FranekBanek Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Witam, Ma ktoś doświadczenie z butami XXX, jak się zachowują na nodze ? Czy są to odpowiednie buty do nauki jazdy w SPD ? Jakie polecicie pedały do tych butów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 do nauki bardziej bym polecał coś tanszego , żeby przy pierwszych glebach nie zniszczyć bytów za 1500złpozatym po pierwszych jazdach możesz stwierdzić że to jednak nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranekBanek Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Bardzo ciekawa i pocieszająca rada przy pierwszych glebach i jak tu się odważyć zakupić buty, może trzeba zacząć od zakupu ochraniaczy jak pytam to wszyscy tylko odpowiadają, to żaden problem pięta na zewnątrz i wypięty będziesz ( to skąd te gleby ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 ale musisz pierwsze wyrobić sobie ten nawyk , każdy ucząc sie wywalił pare razy , na poćzątek może kup jakies tańsze pokroju shimano xc30 , bo te bonetragery będą super pod warunkiem że co weekend masz zwody itp bo samo podejście gdziekolwiek w nich nie będzie ani wygodne ani przyjemne - takie buty maja strasznie twarda podeszwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FranekBanek Napisano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Test jazdy w Butach SPD z zapiętymi pedałami dokonany. Przejechane 30km żadnej wywrotki nie zaliczyłem, but XXX jest super żadnego uwierania nie czuć że jest wpięty. Pedały mam takie M520 jeżeli czegoś nie pomyliłem, dla bezpieczeństwa z jednej strony miałem zamontowane plastikowe SPD, od jutra już ich nie będzie. Dodam że jazda po ścieżkach w lesie, trochę asfaltu i najważniejsza rzecz pedał ustawiony na maksa na minus. Co do chodzenia to masz racje, ciężko się przemieszcza w tym Bucie, pedały do wymiany takie mam spostrzeżenia Jak na pierwszy kontakt z SPD mam tylko pozytywne odczucia ( bark wywrotki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 dlaczego pedały do wymiany ?? pozostając w systemie spd różnica między m520 a xt w użytkowaniu jest pomijalna , jedynie masa i nakrętka się różnią gratulacje , ja pierwszą glebe zaliczyłem jak chciałem wylądować na lewej nodze a poleciałem na prawą , po ok 100km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Franek Banek kupił se buty za 1500 zł a potem zakłada temat? Po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Franek Banek kupił se buty za 1500 zł a potem zakłada temat? Po co ?To proste,bo to jest troll. Pamietacie jak frankowa chwalila sie szpecem s worksem chyba?potem franek i tak w kolko.trollem mi tu zalatuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Te buty są tak samo dobre do nauki jazdy w spd jak każde inne. Jeśli nie będą wygodne to będą złe również jak wszystkie inne które są niedopasowane. Bardzo ciekawa i pocieszająca rada i jak tu się odważyć zakupić buty, może trzeba zacząć od zakupu ochraniaczy jak pytam to wszyscy tylko odpowiadają, to żaden problem pięta na zewnątrz i wypięty będziesz ( to skąd te gleby ) Jeśli rower jest używany zgodnie z przeznaczeniem to w czasie jazdy w terenie może być setka sytuacji trudnych technicznie, które będą wymagały opanowania roweru i równocześnie szybkiej ewakuacji z wpięcia. A ogarnięcie tej sztuki w ułamek sekundy może być problematyczne. ale musisz pierwsze wyrobić sobie ten nawyk , każdy ucząc sie wywalił pare razy , na poćzątek może kup jakies tańsze pokroju shimano xc30 , bo te bonetragery będą super pod warunkiem że co weekend masz zwody itp bo samo podejście gdziekolwiek w nich nie będzie ani wygodne ani przyjemne - takie buty maja strasznie twarda podeszwe Chodzenie i podchodzenie w tych butach nie stanowi problemu. Mam je i są tak samo niewygodne jak inne, czyli wcale. To nie są buty do pieszych wędrówek nie widzę jednak problemu by poruszać się w nich okazjonalnie w terenie. Przy chodzeniu ich podeszwa jest tak samo odczuwalnie sztywna jak w Shimanowskich xc50. Najważniejsza różnica między tymi Bonti a innymi niższymi modelami butów tej czy innej firmy to przyleganie do stopy górnej części buta i możliwość ściślejszego dopasowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 tobo o chodzeniu mówiłem przez pryzmat moich diador z carbonowa podeszwą , przy których nie da sie jej praktycznie zgąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.