Teppis Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Witam, na początek chciałem sie przywitać bo jest to mój pierwszy post na forum. Pełen entuzjazmu zakupiłem Scotta Scale 960 (29",rozm.M), jak na razie zakupu absolutnie nie żałuję, ale nie do końca wiem jak się na nim bawić. Stąd pytanie - gdzie i jak najfajniej bawić się tą maszyną, to znaczy gdzie jazda nim dostarczy mi najfajniejszych wrażeń? Czy jest to rower na dosyć ciężki teren, jakiś las, luźny piach czy raczej trasa + lekki teren? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Rower typu cross-country - czyli trawa, błoto, piach, żwir, kamienie, skały, korzenie, bale. Najlepiej jak wszystko to pojawi się w trakcie jednej rundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Zazwyczaj kupuje się rower do tego co lubi się robić a nie na odwrót. Pchanie się w coś na siłę sprawi szybciej że znienawidzisz kolarstwo zamiast "dostarczać najfajniejszych wrażeń". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Witam, na początek chciałem sie przywitać bo jest to mój pierwszy post na forum. Pełen entuzjazmu zakupiłem Scotta Scale 960 (29",rozm.M), jak na razie zakupu absolutnie nie żałuję, ale nie do końca wiem jak się na nim bawić. Stąd pytanie - gdzie i jak najfajniej bawić się tą maszyną, to znaczy gdzie jazda nim dostarczy mi najfajniejszych wrażeń? Czy jest to rower na dosyć ciężki teren, jakiś las, luźny piach czy raczej trasa + lekki teren?Ty tak na poważnie? Kupiłeś coś, nie wiesz do czego służy, jak tego użyć ale nie zalujesz zakupu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Teppis ale wdepnąłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 W kraju gdzie większość kupuje górale do jazdy po mieście to nawet miłe, że ktoś się zainteresował do czego tego typu rower normalnie służy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 ktoś się zainteresował do czego tego typu rower normalnie służy... ale trochę za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Witam, na początek chciałem sie przywitać bo jest to mój pierwszy post na forum. Pełen entuzjazmu zakupiłem Scotta Scale 960 (29",rozm.M), jak na razie zakupu absolutnie nie żałuję, ale nie do końca wiem jak się na nim bawić. Stąd pytanie - gdzie i jak najfajniej bawić się tą maszyną, to znaczy gdzie jazda nim dostarczy mi najfajniejszych wrażeń? Czy jest to rower na dosyć ciężki teren, jakiś las, luźny piach czy raczej trasa + lekki teren? Najlepiej jakieś rundy po alejkach parkowych, może na ryby ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Sorry, ze sparodiuje, ale nie moge sie powstrzymac. Witam, na początku się nie przywitam, bo siedzę na tym forum 22 lata. Pełen entuzjazmu poznałem dziewczynę / 172cm, dla mnie M/, jak na razie znajomości nie żałuję, ale nie do końca wiem, jak się z nią bawić. Stąd pytanie - gdzie i jak najfajniej bawić się z tą dziewczyną, to znaczy gdzie chodzenie z nią dostarczy mi najfajniejszych wrażeń? Czy jest to dziewczyna na ciężki bans, jakiś las ..., jakaś rozmowa czy raczej szybka propozycja + od razu lekko TenTen.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Smiejecie się, a może to początek nowej pasji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 może to początek nowej pasji. albo kolejny niepotrzebny mebel w domu. Może jednak tylko pytanie zostało fatalnie sformułowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mismic Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Trudno powstrzymać się od drwin, ale z drugiej strony to trochę taki płacz nad rozlanym mlekiem. W końcu rower już jest. Skoro większość pytań brzmi: "Chcę jeździć po górach. Jaki rower kupić?" to czemu nie "Kupiłem rower XC. Gdzie nim jeździć?". Kto wie, może tak jest nawet łatwiej? Wystarczy podać parę trasek, którymi fajnie się pojedzie danym typem roweru. Na przykład: https://www.strava.com/segments/8367657 https://www.strava.com/segments/10475597 https://www.strava.com/segments/5080668 https://www.strava.com/segments/5214580 https://www.strava.com/segments/2165178 https://www.strava.com/segments/1108734 Krótko mówiąc - weźże spuść mu łomot na kamolcach... ...albo, rób jak większość i ciśnij góralem rundy pomiędzy rabatami w parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Pytanie nie brzmiało "kupiłem rower do xc, gdzie nim jeździć". Tylko "kupiłem rower, właściwie do czego on służy?" Bo ja zamiast zadać bardzo durne pytanie w ten deseń, wyjutubowałbym tego bajka i zobaczył co na nim ludzie robią. Sam zakup też musiał być ciekawy. "oo rower. Biorę. Ten drugi zielony z prawej strony". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Dokładnie tak jest, zresztą widać to po forum - to nie ciekawostka tylko rzeczywistość. Po pierwsze wygląd, po drugie jakikolwiek „amortyzator”, z tego składa się rower Edytowane 7 Maja 2016 przez modrzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fawlty Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 to trochę taki płacz nad rozlanym mlekiem. Jakoś nie zauważyłem, żeby teppis płakał w swoim poście. To raczej odpowiadający na jego pytanie drą sobie z głowy włosy - w sumie nie wiem czemu? C'mon, Panowie... @teppis - rower masz terenowy, to jeździj w teren. Granicą jego wykorzystania będą Twoje rosnące umiejętności i kondycja. Popatrz na szlaki rowerowe albo i piesze w swojej okolicy i przyjemnej jazdy. pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Bardzo fajny uniwersalny rower, można jechać poszaleć po lesie jak i po bułki do sklepu. Miłego użytkowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 13 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Bardzo dziękuję za wszystkie powazne odpowiedzi, zapewniam że wiem do czego służy rower MTB i ta tematyka nie jest mi obca. Pytanie rzeczywiście zostało trochę niefortunnie sformułowane, można było odnieść wrażenie że kupiłem ten rower bo miał fajne malowanie, ale z drugiej strony Panowie starajcie sie trochę wyluzować, naprawdę warto dzięki za odpowidź Fawlty, chodziło mi między innymi właśnie o to, jakie są granice tej maszyny. Czy skok 100 mm jaki w nim mam pozwoli mi na dosyć ostrą jazdę po korzeniach, może jakieś niewielkie skoki, tak miało brzmieć to pytanie. W takim razie ponawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD11 Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Poszukaj tematów z propozycjami tras albo napisz chociaż, gdzie mieszkasz, będzie łatwiej coś polecić, bo pewnie masz zamiar jeździć po swojej okolicy. Czy skok 100 mm jaki w nim mam pozwoli mi na dosyć ostrą jazdę po korzeniach Nie pytaj się tylko przejedź i sam zobacz. Rower się od tego nie rozwali i można nim tak jeździć, jeśli o to chodzi, a Ciebie wytelepie, więc sam sobie ocenisz wrażenia. Co do skoków to np. Canyon dla swoich rowerów tego typu podaje: Trasy pokonywane na tych rowerach mogą zawierać niewielkie uskoki (około 60 cm) https://www.canyon.com/pl/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-slx-7-9.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teppis Napisano 14 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Lubuskie/bliskie okolice Gorzowa Wlkp., z tego co wiem szału nie ma w temacie tras, ale może macie większą wiedzę na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Zabierz go do Świeradowa i ciesz się singlami pod Smrkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Spokojnie możesz poszaleć po górach, akurat wczoraj byłem w Wiśle z kumplem który ma ten sam rower co Ty, jakoś go specjalnie nie oszczędzał i rower jeździ dalej Tylko nie pchaj się z tym scottem na trasy DH pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi