Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś:Jelenia Góra>>Cieplice>>Wojcieszyce>>Piastów>>Kromnów>>

Kopaniec>>Chromiec>>Mała Kamienica>>Stara Kamienica>>

Rybnica>>Siedlęcin>>Jelenia Góra

DST.-40,9 km

Napisano

Dziś-Jelenia Góra>>Dziwiszów>>przełęcz Widok>>Stara Kraśnica>>Jurczyce>>Muchów>>

Myślinów>>Myślibórz>>Jawor>>Piotrowice>>Chroślice>>Łaźniki>>Złotoryja>>Zagrodno

>>Iwiny>>Warta Bolesławiecka>>Łaziska>>Bolesławiec>>Kraszowice>>Ocice>>

Gościszów>>Wolbromów>>Rząsiny>>Ubocze>>Gryfów Śl.>>Wieża>>Mirsk>>Orłowice>

Świeradów Zdr.>>Szklarska Poręba>>Piechowice>>Sobieszów>>Podgórzyn>>

Sosnówka>>Miłków>>Mysłakowice>>Jelenia Góra

DST.-205,8 km

Napisano

wow ładny dystans :-) a ja dzisiaj po tygodniu przerwy zrobiłam ok. 90 km w sumie :D najpierw pojechałam: Zabobrze - Cieplice - Sobieszów - Podgórzyn - Sosnówka - Miłków - Kostrzyca - Mysłakowice - Łomnica - Zabobrze. A teraz pod wieczór podobnie tylko od drugiej strony: Łomnica - Bukowiec - Kostrzyca - Miłków - Sosnówka - Podgórzyn - Cieplice - Zabobrze :-)

Napisano

Dzisiaj:Jelenia Góra>>Maciejowa>>Komarno>>Radomierz>>Kaczorów>>Świdnik>

Ciechanowice>>Miedzianka>>Janowice Wlk.>>Trzcińsko>>Wojanów>>

Maciejowa>>Jelenia Góra

DST.-55,9 km

Napisano

Witam mam pytanie do rowerujacych po szlakach w Karkonoszach wybieramy sie pojezdzic na majowy wekend i interesuje mnie jakie warunki panuja na szlakach czy zalega snieg ewentualnie duze bloto .Oczywiscie mile widzianie chetni do wspolnego pojezdzenia znajac dobre miejscowki lesne na ktorych dobrze mozna poszalec

Napisano

Mniej więcej powyżej 900 m.n.p.m jest śnieg i wyżej się jeździć nie da. Jest błoto ale głównie w miejscach zacienionych i w gęstym lesie, tak poza tym jest całkiem sucho. Ogólnie warunki do jazdy są dobre :)

Gość BarteX88
Napisano

Słyszałem że jak się jedzie od przesieki na dwa mosty to jest pół metra śniegu... najprawdopodobniej będę tam w czwartek i przekonam się na własne oczy :P czy to prawda że droga od przesieki aż do sudeckiej jest wyremontowana?

Napisano

Tuż przy samych mostach jest pół metra śniegu :P ale tylko na samiutkiej górze podjazdu, niżej śniegu w ogóle nie ma. A droga została wyremontowana, można się teraz tam nieźle rozpędzić, ale bić rekordy prędkości to będzie można dopiero jak wyremontują drogę na przełęcz Karkonoska :P

Napisano

Dzisiaj:Jelenia Góra>>Cieplice>>Wojcieszyce>>Kromnów>>Stara Kamienica>>

Rybnica>>Goduszyn>>Jelenia Góra

DST.-33,2 km

ps.Oj drogę na przełęcz chyba nie szybko naprawią.Bo wiecznie nie ma dutków!!! :P

Gość Gość_bike52_*
Napisano

Odnośnie trasek w Górach Izerskich (okolice Świeradowa-Zdroju) opisałem na tej stronie:

http://swieradow-zdroj.com.pl/content/view/235/1/

Będę się starał w miarę na bieżąco pisać aktualny stan okolicznych ścieżek.

Pozdrowienia ze Świeradowa-Zdroju.

Napisano

Dzisiaj tylko mała rozgrzewka przed jutrzejszym dniem (jak pogoda dopisze

)Przejażdżka po J.G. i 5 rundek na Paulinum

DST.-13 km

AVS.-26 km

Max.-58,1 km/h

Time.-0,30 h

Napisano

Wczoraj wybrałem się z kolegami z sekcji turystyki rowerowej "PROFI"przy LZS Jelenia Góra,na obiazd trasy ,przez którą będzie przebiegał Międzynarodowy Rajd Kolarski

Misat i Powiatów Partnerskich-Jelenia Góra-Bautzen-Jablonec N.Nisou.Który odbedzie się od 7-12 maja.

Przejechaliśmy trasę po polskiej stronie.

W Zawidowie czekali na nas koledzy i koleżanka z podobnej nowo powstałej sekcji turystyki rowerowej w Bogatyni.

Po krótkim postoju na przejściu granicznym i po wspólnej fotce wyruszyliśmy razem w kierunku Zbiornika Witka.Tam zjedliśmy obiad,odpoczęliśmy trochę i wyruszyliśmy w kierunku Andelki do granicy Czeskiej.Koledzy z Bogatyni dojechali z nami do głównej drogi nr 291.

10 km przed Frydlandem,tam się pożegnaliśmy i wyruszyliśmy z powrotem w kierunku Jeleniej Góry Przez Nove Mesto /Czeniawę.

A to trasa którą jechaliśmy:

Jelenia Góra>>Rybnica>>Stara Kamienica>>Rębiszów>>Mirsk>>Wolimierz>>Świecie

>>Leśna>>Grabiszyce>>Platerówka>>Radzimów>>Zawidów>>Zbiornik Witka>>Andelka>>Kunratice>>Frydland>>Nove Mesto>>Czerniawa>>Krobica>>

Gierczyn>>Rębiszów>>Kłopotnica>>Nowa Kamienica>>Stara Kamienica>>Rybnica>>

Goduszyn>>Jelenia Góra

DST.-168,3 km

Napisano

Od wczoraj oficjalnie należę już do grupy "PROFI"

Dziś z kolegami Piotrem,Mirkiem i Romkiem pojechaliśmy na objazd drugiego wariantu rajdu.

O godzinie 9.30 wyruszyliśmy w kierunku Zapory w Pilchowicach.Choć pogoda z rana nie była najciekawsza, to później im dalej na zachód pogoda się nieco poprawiała.

W Lubaniu było już całkiem przyjemnie.Dopiero w okolicach Gryfowa postraszyły nas ciemne ciężkie chmury ,co zwiastowało niezłą ulewę.No i zdecydowaliśmy,że do Jeleniej Góry pojedziemy główną drogą,w Barcinku skręciliśmy na Starą Kamienicę,a później na ścieżkę rowerową do Rybnicy,i dalej przez Goduszyn do Jeleniej Góry.

Trasa:

Jelenia Góra>>Jeżów Sud>>Siedlęcin>>Strzyżowiec>>Pilchowice>>Maciejowiec>>

Wojciechów>>Lubomierz>>Oleszna Podgórska>>Ubocze>>Olszyna Lubańska>>

Lubań>>Przylasek>>Leśna>>Bożkowice>>Biedrzychowice>>Gryfów Śl>>Radoniów>>

Chmieleń>>Pasiecznik>>Barcinek>>Stara Kamienica>>Rybnica>>Goduszyn>>J.Góra

DST.-118,5 km

Napisano

Dziś.-Jelenia Góra>>Staniszów>>Sosnówka>>Miłków>>Ścięgny>>Kowary>>

Kostrzyca>>Mysłakowice>>Łomnica (ścieżką)>>Jelenia Góra

DST.-37,8 km

Napisano

Dziś-Jelenia Góra>>Dziwiszów>>Kapella>>Chrośnica>>Janówek>>Czernica>>

Płoszczynka>>Jeżów>>Jelenia Góra

DST.-32 km

• 4 tygodnie później...
Napisano

W temacie Jeleniej. Poszukuje kogoś chętnego na pedałowanie nie tylko w weekend po naszych okolicach. Najlepiej średnio zaawansowanego, trasy mieszane. Czas kondycję odzyskać :D Jestem z centrum Jeleniej... pozdr :)

Napisano

A ja wczoraj byłam na maratonie 8h w Świeradowie, startowałam z bratem w kategorii duo mix :-) trasa super, ale trudna szczególnie jak zaczęło lać :) i zaliczyłam mały lot przez kiere :P ale ogólnie zawody udane :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jako nowy user i mieszkaniec JG dopisze sie tutaj :)

Organizujecie czasami jakies wspolne wypady czy raczej kazdy sobie ? :blink:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

No widac ze srednio :P

Btw. Zglaszac sie kto jedzie w Skandii i jaki dystans ;) Ja jade Medio, w sumie moj pierwszy maraton... byle do mety B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...