Pluum Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Witam, niedawno zakupiłem rower Kross Hexagon X3 rocznik 2015 i po pewnym czasie (prawdopodobnie) w amortyzatorze zaczęło mi "klikać", całkiem głośno, dzieje się tak gdy np. zjeżdżam z całkiem stromej górki. Również jak mocno skręcam to czasami słychać to kliknięcie ale to już rzadziej. Posiadam gwarancje więc w razie takiej potrzeby mogę rower oddać, lecz najpierw wole się zapytać Cytuj
ACTIVIA Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Model M3010 i M3030 są najprostszymi modelami Suntoura, przez to nie masz się co dziwić jakość pracy tego amorka. Te "klikanie" to jak to wygląda u ciebie? Stuka przy odbijaniu??? Podaj to fotkę twojego amorka Cytuj
Pluum Napisano 7 Maja 2016 Autor Napisano 7 Maja 2016 Nie jestem pewny, ale chyba właśnie klika po cięższym dociśnięciu amortyzatora do ziemi. Przykładowa sytuacja: próbuje wjechać na krawiężnik, wstaje, ciągnę kierownik do tyłu/w góre, wjeżdżam na krawężnik i jest klik. Zdjęcie dodam jutro bo teraz nie mam jak. Cytuj
gtb Napisano 7 Maja 2016 Napisano 7 Maja 2016 Generalnie jak masz gwarancje to nie grzeb sam tylko z niej skorzystaj. Jak zaczniesz coś sam rozkręcać to później ci zarzucą że sam popsułeś (Kross nie jest bardzo skory do uznawania roszczeń gwarancyjnych i szuka zawsze powodu aby zwalić winę na klienta). Cytuj
Pluum Napisano 21 Maja 2016 Autor Napisano 21 Maja 2016 Poszedlem do serwisanta i powiedzial mi ze to nie amortyzator tylko luzy w bodajze mostku kierownicy albo w jakiejs czesci obok. Problem rozwiazany Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi