Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Żyjemy, ale jeździmy, no przynajmniej ja :P ja się jeszcze zastanawiam czy w Langu też nie wystartować, a w skandii chyba pojadę najkrótszy dystans to może coś wywalczę w K2 :P a o generalkę tu nie walczę, więc można spróbować :D

i mamy SREBRO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a teraz z innej beczki startuje w Piechowicach w swoim pierwszym maratonie czy ktos moze mi powiedziec cos o trasie? jade mege czyli 48 km jak na mega to mały cos dystans mi sie wydaje czy ta trasa taka trudna?

Maratony u Grabka ogólnie nie są trudne technicznie :-) ja też oczywiście się zjawię i jadę mega :) a następnego dnia jest uphill pod Łabski Szczyt i chyba na to też się wybiorę :)

P.S. Warto było wstać o 4 rano, żeby pokibicować Mai i Oli :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

A ja jestem we Wrocławiu i cały czas trenuję ;-) i już nawet zdążyłam mieć tutaj dosyć poważny upadek na rowerze... najlepsze jest to, że górach nigdy na rowerze sobie aż takiej krzywdy nie zrobiłam, jak na nizinach we Wrocławiu ;)

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich:) Jestem mieszkańcem wsi Stara Kamienica, leżącej 11km od Jeleniej Góry. Miesięcznie robie na dwóch kółkach ok. 850km(od momentu kiedy zejdzie śnieg, do momentu gdy przychodzą przymrozki poniżej 3 stopni :) )

Chciałbym Wam przedstawić dwie trasy, którymi lubie sobie pojeździć :)

Trasa nr 1, ok. 75-80km, wiekszość po asfalcie lecz są odciniki po drogach bardzo kamienistych z dużymi podjazdami i zjazdami.

Przedstawię ją w postaci listy wsi i miast(aż jedno chyba :P), przez które trzeba będzie przejechać., gdyby ktoś miał pytania proszę pisać :)(przydatna jest jak najnowsza mapa (zgubiłem się 2 razy :P)

Trasa nr 1

Stara Kamienica->Barcinek->Pasiecznik->Wojciechów(dość długi podjazd drogą asfaltową)->Golejów(zjazd drogą asfaltową, też dość długi)->Łupki(można zjechać z drogi asfaltowej na drogę leśną, całkiem przyzwoitą)->Wleń->Nielestno->Pilchowice->Maciejowiec(długi podjazd drogą asfaltową, w niektórych miejscach dużo piasku na nawierzchni,małe natężenie ruchu)->Pokrzywnik(~500-1000m po stromym podjeździe drogą asfaltową->Pasiecznik(drogą prowadzącą przez pola, bardzo kamienistą, radzę uważać na większe kamieni)->Janice(droga asfaltowa w bardzo złym stanie)->Grudza->Nowa Kamienica->Kłopotnica(krótki odcinek po drodze szutrowej, nasępniej długi zjazd po nowej drodze asfaltowej przez las, małe natężenie ruchu drogowego)->Rębiszów(krótkie podjazdy i zjazdy po drogach asfaltowych)->Proszowa->Kwieciszowice->Mała Kamienica->Stara Kamienica

Jechałem tą trasą ok. 5h i 30 min.

Trasa nr 2

Stara Kamienica->Barcinek->Wrzeszczyn(przejazd przez zapore)->Siedlęcin(długi podjazd drogą asfaltową)->Strzyżowiec->Pilchowice(przejazd przez zapore)->Maciejowiec->Wojciechów->Pasiecznik->Barcinek->Stara Kamienica

Ot trasa na zabicie czasu, niezbyt wymagająca, po drodze ładne widoki :) :)

Jutro dodam jeszcze kilka krótszych :)

Jestem nowy na forum. Z Jeleniej Góry. Jeżeli chodzi o jazdę to jestem spontaniczny co do tras. Chyba ,że jadę z kimś i się umawiamy co do trasy. Często jeżdżę w kierunku na Janowice, Karpniki, Bukowiec. Bardzo lubię Izery.Zresztą wszędzie lubię jeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...