Skocz do zawartości

[Rower] Wybór roweru.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuje roweru górskiego. Mam 185cm wzrostu, 85kg wagi. U mnie w mieście sprzedawcy zaproponowali mi takie rowery:

-devron pike s2.6 

-unibike mission 29

Ogólnie założyłem budżet do 1600zł, devron mieści się w cenie a unibike sprzedawca zaproponował sprzedać za ~1650zł.

Teraz pytanie, który rower się lepiej sprawdzi? Najbardziej chodzi o wielkość koła, gdzie unibike ma 29 a devron 26.

Na co szczególnie zwrócić uwagę? Jaki inny rower w tej cenie będzie lepszy od tych dwóch? Bardzo dziękuję za wszelkie rady ponieważ to będzie mój "pierwszy rower"(nie licząc marketowca za 400zł).

Napisano

Obydwa osprzętowo wypadają podobnie (słabo) , ale jeśli już to Unibike i koła 29". Jeśli mógłbyś zwiększyć budżet do 1800 to dobrą opcja jest Eries 29 http://allegro.pl/2016-eries-hydraulika-blokada-alivio-29er-19-i6082910265.html lub wersja 27,5 http://allegro.pl/2016-eries-hydraulika-blokada-deore-27-5-19-i6093528057.html otrzymujesz zdecydowanie lepszy napęd 3x9 na na nowym Alivio , hydrauliczne hamulce i amortyzator z hydrauliczną blokadą skoku.

Napisano

Dziękuję za szybką odpowiedź gtb. Niestety aż tak budżetu zwiększyć nie mogę, dodatkowo w przypadku tego eries jest możliwy zakup tylko przez internet, a osobiście nie jestem zwolennikiem kupowania takich rzeczy jak rower bez wcześniejszego wypróbowania. 

A w porównaniu do tego unibike jak prezentują się te? 

-kellys tnt 10 2015 (29")

-kross hexagon r5 (27,5")

Są dostępne u mnie w mieście do odbioru osobistego.

Napisano

Kellys jest złożony na najniższych komponentach a Kross też niczym szczególnym się nie wyróżnia. Unibike jest z tych 4 najlepszą opcją , złożony w miarę z głową i ma najlepiej skonfigurowaną geometrie ramy (będzie się nadawał do ewentualnego w przyszłości upgrade).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...