Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] U-Lock

scotch1964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Właśnie zkaupiłem nowy rower od Gianta i chciałbym was zapytać jaki U-Lock bądź linkę kupić? Bo akutalnie posiadam jakąś tam od meridy ale to tak średnio (starszego roweru <wart 1.2k> nie bałem się zabezpieczać nią) ale teraz mam wątpliwości

Od trzech lat używam u-locka firmy Kryptonite model Evolution Series 4. Waży niecałe dwa kilo, daje się zapiąć do większości ławek i znaków. Przez jego gabaryty nie woziłem go nigdy na ramie (bidon), ani w plecaku. Mam do tego specjalną sakwę z tyłu (konkretnie author a-n472) w której mieści się idealnie i generalnie zajmuje w niej bardzo mało miejsca.

Są jego dwie wersje wymiarowe, jedna dłuższa 29,2cm a druga krótsza 22,9cm. Tą krótką też da się do większości znaków zapiąć rower bez problemu, o porządnych miejscach do roweru nie wspominając. Przypinanie roweru do wyrwikółki ulockiem raczej mija się z celem, chyba że dasz radę złapać dolną rurę roweru z rurą stojaka.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...