koniczynpolny Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam, Takie pytanko: Można bezpiecznie jeździć z za krótkim łańcuchem? Chodzi dokładnie o to, że przy łańcuchu znajdującym się na największej zębatce z przodu, z tyłu nie mogę łańcucha wrzucić jedynie na największą a reszta zmienia się bez problemu. Zwykle jeżdżąc używam tylko małej i średniej zębatki z przodu a z tyłu trzech środkowych, więc teoretycznie ten za krótki łańcuch nie powinien mi przeszkadzać ale chciałem się upewnić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Skoro twierdzisz ze to ci wystarcza i jeazda bez jednego przełożenia nie boli to brykaj ile ci sie podoba. Niebezpieczne to nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniczynpolny Napisano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2006 no tak sobie własnie myślałem zwłaszcza, że takiego przełożenia na jakie mi łańcuch nie wskakuje w ogóle się nie używa raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja nie mam 4 ogniw i nie czuje różnicy.A na przełożeniach typu 1/9 i 3/1 sie nie jeździ bo łańcuch jest wtedu narażony na pękniecie bez względu na to czy jest dłuższy czy krótszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.