Skocz do zawartości

[Jelenia Góra]

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Hej ja jestem z Lubawki kojarzycie ?? no wiecie przejedziecie przez kowary później przełęcz, Jarkowice, Miszkowice, Bukówka i jesteście w LUBAWCE, a tak przy okazji zapraszam na zawody MTB u mnie w mieście świetna trasa polecam choć mnie nie będzie w tym roku niestety, acha zawody 9-10 września ;)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

może ktoś opisałby swoje trasy z okolic Jeleniej Góry. Mieszkam w Jelonce od niedawna. Najczęściej jezdzę trasą do Łomnicy - potem jadę na Karpniki zaliczam bukowiec i przez Kostrzycę dojezdzam do obwodnicy na Karpacz. Tamtędy wracam do Jelonki. Taka trasa 40 km ale po asfalcie. Chciałbym pojezdzic po lasach. Jak macie jakieś propozycje byłbym wdzięczny.

U nas tras jest tyle ze trudno opisac musisz sam cos znalesc ;-) Polecam mape rowerowa karkonoszy i okolic. tam sa szlaki rowerowe opisane. Niektóre trasy sa opisane wraz z wyskosciówkami. Mapa jest wydawnictwa PLAN znjaduje sie ono na Okrzei 12(taki adres na mapie) ja kupiłem ta mape na stacji benzynowej miller koło starego szpitala na ul wolnosci

ps fajna trasa na sokolik wjazd od strony wojanowa (w prawo na most)

• Root Admin

mieszkasz w dobrym punkcie wypadowym. wybierz sie do wojanowa, tam pare metrow dalej za zamkiem (to jest drugie skrzyzowanie) masz odbicie do gory na sokolik i krzyzna.. troche sciezek w lesie. Mozesz zajechac do wojkowa (kowary) i tam zielonym/czerwonym szlakiem wbic sie na sklanik.. a najlepiej jedz do karpacza pod wang i wjedz na sniezke, albo ewentualnie trzymaj sie zoltego szlaku - wyladujesz na drodze sudeckiej. sprawdz mapy na stronach BM - tego jest od cholery :)

Zgadza się . Miałem na mysli wasze ulubione trasy. A wjazd z Wojanowa na Sokolik znam. Jest super.

Pozdrowienia

mieszkasz w dobrym punkcie wypadowym. wybierz sie do wojanowa, tam pare metrow dalej za zamkiem (to jest drugie skrzyzowanie) masz odbicie do gory na sokolik i krzyzna.. troche sciezek w lesie. Mozesz zajechac do wojkowa (kowary) i tam zielonym/czerwonym szlakiem wbic sie na sklanik.. a najlepiej jedz do karpacza pod wang i wjedz na sniezke, albo ewentualnie trzymaj sie zoltego szlaku - wyladujesz na drodze sudeckiej. sprawdz mapy na stronach BM - tego jest od cholery :)

Ale na Snieżkę nie wolno podobno. Natomiast próbowałem zaliczyc Odrodzenie od Borowic ( w lesie taki skręt ostro pod górę w lewo ). Nie dałem rady jednak. Za stromo.

Zgadza się . Miałem na mysli wasze ulubione trasy. A wjazd z Wojanowa na Sokolik znam. Jest super.

Pozdrowienia

Ale na Snieżkę nie wolno podobno. Natomiast próbowałem zaliczyc Odrodzenie od Borowic ( w lesie taki skręt ostro pod górę w lewo ). Nie dałem rady jednak. Za stromo.

hehe karkonoska jest ambitna..ze swojej strony proponuje rudawy janowickie..okolice kaiennej góry i lubawki..Czesi tez mają duzo szlaków rowerowych

Ale na Snieżkę nie wolno podobno.

już kilka razyw byłem rowerkiem na śnieżce czy w jej okolicach i nigdy nie miałem żadnego problemu KPN'ami goprowcami czy służbami leśnymi, zakaz niby jest, ale jeśli nie szalejesz poza szlakiem, ewentualnie nie jezdzisz jak wariat pomiędzy turystami na szlaku, to nie powinni się czepiać.

pozdrawiam

Ale na Snieżkę nie wolno podobno.

ja wjechałem wyciągiem z rowerem na Kopę :D panowie z obsługi wyciągu pomogli nawet zapakować się na krzesełko z rowerem

poniżej traska którą przebyłem

e9c8b41ed0c272b2m.jpg

problemów nie było na szlakach problem był przy opłacie za wejście do parku narodowego

czerwony szlak mnie wykończył... na początku strasznie stromo i duże "stopnie"

później - pryszcz

na Chojniku łapią? pierwsze słysze no chyba ze nie trafili na mnie niegdy. Ale przeciez gdyby był zakaz to ta Pani co sprzedaje bilety do KPN przy wjedzie na chojnik by nas pogoniła a tak jeszcze powiedziała ze dla mieszkanców Jeleniej Góry bilety nie obowiazują i pożyczyła szerokiej drogi ;-) Wiadomo jedno sa ludzie i ludziska

• 3 tygodnie później...
  • Root Admin

fakt, z marczyc mozna wyruszyć wszędzie, chociaż to zaledwie 5 min drogi od jg przez staniszów. Dla lubiących hardcore polecam w Staniszowie skręcić przy głównym przystanku w prawo a potem jechać szutrem caly czas w lewo.. do zamku.. tam są bardzo ciekawe zjazdy :> naprawdę rewelacja

• 1 miesiąc temu...

Siema jak coś to ja wybieram się na Chojnik jak się troszkę cieplej zrobi może z kumplem pojadę albo sam nie wiem jeszcze jak ktoś mi wyskoczy na trasę to go rozjadę i tyle :twisted: nie zatrzymuje się nigdy nikomu a co do trasek w okolicy Karpacz-a jest parę fajnych co można odwiedzić zapraszam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...