Skocz do zawartości

[Zdrowie] Poranne odżywianie przed rowerem

storm00

Rekomendowane odpowiedzi

Sytuacja jest taka: z rana dojeżdżam do pracy - 18 km, po DK i potem po stolicy do centrum.

Pytanie: co zjeść rano przed wyjściem aby nie jechać na czczo, ale tak aby było trochę cukru z tego i jechało się nie tylko na samym tłuszczu?

Próbowałem płatki kukurydziane na mleku, ale żarcie ich codzienne jest takie sobie. Co jeszcze można wrzucić na szybko? (30-45 minut przed wyjazdem)

Ja dojeżdżam 24 km do pracy i przechodziłem to samo. Kiedyś jadłem ale wtedy średnio mi się jechało. Stanęło na tym że tylko piję wodę/napój itp i dopiero jem pierwsze kanapki w pracy. Z tym że dojazd poranny robię w tempie spokojnym. Od ~2 lat tylko piję i wg mnie idealnie rozwiązanie.

Jednak gdy robię trening rano (a nie dojazd) to wtedy jak tylko wstanę to pierwsze co to jem coś - najczęściej jogurt, kanapka z miodem/dżemem lub płatki z mlekiem + słodka/ciepła herbata. Dopiero później się ogarniam, żeby posiłek już się trawił zanim zacznę mocno cisnąc. Na drogę biorę bidon i batonika.

Schemat taki mam sprawdzony i polecam.

Było :)

http://www.forumrowerowe.org/topic/180263-dieta-kiedy-jesc-i-co-dojazd-do-pracy-wczesnym-rankiem

http://www.forumrowerowe.org/topic/170455-dieta-pierwszy-posilek-przed-czy-po-dojezdzie-do-pracy

Ja do pracy mam bliżej, bo tylko 10km (pokonywane w 18 minut, yay!), i przed wyjazdem mogę nie jeść śniadania, wystarcza mi owoc/kanapka/szklanka soku, a kanapki na śniadanie jem w pracy po dojechaniu na miejsce.

Jogurt naturalny + płatki owsiane + bakalie

Kanapka z pieczywa razowego + biały ser + np dżem

Musli z jogurtem

Banan

Baton energetyczny własnej produkcji

Generalnie coś lekkiego

Ja dojeżdżam 16km i nie zauważam u siebie różnicy kiedy coś zjadam lub nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...