Root Admin Mieciu Napisano 3 Września 2006 Root Admin Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Testowy temat. Ludzie z prowincji JG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Mistrz Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witaj mieciu ale niestety nei jestem z ziem Jelenio Górskich coż pech to pech ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosna Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witam Jestem z Lwówka Śląskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meva Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Hej ja jestem z Lubawki kojarzycie ?? no wiecie przejedziecie przez kowary później przełęcz, Jarkowice, Miszkowice, Bukówka i jesteście w LUBAWCE, a tak przy okazji zapraszam na zawody MTB u mnie w mieście świetna trasa polecam choć mnie nie będzie w tym roku niestety, acha zawody 9-10 września Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja sobie zamieszkuje Piechowice. Mieścinka miedzy Szklarską a Jelenią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 6 Września 2006 Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Świeradów-Zdrój się kłania. (Następny kurort po prawej <patrząc na góry> od Szklarskiej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz112 Napisano 9 Września 2006 Udostępnij Napisano 9 Września 2006 he he a ja jestem z Gryfowa Śląskiego 15 km do lubania i 30 km do 30 jeleniej. kojarzycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter69 Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 a ja zabładziłem.... mieszkam we Wrocławiu tak przy okazji zapytam się o fajne miejscówki do zjazdu znacie jakieś w okolicy Jeleniej Góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 25 Września 2006 Autor Root Admin Udostępnij Napisano 25 Września 2006 w szklarskiej i karpaczu szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek50 Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 może ktoś opisałby swoje trasy z okolic Jeleniej Góry. Mieszkam w Jelonce od niedawna. Najczęściej jezdzę trasą do Łomnicy - potem jadę na Karpniki zaliczam bukowiec i przez Kostrzycę dojezdzam do obwodnicy na Karpacz. Tamtędy wracam do Jelonki. Taka trasa 40 km ale po asfalcie. Chciałbym pojezdzic po lasach. Jak macie jakieś propozycje byłbym wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 U nas tras jest tyle ze trudno opisac musisz sam cos znalesc ;-) Polecam mape rowerowa karkonoszy i okolic. tam sa szlaki rowerowe opisane. Niektóre trasy sa opisane wraz z wyskosciówkami. Mapa jest wydawnictwa PLAN znjaduje sie ono na Okrzei 12(taki adres na mapie) ja kupiłem ta mape na stacji benzynowej miller koło starego szpitala na ul wolnosci ps fajna trasa na sokolik wjazd od strony wojanowa (w prawo na most) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 12 Października 2006 Autor Root Admin Udostępnij Napisano 12 Października 2006 mieszkasz w dobrym punkcie wypadowym. wybierz sie do wojanowa, tam pare metrow dalej za zamkiem (to jest drugie skrzyzowanie) masz odbicie do gory na sokolik i krzyzna.. troche sciezek w lesie. Mozesz zajechac do wojkowa (kowary) i tam zielonym/czerwonym szlakiem wbic sie na sklanik.. a najlepiej jedz do karpacza pod wang i wjedz na sniezke, albo ewentualnie trzymaj sie zoltego szlaku - wyladujesz na drodze sudeckiej. sprawdz mapy na stronach BM - tego jest od cholery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek50 Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Zgadza się . Miałem na mysli wasze ulubione trasy. A wjazd z Wojanowa na Sokolik znam. Jest super. Pozdrowienia mieszkasz w dobrym punkcie wypadowym. wybierz sie do wojanowa, tam pare metrow dalej za zamkiem (to jest drugie skrzyzowanie) masz odbicie do gory na sokolik i krzyzna.. troche sciezek w lesie. Mozesz zajechac do wojkowa (kowary) i tam zielonym/czerwonym szlakiem wbic sie na sklanik.. a najlepiej jedz do karpacza pod wang i wjedz na sniezke, albo ewentualnie trzymaj sie zoltego szlaku - wyladujesz na drodze sudeckiej. sprawdz mapy na stronach BM - tego jest od cholery Ale na Snieżkę nie wolno podobno. Natomiast próbowałem zaliczyc Odrodzenie od Borowic ( w lesie taki skręt ostro pod górę w lewo ). Nie dałem rady jednak. Za stromo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 16 Października 2006 Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Zgadza się . Miałem na mysli wasze ulubione trasy. A wjazd z Wojanowa na Sokolik znam. Jest super. Pozdrowienia Ale na Snieżkę nie wolno podobno. Natomiast próbowałem zaliczyc Odrodzenie od Borowic ( w lesie taki skręt ostro pod górę w lewo ). Nie dałem rady jednak. Za stromo. hehe karkonoska jest ambitna..ze swojej strony proponuje rudawy janowickie..okolice kaiennej góry i lubawki..Czesi tez mają duzo szlaków rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ślawus Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ale na Snieżkę nie wolno podobno. już kilka razyw byłem rowerkiem na śnieżce czy w jej okolicach i nigdy nie miałem żadnego problemu KPN'ami goprowcami czy służbami leśnymi, zakaz niby jest, ale jeśli nie szalejesz poza szlakiem, ewentualnie nie jezdzisz jak wariat pomiędzy turystami na szlaku, to nie powinni się czepiać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter69 Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Ale na Snieżkę nie wolno podobno. ja wjechałem wyciągiem z rowerem na Kopę panowie z obsługi wyciągu pomogli nawet zapakować się na krzesełko z rowerem poniżej traska którą przebyłem problemów nie było na szlakach problem był przy opłacie za wejście do parku narodowego czerwony szlak mnie wykończył... na początku strasznie stromo i duże "stopnie" później - pryszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 24 Października 2006 Autor Root Admin Udostępnij Napisano 24 Października 2006 ja tez na sniezcie nigdy nie miałem problemów. Na kope z rowerkiem wyciągiem też nie ma problemu, nawet zdjęcie Ci zrobią . Podobno na chojniku łapią, ale tam wystarczy mocniej przycisnąć z góry na gościa, a na pewno zejdzie z drogi - wypróbowane przez kumpli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 na Chojniku łapią? pierwsze słysze no chyba ze nie trafili na mnie niegdy. Ale przeciez gdyby był zakaz to ta Pani co sprzedaje bilety do KPN przy wjedzie na chojnik by nas pogoniła a tak jeszcze powiedziała ze dla mieszkanców Jeleniej Góry bilety nie obowiazują i pożyczyła szerokiej drogi ;-) Wiadomo jedno sa ludzie i ludziska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 26 Października 2006 Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Wiadomo jedno sa ludzie i ludziska Wiadoma sprawa, i mnie też nigdy nie pogonili z Chojnika, a widzieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 29 Października 2006 Autor Root Admin Udostępnij Napisano 29 Października 2006 nie,zle,zrozumieliscie.łapią,zieloni,na,zjazdach.zakaz,jest,chociaz,nigdzie,nie,jest,napisane.tym,z,chojnika,to,wisi;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 3 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Karpacz jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekh2o Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Kowary miastem przyjaznym dla bikerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cierpong Napisano 24 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Wiecie gdzie sa Marczyce ? wiocha kolo zbiornika w sosnowce. doskonala baza wypadowa do karpacza czy szklarskiej. Ktos cos mowil o odrodzeniu? polecam ogromna satysfakcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 27 Listopada 2006 Autor Root Admin Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 fakt, z marczyc mozna wyruszyć wszędzie, chociaż to zaledwie 5 min drogi od jg przez staniszów. Dla lubiących hardcore polecam w Staniszowie skręcić przy głównym przystanku w prawo a potem jechać szutrem caly czas w lewo.. do zamku.. tam są bardzo ciekawe zjazdy :> naprawdę rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homik Napisano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Siema jak coś to ja wybieram się na Chojnik jak się troszkę cieplej zrobi może z kumplem pojadę albo sam nie wiem jeszcze jak ktoś mi wyskoczy na trasę to go rozjadę i tyle :twisted: nie zatrzymuje się nigdy nikomu a co do trasek w okolicy Karpacz-a jest parę fajnych co można odwiedzić zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.