TomekZpoludnia Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Czesz, jak wygląda latem szansa na znalezienie hotelu na wybrzeży Polski? Dla czego hotel a nie namiot? Plan jest taki: Rano wstanę i idziemy obejrzeć miasto, morze, lub jakież zabytki. Potem wracamy do hotelu i zabieramy rower. Mamy przed sobą cale popołudnie, czyli w spokojnym tempie 60 -70 km. No i wieczorem imprezy. :-) I drugie pytanie. Da się jechać czerwonym szlakiem? https://pl.wikipedia.org/wiki/Szlak_Nadmorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diesel16 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Chyba słabe będą te imprezy jeśli będziecie w stanie rano się podnieść i ruszyć na zwiedzanie ;-) chociaż definicja słowa rano jest trochę płynna. Tak czy siak musisz pamiętać o tzw. dobie hotelowej żeby się wyrobić. Na kempingu też jest coś na kształt doby hotelowej ale tutaj myślę że mógłbyś się dogadać z recepcją żeby zostawić tam cały majdan, z resztą z tym zwiedzaniem też nie ma co przesadzać jak ruszysz w miasto z całym majdanem to też nie będzie tragedii. Namiot jakkolwiek trzeba dźwigać to daje on większą elastyczność. Jak jest z przejezdnością szlaku nadmorskiego to nie wiem, z tego co słyszałem w okolicach słowińskiego parku są jakieś problemy z przejezdnością zależnie od pogody w każdym bądź razie można wpaść w niezłe błoto. Jak przeszukasz forum pod kątem Świnoujście - Hel to pewnie coś znajdziesz. Jeśli chodzi o odcinek po stronie Niemieckiej to fajny jest odcinek Świnoujście - Peenemunde czy też w Twoim przypadku Peenemunde - Świnoujście bo zdaje się że w tą stronę masz zamiar jechać. Z Greifswald musiałbyś się kierować na Kemnitz a potem L262 do Freest lub Kroslin skąd popłyniesz promem osobowo - rowerowym do Peenemunde, zwiedzisz muzeum m.in. rakiet V2 i fajną trasą przez Karlshagen, ZInnowitz, Koserow, Heringsdorf dojedziesz do Świnoujścia. Ogółem jak będziesz w Stralsund to grzech nie wjechać na Rugię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi