lyzwaa Napisano 3 Maja 2016 Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Witam Poszukuję łatwo demontowalnych błotników rowerowych do Krossa Hexagon R3 (27,5"). Bardzo nie lubię jeździć z błotnikami dlatego też zależy mi abym potrafił je łatwo wymontować gdy nawierzchnia jest sucha. I bardziej mi tu chodzi o jakieś wysuwanie błotników czy też jakieś zatrzaski a nie bawienie się śrubokrętem przed każdym wyjazdem. Koszt w granicach 60 zł. Czy istnieje takie coś co napisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 3 Maja 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 SKS Shockboard na przód ( stały element w główce ramy z którego łatwo można wysunąć błotnik ) i SKS Xtra Dry na tył ( opaska zaciskowa z plastikowym zatrzaskiem ). Komplet kosztuje ok. 80 - 90 zł na aledrogo. Od razu mówię, że przy mokrych i błotnistych warunkach tyłek jest suchy, ale plecy mogą być skropione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 A ja poraz kolejny polecę takie coś Błotniki (komplet) firmy Topeak Defender Na rowerze wyglądają tak jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwaa Napisano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 @jka Wygląda ciekawie i widzę, że tylny błotnik jest na ten zatrzask, tylko jak wygląda sprawa ze ściąganiem przedniego błotnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 tylko jak wygląda sprawa ze ściąganiem przedniego błotnika? Podobnie jak opisał to wyżej Kolega. Wkręcasz takie coś (działa na zasadzie korka rozporowego są 2 rozmiary) Fotka poglądowa z netu. Chcąc zdjąć błotniki, naciskamy na to zaznaczone na czerwono i wysuwamy je z tego czegoś co jest zaznaczone na zielono, idzie ze sporym oporem. I to wszystko. Po zdjęciu z roweru wystaje Ci tylko ta cześć z pierwszej fotki. Pamiętaj są 2 rozmiary 26 i 27,5/29 te występują w kompletach przód i tył. jka jka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwaa Napisano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Właśnie spojrzałem na cenę tych błotników i trochę mi gały wyszły Tak jak pisałem, szukam czegoś w granicach 60 zł ale bardziej się zastanawiając może faktycznie lepiej wydać te 140 zł i mieć je na bardzo długo. Muszę jeszcze to przemyśleć ale nie ukrywam że bardzo ciekawa pozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 5 Maja 2016 Udostępnij Napisano 5 Maja 2016 Tak jak pisałem, szukam czegoś w granicach 60 zł ale bardziej się zastanawiając może faktycznie lepiej wydać te 140 zł i mieć je na bardzo długo Ja tam nikomu do kieszeni nie zaglądam, jest temat to napisałem ale i swoje wiem, drugi raz kupił bym je bez zmrużenia oka nie patrząc na cenę, bo produkt jest tego wart. Wczoraj za takie 2 malutkie plastiki dałem 111 zł a tutaj masz dorosłe błotniki. http://ctbike.pl/mucky-nutz-face-fender-xl-blotnik-rowerowy-przedni-dwukolorowy.html do tego tylny i wyszło w zł to co napisałem. Aale te teraz są do tego czegoś i nic innego mi tam po prostu nie pasuje to i zapłaciłem by mieć, bo czasami nie warto oszczędzać. http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/7239-trek-trek-fuel-ex8/ jka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.