Tormey Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) Czesc, od dluzszego czasu poszukuje roweru mtb, z poczatku zakladalem kwote ~2k ale kiedy odliczylem zabezpieczenia i reszte sprzetow wychodzi ~1800. Moglibyscie mi pomoc wybrac cos w tym przedziale cenowym ? Na razie natknalem sie na ten model: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6146295900&reco_id=0d07f736-12e7-11e6-aed9-028b7cd84653&ars_rule_id=201Jakie sa Wasze opinie ? Edytowane 5 Maja 2016 przez Tormey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Lepszą opcją byłby Eries http://allegro.pl/2016-eries-hydraulika-blokada-alivio-29er-19-i6082910265.html ma napęd 3x9 Alivio i amortyzator z hydrauliczna blokadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormey Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Faktycznie ciekawy sprzet, ale o firmie nic nie slyszalem. Godna zaufania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 (edytowane) To polska, poznańska firma. Składają rowery na zamówionych przez siebie ramach we własnym malowaniu. Wg mnie nic innego jak podobne tego typu marki. Edytowane 5 Maja 2016 przez Classified Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormey Napisano 5 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Boje sie tylko, czy rama 19' bedzie odpowiednia do mojego wzrostu 184 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 A czego się boisz? 19' to odpowiedni rozmiar roweru MTB dla Ciebie. Możesz jeszcze dla pewności zmierzyć sobie nogę i porównać z przekrokiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 lub eries na kole 27,5 cala. w tej samej cenie dostajesz amora o wiekszym skoku, 80mm vs 100mm, i deore jako przerzutke na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Nie wiem czy nie lepiej mieć koła 29" i skok amora 80 mm. Tylko kaseta 30 może być czasem mało w teren z takim kołem. Edytowane 13 Maja 2016 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 skoku nigdy za wiele. mozna rozważać, czy korba z tarcza 44T jest odpowiednia do kola 29 calowego, jest trend, by 40T dawac. choc, przy budzetowych rowerach na kole 29 cali, malo kto w gory, podjazdy sie pcha. ludzie uzywaja takich rowerow do codziennej jazdy, i tarcza 44T lub nawet 48T lepiej sie spisuja. mowie z wlasnego doswiadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Dla niektórych skoku nigdy za wiele, inni jeżdżą na sztywnych widelcach, skok nie zastąpi własności koła 29". Nie za bardzo rozwodziłem się nad dużą tarczą w korbie, tylko nad zbyt małą w kasecie ... Edytowane 13 Maja 2016 przez Rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 ok, rozumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Jeśli faktycznie jest tam wpakowana kaseta 11-30 to niezły pajac musiał to "kompletować". Do tego rama jest przekombinowana i przez nikomu niepotrzebny komin na dole główki wideł zamiast 100 ma 80mm skoku. To może znacznie ograniczać ew. wymianę w przyszłości. Co do korby to nawet w crossowym nie widzę potrzeby mieć więcej niż 40t a co dopiero w 29er. W każdym razie pod każdym względem lepszy niż wspomniany tu Kands. Edytowane 13 Maja 2016 przez vdcmike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Maja 2016 Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Nie kombinował pajac tylko cwaniak, taka kaseta jest tańsza, więc tnie koszty ... co do widelca, to możliwe, że do tej samej ramy wkładają różne koła, więc redukują wysokość kokpitu wsadzając niższy wideł do większych kół ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 W każdym razie przez zaoszczędzone być może 5zł na kasecie rower nie podejdzie pod co drugi podjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekZmysichKiszek Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 bez przesady z ta niemoznoscia podjazdu, Eries ma naped 42-32-22 x 11-30, a Kands kasete o nieznanym zestopniowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RainbowHunterPL Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 (edytowane) Witam planuje zakupić Kands COMP-ER Alivio 2016 czy do 2000 znajde coś lepszego ? mam 193cm/81kg wagi czy lepiej wybrać Kross Level B2 2016 Edytowane 14 Maja 2016 przez RainbowHunterPL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 @Zbyszek: zdarza się że używam hardcoreowego zestawienia 22x36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 @Zbyszek: zdarza się że używam hardcoreowego zestawienia 22x36Gdzie i po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 15 Maja 2016 Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Od kiedy nauczyłem się jeździć na dużej kadencji (co łatwe nie było i zajęlo mi pół roku ciężkiego treningu szczególnie, że nie trawię spd) to nie zastanawiam się jakiego przełożenia używam, jak kadencja zaczyna spadać do leci się z przełozeniem w dół czasami do końca. Poza tym w 11r przełożenie min bywa jeszcze bardziej hardcoreowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormey Napisano 1 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Panowie, jeszcze zapytam odnosnie tego Eriesa. Myslicie, ze ma sens kupowanie modelu na bialej ramie, czy raczej ciezko bedzie nadazyc z czyszczeniem i lepiej zdecydowac sie na czarna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Bierz czarnego bo ma amor z hydrauliczna blokadą (możliwość blokowania w czasie jazdy) a biały z mechaniczną (blokowanie na postoju). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tormey Napisano 2 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Wielkie dzieki, szczerze mowiac, to jestem w tych tematach kompletnie zielony, wiec naprawde jestem wdzieczny za kazda pomoc. Jutro zamowie i dam znac jak sie sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smokehead Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 No i jak się sprawdza ten rower? Napiszcie coś wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi