Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

witam, był by ktoś chętny na sobote (03.10) na jakiś dłuzszy wypad w okolice karpacza albo jakies inne ciekawe miejsce? jestem z centrum polski i przyjade do Jeleniej Góry na weekend jak by ktoś miał ochote pojeździć i pokazać jakieś fajne trasy to prosze o kontakt na gg 8668042. przyjade w piątek mam nadzieje ze do godziny 13 wiec jakoś koło 14-15 tez chetnie bym wyskoczył na rower i w niedziele do godz. 13 równiez będe chcaił posmigać a w tych rejonach będe pierszy raz więc pewnei będzie co jeździć, jak są chętni to zapraszam, a nocleg mam chyba gdzieś w rejonie cieplic, gdzieś w pobliżu uzdrowiska cieplice.

• 1 miesiąc temu...

Hmm... Pogoda kiepska to z domu się ruszać nie chce. Też tak macie? Ale za to czasami mam taką ochotę by wyskoczyć gdzieś na teren i nie patrzyć. Deszcz nie deszcz byle by sobie pojeździć ;P

Pogoda kiepska ? Co to znaczy ? Pogoda na rower ZAWSZE jest dobra lub bardzo dobra :D

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj zrealizowałem swój cel,który od dawna chodził mi po głowie a mianowicie kąpiel w lodowatej wodzie.

Kiedy przeczytałem w internecie informację,że odbędzie się w Przesiece doroczna kąpiel Morsów,pomyślałem że muszę to wykorzystać.

Fajnie zorganizowana impreza prowadzona przez "Ducha Gór"muzyka,grochówka,kiełbaska z rożna,grzaniec a nawet sauna i to wszystko za darmo!

Naprawdę warto było tam pojechać,niesamowite wrażenie po takiej kąpieli!!!

POLECAM WSZYSTKIM!

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam wszystkich. Też jestem z Jeleniej Góry i często sobie pomykam na rowerku mam nadzieje że gdzieś się spotkamy na szlaku. W sumie mam w planach wyjazd 2-3dniowy do Pragi spanie pod namiotami itd ale najpierw muszę kupić nowy rower crossowy bo stary rower zaniemógł;) to mój temat odn moich typów jeśli ktoś chciałby pomóc to będę wdzięczny. http://www.forumrowerowe.org/topic/68308-rower-cross-author-zenith-vs-unibike-zethos-ktory-wybrac/

• 3 tygodnie później...

W niedzielę 23. maja odbędzie się Rowerowa Parada Retro. Start godzina 11 z Placu Ratuszowego. Rowerzyści spacerowym tempem pojadą do Cieplic, na plac Piastowski, gdzie przed Hotelem Caspar zatrzymają się na krótką przerwą. Później – przez Park Zdrojowy (póki jeszcze można) – dojadą do Parku Norweskiego, gdzie zapowiedziano rodzinny piknik i zabawę z rozdaniem nagród.

Szczegóły Jelonka.com

• 1 miesiąc temu...

Gratulacje 400km to już jest wyczyn ja wczoraj testowałem nowe siodełko Velo Plush bardzo dobre ergonomiczne . Minus z przodu za szerokie i troszkę sobie klejnoty obtarłem a jutro jadę na 2 dni w góry sowie z grupą 5 osób. Wczoraj zrobiłem troszkę mniejszą od Raka71 bo ok 80 km Jelenia - Szklarska - Jakuszyce - Wodospad Kamieńczyka - Szrenica - Łabski Szczyt - Szklarska dolna - Jelenia

• 4 miesiące temu...

nie wiem, czy to odpowiedni dział ;pp ale ktoś coś tam wspominał o dojechaniu do Karpacza, Świątynia Wang i później wjazd na śnieżkę... i moje pyt brzmi.. czy tak normalnie można sobie tam wjechać rowerem ? bo z tego co słyszałem to tylko jak rozgrywany jest wyścig... proszę o odpowiedź i pozdrawiam :D)

Tak normalnie nie można, chyba, że będziesz miał wyjątkowo dużo szczęścia i nie trafisz na strażników :D Próbować zawsze można, a jak już się nie uda, to zawsze możesz powiedzieć, że nie jesteś stąd i nie wiedziałeś, że tu nie można rowerem wjeżdżać :) Chociaż nie wiem czy tam jakieś tabliczki nie stoją, że jest zakaz jazdy rowerem.

• 3 tygodnie później...

I jak tam misiaczki, jeździcie ? Ja wczoraj zmieniłem oponki na kolcowane, teraz to mi żaden lód niestraszny :confused: Podczas dojadzów i powrotów z pracy widzę przynajmniej jednego rowerzystę, więc nie jest chyba aż tak źle :huh: a Wy jakie macie odczucia ?

• 1 miesiąc temu...

może ktoś opisałby swoje trasy z okolic Jeleniej Góry. Mieszkam w Jelonce od niedawna. Najczęściej jezdzę trasą do Łomnicy - potem jadę na Karpniki zaliczam bukowiec i przez Kostrzycę dojezdzam do obwodnicy na Karpacz. Tamtędy wracam do Jelonki. Taka trasa 40 km ale po asfalcie. Chciałbym pojezdzic po lasach. Jak macie jakieś propozycje byłbym wdzięczny.

na Łopatę sobie wjedź:) żółty szlak w gore od Strużnicy, częsty odcinek maratonu jeleniogórskiego. ostra górka, początek szutrowy, końcówka pseudo-asfaltowa. polecam:)

...więc przedstawię się i ja:) Damian Drobyk, Jelenia Góra, można mnie zobaczyć często gdzieś na trasie wokół Jelonki... a miejsc do jazdy nie brakuje. Pozdrawiam forumowiczów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...