Skocz do zawartości

[ buty ] Bontrager XXX

FranekBanek

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo ciekawa i pocieszająca rada

przy pierwszych glebach

i jak tu się odważyć zakupić buty, może trzeba zacząć od zakupu ochraniaczy

jak pytam to wszyscy tylko odpowiadają, to żaden problem pięta na zewnątrz i wypięty będziesz ( to skąd te gleby )

ale musisz pierwsze wyrobić sobie ten nawyk , każdy ucząc sie wywalił pare razy , na poćzątek może kup jakies tańsze pokroju shimano xc30 , bo te bonetragery będą super pod warunkiem że co weekend masz zwody itp

bo samo podejście gdziekolwiek w nich nie będzie ani wygodne ani przyjemne - takie buty maja strasznie twarda podeszwe

Test jazdy w Butach SPD z zapiętymi pedałami dokonany. Przejechane 30km żadnej wywrotki nie zaliczyłem, but XXX jest super żadnego uwierania nie czuć że jest wpięty.  Pedały mam takie M520 jeżeli czegoś nie pomyliłem, dla bezpieczeństwa z jednej strony miałem zamontowane plastikowe SPD, od jutra już ich nie będzie.

Dodam że jazda po ścieżkach w lesie, trochę asfaltu i najważniejsza rzecz pedał ustawiony na maksa na minus.

Co do chodzenia to masz racje, ciężko się przemieszcza w tym Bucie, pedały do wymiany takie mam spostrzeżenia

Jak na pierwszy kontakt z SPD mam tylko pozytywne odczucia ( bark wywrotki )

dlaczego pedały do wymiany ?? pozostając w systemie spd różnica między m520 a xt w użytkowaniu jest pomijalna , jedynie masa i nakrętka się różnią :)

gratulacje , ja pierwszą glebe zaliczyłem jak chciałem wylądować na lewej nodze a poleciałem na prawą , po ok 100km

Te buty są tak samo dobre do nauki jazdy w spd jak każde inne. Jeśli nie będą wygodne to będą złe również jak wszystkie inne które są niedopasowane. 

Bardzo ciekawa i pocieszająca rada

i jak tu się odważyć zakupić buty, może trzeba zacząć od zakupu ochraniaczy

jak pytam to wszyscy tylko odpowiadają, to żaden problem pięta na zewnątrz i wypięty będziesz ( to skąd te gleby )

Jeśli rower jest używany zgodnie z przeznaczeniem to w czasie jazdy w terenie może być setka sytuacji trudnych technicznie, które będą wymagały opanowania roweru i równocześnie szybkiej ewakuacji z wpięcia. A ogarnięcie tej sztuki w ułamek sekundy może być problematyczne. 

ale musisz pierwsze wyrobić sobie ten nawyk , każdy ucząc sie wywalił pare razy , na poćzątek może kup jakies tańsze pokroju shimano xc30 , bo te bonetragery będą super pod warunkiem że co weekend masz zwody itp

bo samo podejście gdziekolwiek w nich nie będzie ani wygodne ani przyjemne - takie buty maja strasznie twarda podeszwe

Chodzenie i podchodzenie w tych butach nie stanowi problemu. Mam je i są tak samo niewygodne jak inne, czyli wcale. :) To nie są buty do pieszych wędrówek nie widzę jednak problemu by poruszać się w nich okazjonalnie w terenie. Przy chodzeniu ich podeszwa jest tak samo odczuwalnie sztywna jak w Shimanowskich xc50. 

Najważniejsza różnica między tymi Bonti a innymi niższymi modelami butów tej czy innej firmy to przyleganie do stopy górnej części buta i możliwość ściślejszego dopasowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...