mike78 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 pytanie - pasuje tylko ten oznaczony (art 00390) czy bedzie działał tez taki zwykly magnes dokręcany na srubę, ktorego trudniej zgubić i obrócić? nie ma ktos takiego magnesika sigmowego na zbyciu niepotrzebnego? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Obojętnie jaki magnes może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 hm.. to czemu ludziska dokupują magnesy sigmy, ktore łatwo zgubić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Bo wierzą, że pole magnetyczne sigmy jest lepsze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Lol, łatwo zgubić? W życiu żadnego nie zgubiłem a rowerów miałem z 5 po drodze, każdy z licznikiem. Tysiące, tysiące km, czasem topione w błocie, cuda wianki wyprawiane i NIE MA OPCJI aby magnez zgubić prawidłowo go założywszy. Nie tylko się go wklikuje na szprychę ale też się zakłada blaszkę. Wytłumacz mi więc jak można coś w tak pancerny sposób zamocowanego zgubić? Zdarzyło mi się zmieniać koła i przekładać magnes, samo zerwanie go ze szprychy do najłatwiejszych nie należy a tu jeszcze trzeba było tę blaszkę odginać, podważać, ściągać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 dobra, ale łatwo go przesunąc w dól/gorę, prawda? tego problemu nie ma przy przykręceniu magnesu do szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skimir Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 No ale co? Tak szybko jeździsz, że pod wpływem siły odśrodkowej magnesik się zsuwa w kierunku obręczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 dobra, ale łatwo go przesunąc w dól/gorę, prawda? tego problemu nie ma przy przykręceniu magnesu do szprychy Pogrążasz się. Nic się nie przesuwa. Skąd te głupoty?! Magnes sigmy przynajmniej nie niszczy szprychy jak te z tandetnych liczników. Śruba, przykręcasz - nie dość, że drapiesz lakier w tym miejscu to mocno przykręcając możesz osłabić szprychę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Na cieniowanych szprychach to wcale tak mocno ten magnes nie siedzi. Fakt, że też nigdy mi nie spadł ani go nie zgubiłem, ale jak gość chce inny to niech sobie inny kupi. Będzie jak najbardziej pasował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Ja piernicze czy lubiący gubić magnesy nie słyszeli o klejach typu kropelka?? Czy minimalna kropelka tego kleju po obu stronach szprychy to jakaś mechanika kwantowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 9 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Pogrążasz się. Nic się nie przesuwa. Skąd te głupoty?! ty piszesz glupoty. po zalozeniu metalowej oslonki spokojnie mozna ruszac tym magnesikem. jak nie mozesz, to pocwicz trochę. Magnes sigmy przynajmniej nie niszczy szprychy jak te z tandetnych liczników. Śruba, przykręcasz - nie dość, że drapiesz lakier w tym miejscu to mocno przykręcając możesz osłabić szprychę. jezu, podrapię lakier szprychy, to jest dramat. a ty masz czucie w rękach, czy przekręcasz wszystko co mozliwe? EOT z mojej strony, trolle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.