez to) to 3 x rundki cieplice - podgórzyn - sobieszów - cieplice + dojazd do centrum wyszło około 50 km. Od jutra na stacionarnym ketlerze smigam bo jade do wwa a tam taki pojazd mam do dyspozycji a nie moge stracic tygodnia bez jazdy. Pozdro dla kolegi na szosówce co spotkałem na Osiedlu XX lecia w Cieplicaach troche mnie przeciagnał w kierunku Podgórzyna ale ona wkoncu na szosówce smigał hehe ps: te ochydne zaby na drodze (stawy Podgórzyn) zywe i rozjechane mnie dobijały ble ble

ATT miało byc a napisałem jak moja karta graficzna ati sorki

Piatek 13.04.2007

Uczestnicy: wszystkich imion nie pamietam, lacznie 12 osob icon_smile.gif

start z Kolegium Karkonoskiego w Jeleniej Górze --> Jeżów Sudecki --> Siedlęcin --> Strzyżowiec --> Pilchowice Zapora --> Pilchowice --> Maciejowiec --> Wojciechów --> Lubomierz --> Pławna --> Golejów --> Wojciechów --> Maciejowiec. Nocleg w PTSM "Maciejówka". W sobote powrot przez Pilchowice --> Zapora --> Strzyżowiec --> Siedlęcin --> Wrzeszczyn --> Siedlęcin --> Perła Zachodu --> PKS JG.

Ponad 70 km. MAX speed 49,5 km/h

Dzisiaj w ramach odpoczynku: Zabobrze --> Dąbrowica --> Wojanów --> Karpniki --> Krogulec --> Łomnica --> Centrum --> Zabobrze.

Razem 33 km.

Witam!Więc wczoraj przejechałem następująca trasę:J.G.-Kaczorów(W Kaczorowie skręciłem w prawo na Kamienną Górę,zaraz potem jest skręt w prawo na Płoninę,tam pojechałem,przez Stare Rochowice do Bolkowa).W Bolkowie na skrzyżowaniu w prawo na Jawor,zaraz potem odbicie w lewo na Strzegom przez Roztokę,Kostrze do B.Obozu KL Gross Rosen (tam szybkie zwiedzanie ,Niestety brak czasu 30 minut i w drogę)Z tamtąd dojechałem do Rogoźnicy i dalej drogą krajową 374 Legnica-Strzegom dojechałem szybciutko do Strzegomia.(tam na ławeczce zjadłem kanapeczkę)I dalej tą samą drogą do Świebodzic.(W Świebodzicach szybka fotka przy bardzo ładnej fontannie)Następnie ze Świebodzic pojechałem do Wałbrzycha.(Po drodze nie mogłem nie wstąpić choć na chwilę na zamek Książ,tam kilka fotek i dalej w drogę)W Wałbrzychu wjechałem na drogę nr.376 i przez Szczawno Zdrój dalej do Kamiennej Góry.W Kamiennej Górze zaraz na początku skreciłem w prawo w kierunku Krzeszowa.(Niestety bazylika byla zamknięta na cztery spusty)Z Krzeszowa pojechałem fajną dróżką do Lubawki.A z Lubawki w kierunku Przełęczy Kowarskiej.Na skrzyżowaniu drogi 369 i 368 na Okraj krótki odpoczynek.Z tamtąd zjazd do Kowar dalej przez Miłków,Sosnówkę,Podgórzyn,Cieplice do J.G. Dystans 171 km.

Pogoda dopisała,choc było z rana chłodnawo.Dobrze że wiatr ucichł!Tego obawiałem się najbardziej.

@biker80JG Jeżdżę na rowerze Crossowym,przeważnie bo asfaltach.Pozdr. :002:

@waha333 Można,można U Ciebie pojeździć,bywam w Świerzawie.Nawet w środę przejeżdżałem przez te nieco senne miasteczko!Ale tereny ciekawe.Polecam traskę Ze Świerzawy do Lubiechowej i dalej w górę na Kapelę.Jest co pedałować! :003:

@waha333 Można,można U Ciebie pojeździć,bywam w Świerzawie.Nawet w środę przejeżdżałem przez te nieco senne miasteczko!Ale tereny ciekawe.Polecam traskę Ze Świerzawy do Lubiechowej i dalej w górę na Kapelę.Jest co pedałować! :003:

to chyba jednak nie smigales po świerzawce:P:P na tej trasie ktora opisales jest tylko podjazd konkretny... ale to caly czas asfalt... a sa konkretne lesne temty kolo nas... ;):) zapraszam :P:):)

W piatek 27.IV. br. odbyła sie druga wycieczka w ramach Wychowania Fizycznego icon_smile.gif

Trasa: Czarny szlak rowerowy obok Starego Cmentarza --> Łomnica --> Karpnickie Stawy --> Krogulec --> Bukowiec --> Kostrzyca --> Ścięgny --> Karpacz Dolny. Rozpakowalismy sakwy i zrobilismy jeszcze kółeczko przez Kowary Górne. Nocleg mielismy w "Willi Emi", bylo nas prawie 20 osob. W sobote zdobyliśmy Świątynie Wang (ponad 800 m icon_biggrin.gif ), pozniej bylo z górki: Przełęcz pod Czołem --> Sosnówka --> Staniszów --> Zabobrze.

Prawie 80 km.

Dzisiejsza trasa na "dobicie" icon_wink.gif Zabobrze --> Jeżów Sudecki --> Płoszczynka --> Czernica --> Strzyżowiec --> Pilchowice Zapora (pierwsza guma) i dalej szlakiem ER-6 przez Pokrzywnik (uwaga na pinezki w lesie - druga guma), Barcinek, Wrzeszczyn, Siedlęcin --> Zabobrze

Prawie 40 km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...