Beliar Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Witam, Podłączam u dziewczyny nową lampkę (https://www.rowerystylowe.pl/p-5935/przednia-lampka-rowerowa-spanninga-swingo) pod klasyczne dynamo i nie mogę sobie poradzić. Przy starej lampce: Lampka przednia ma 1 kabel (+) i on idzie do dynama Lampka tylna ma dwa kable (+ i _|_) i one idą do dynama Dynamo 4 kable 2x + (z lampki przedniej i tylnej) oraz 2x _|_ z lampki tylnej + z kabla który jest ukryty w połowie drogi do lampki tylnej Wszystko działa. Nowa lampka ma 4 wejścia (front + i - ) oraz (back + i -). Do tego ma włącznik on/off Idąc starą metodą podpinam przewód który szedł do wcześniejszej lampki przedniej pod wejście oznaczone "front +", "front -" olewam bo i tak lampka ma styk z ramą. Tylnej nie podłączam w ogóle do przedniej czyli zostawiam jak było (tył bezpośrednio do dynama). I nic się nie dzieje... Gdzie robię błąd? Przepinałem już kable różnorako i nic. Tylna świeci normalnie a przednia w ogóle... EDIT Problem rozwiązany, mam teraz inne pytane. Czy ktoś z forumowiczów ma pojęcie jakie wtyczki muszę kupić do lampki? Kupiłem w elektronicznym takie złote jednak nie pasują... W rowerowych nie mają pojęcia... http://i.imgur.com/LjZepLE.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Kupiłem w elektronicznym takie złote jednak nie pasują Co w nich nie pasuje, są za ciasne czy za luźne? Ja kupowałem właśnie w elektronicznym i na start były za luźne, więc je trochę zacisnąłem i zrobiły się za ciasne. Koniec końców metodą prób i błędów dopasowałem. Najlepiej zmierzyć rozmiary styku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beliar Napisano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Problem rozwiązany, wszystko działa. Okazuje się, że poprzednio doradzono mi zbyt duże konektory, nowe pasują idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
render Napisano 11 Maja 2016 Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 ciekawe jak podłączyłeś skoro lampka którą podałeś w linku ma zasilanie bateryjne 3X AAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.