Mod Team adamos Napisano 4 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Chciałbym trochę odświeżyć zagadnienie zabezpieczania kół przed kradzieżą.Potrzeba jest czegoś sprawdzonego i skutecznego, tzn. czegoś, co nie pozwoli odkręcić koła zwykłym imbusem, nie będzie się co i rusz luzowało i czegoś, co jest sprawdzone w trudniejszych warunkach - mocne i po prostu...niezawodne. Stare TRANZ-X? Można je było odkręcać zwykłym imbusem i się luzowały (przynajmniej moje). Zefal Lock N Roll? Hmmm...nigdy nie posiadałem, ale chyba też nie do końca skuteczny, przynajmniej ten starszy, gdzie można było przyciągnąć kuleczkę magnesem, którą obecnie zastąpiła kuleczka z tworzywa. Jak jest teraz? Co się sprawdza? Jakieś inne, niekoniecznie te najdroższe rozwiązania i patenty?Czyli, co aktualnie w trawie piszczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Mogę Ci takie lunąć za 70 zł ( na koła) , a komplet koła + sztyca - 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 4 Maja 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Mogę Ci takie lunąć za 70 zł ( na koła) , a komplet koła + sztyca - 100 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 https://www.pitlock.de/en Bardzo popularne u naszych zachodnich sąsiadów, zdejmowanie bez dedykowanego klucza jest możliwe ale uciążliwe i wymaga chwili czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.