Skocz do zawartości

[Rower] Cross na 29era czy warto zamieniać.

bcygan1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A cross Ci do tej pory wystarczał? Jeśli nie masz zamiaru robić nic innego niż na tym crossie, to IMHO nie ma to sensu. Tym bardziej, że ten Cube to żadne cudo, żeby nie powiedzieć wprost - słaby.

Napisano

Na pewno słabszy w pewnych podzespołach ale grubsze opony by się czasem przydały i nie wiem jak ten rockshox by wypadł w porównaniu z suntourem.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Napisano

To sprawdź jakie najszersze opony wejdą do tego crossa. I ewentualnie obniż ciśnienie o ile teraz pompujesz na kamień, bo nawet największy balon nic nie da jeśli będzie twardy.

Napisano

A widelce? Dużo stracę? I tak zapytam z ciekawości gdybym chciał założyć do tego unibike jakiegoś rockshocka i grubsze koła to się da :) jaki widelec polecacie?

Napisano

To stąd był ten enigmatyczny temat w dziale o amortyzatorach..? Nie oszukujmy się, taki XC28 to najniższa półka u RS, jeśli nie ma tłumika to nawet nie jest to amortyzator tylko ordynarny uginacz. Sztywnością, zwłaszcza że mowa o 29erze, też pewnie nie poraża.

A do crossa zamontujesz widelec do crossa, w innym wypadku będzie to jakiś potworek. Nikt tej ramy nie szykował pod wideł MTB XC ze 100mm skoku, bo rozumiem że to Cię głównie jara, plus renoma Rokszoksa?

Napisano

Nie to ze mnie jara jakiś rockshox ale słyszałem ze to dobre amory wiec pytam jako amator jazdy w terenie, jeżdżący głównie na szosie. Rozumiem wiec ze lepiej pójść w opony, na tych amorach raczej i tak dużej różnicy nie odczuje. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...