mjack Napisano 2 Września 2006 Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Apgrejduję bajka, teraz wymieniam hamulce. Co lepsze, Deore XT czy Avid sd7? Cenowo XT o 30 złotych droższe. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 3 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2006 A może wystarczyłyby LX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ja mam SD7 i sobie chwale ich modulacja, oraz pracę. Tylko klocki troche slabo hamują. Jeśli chcesz wziac nowe LXy to OK, byle te bez rownologłego prowadzenia klocków. Ale SD7 sa lzejsze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lis2006 Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 po co przepłacac za xt, ja mam lx i naprawde nie narzekam, hamuja wysmienicie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Away Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam! Przy okazji to mój pierwszy post, więc witam wszystkich bikerów!! Zrobiłem upgrade ramy (Context 19" '07) i chciałbym zakupić nowe vki, aktualnie mam wysłużone Sramy 7.0 (2002) z klamkami LX- pierwsze servo wave action jakie sie pojawiły- kanciate no i pytanie, co będzie lepiej współpracowało V-brake Shimano Deore LX 2008 czy Avid SD 7? Czytałem wiele pozytywnych opinii n.t. SD 7 Pozdro Away Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam co do klamek SD7 na + super wykonanie i "ta modulacja sily" Co do hamulców posiadam XT-ki '08 i jestem bardziej niz zadowolony... Polecam taki zestawik. pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DjTomszan Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ja jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem Avid SD 7. Klameczki miodne. Jak dobzre wyregulujesz te hamulce to zatrzymają cie praktycznie wszędzie. Myślę, że to najlepsza opcja z v-brake'ów mechanicznych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 jeśli już ma być system równoległego prowadzenia to xtr, bo xt jest po prostu słaby /mało trwały/ z przodu miałem xt z tyłu xtr i xt po 3 sezonach był do wymiany, w xtr przesmarowałem łożyska i służy do dziś jeśli nie to SD albo lx, minimum elementów mechanicznych co wiążę się prawie z nieśmiertelnością pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 No ale przednie bardziej dostają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 No ale przednie bardziej dostają zgadzam się z Tobą, ale luzy jakie dostał xt były dla mnie szokujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 65zl za przedni hamulec klasy XT - nawet jak po 2 sezonach "siadzie" - to chyba nie jakas strata aby narzekac... pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 piszesz o innych hamulcach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 23 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 piszesz o innych hamulcach... Jop mowisz o Xt z 2007 roku z systemem równoległego prowadzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowix1 Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 A czy wiek ktoś jaka jest różnica między DEORE a DEORE LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Deore Lx - jeden stopien wyzej w hierarchii shimano niz Deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowix1 Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Tak to wiem, ale czy są jakieś różnice wykonania czy w działaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawellldef Napisano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Tak to wiem, ale czy są jakieś różnice wykonania czy w działaniu? Patrzac na model DEORE BR-M510 - ma juz wymienne okladziny co tylko stanowi na + Model LX BR-580 - tak samo - Pewnie tylko waga lekko sie roznia.... Jest jeszcze model DEORE BR-M530 i ma tylko zwykle klocki. DEORE BR-M510 - na allegro tylko 2 oferty (75zł.) - http://allegro.pl/search.php?string=BR-M510&country=1 LX BR-580 - jakies 80 zł. - http://allegro.pl/item422824165_hamulce_v_...o_deore_lx.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.